Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România la Euro 2024 Denis Alibec - „Simt că vom trece de grupe, cel puțin“. Înapoi la Farul Constanța, visul fanilor

ro

03 Jun, 2024 17:00 1868 Marime text
 
  • În această săptămână, echipa națională a României întâlnește Bulgaria și Liechtenstein.
 
Echipa națională de fotbal a României susține pe 4 și 7 iunie 2024 ultimele două amicale înaintea turneului final al Campionatului European, din Germania (cu Bulgaria și Liechtenstein).
 
Marți, 4 iunie 2024, de la ora 21.30, pe stadionul Steaua din București, România întâlnește Bulgaria. Aceeași arena găzduiește și partida cu Liechtenstein, programată vineri, 7 iunie 2024, de la ora 21.00. Cei 28 de jucători convocați pentru această acțiune alcătuiesc și lotul preliminar pentru Euro 2024. Lotul final pentru turneul din Germania, care poate cuprinde până la 26 de jucători, va fi anunțat vineri, 7 iunie.
 
Golgeterul Farului din sezonul de titlu

În lotul anunțat de selecționerul Edward Iordănescu se regăsește și căpitanul Farului Constanța, Constantin Grameni, aflat în premieră la Naționala mare, dar și Denis Alibec, golgeterul Farului din sezonul 2022/2023 al Superligii, în care echipa de pe litoral a devenit campioana României. Fanii Farului speră că Alibec se va întoarce la echipa constănțeană din sezonul 2024/2025.
 
„Am multe de dat la Euro“
 
În vârstă de 33 de ani, Denis (originat din Mangalia) a jucat ultima dată la o echipă din Qatar, Muaither FC. „Mi-a fost foarte dor de echipa națională și de colegi. Suntem pregătiți pentru acest drum și cu siguranță vom fi împreună până la capăt. Mă simt bine la lot, important în cadrul echipei, și cred că am multe de dat la acest Campionat European. Cele trei cuvinte care caracterizează cel mai bine actualul grup de la echipa națională sunt: familie, talent și unitate“, a declarat atacantul, la FRF.tv.
 
Nouă meciuri în 2023
 
Denis Alibec are 37 de meciuri la echipa națională și cinci goluri marcate, iar, în 2023, a disputat cele mai multe partide sub tricolor într-un an, nouă. „Față de anii precedenți, în primul rând, acum am fost sănătos, n-am mai fost accidentat, iar aceasta a contat mult. Am avut o formă continuă, care m-a ajutat foarte mult“, a mai spus Alibec, potrivit sursei citate.
 
„Am recăștigat suporterii“
 
Acesta își dorește victorii și un joc concludent în meciurile cu Bulgaria și Liechtenstein, pentru a începe cu un moral bun Campionatul European.
 
„În cele două meciuri amicale trebuie să atacăm, să reușim să marcăm multe goluri, ca să căpătăm încredere și să mergem la turneul final cu gândul de a câștiga la fiecare meci. Simt că vom trece de grupe, cel puțin. Vom vedea ce va fi. Important e să arătăm cel puțin la fel de bine ca în partida cu Elveția. Sperăm cu toții ca să nu rămână doar această calificare la Euro, cred că această generație merită o ieșire din grupe și sperăm să o facem. Calificarea ne-a apropiat foarte mult de suporteri, i-am recâștigat. Dăm totul pentru echipa națională și venim cu sufletul“, a menționat atacantul.
 
Ce le-ar spune colegilor
 
Întrebat ce le-ar spune colegilor, înainte de primul meci de la Euro, Alibec a răspuns: „Le-aș spune că am ajuns până aici, este cel mai important meci din cariera noastră, poate, și trebuie să jucăm pentru noi, pentru familiile noastre și pentru cei de acasă“. 
 
În afară de Grameni și Alibec, în lotul de 28 al României se mai află cinci jucători formați pe litoral: Alexandru Cicâldău (36 selecții / 4 goluri), Răzvan Marin (54 / 3), Ianis Hagi (33/5), Florinel Coman (13 / 1) și Denis Drăduș (9 / 2).
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Sursa foto: captură FRF.tv
 
Citește și:

Farul Constanța. Constantin Grameni, la Naționala mare
„Cea mai fericită zi din viața mea. Nu-mi venea să cred, pur și simplu“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii