Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 11 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elisabeta Lipă Performanță sportivă.România ocupă în acest moment locul 20 la Jocurile Olimpice de la Paris

ro

10 Aug, 2024 21:09 289 Marime text





 
  • Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat, sâmbătă, la evenimentul de închidere al Casei României de la Paris, care a funcţionat în cadrul ambasadei ţării noastre, că România a reuşit o performanţă mare ocupând în acest moment locul 20 în clasamentul pe naţiuni la Jocurile Olimpice.

"Când am plecat de acasă am zis că îmi doresc ca România să scape de acel loc 46. Şi iată că astăzi ne bucurăm că suntem pe locul 20. Este o performanţă mare pentru România şi se datorează doar sportivilor noştri, tehnicienilor, muncii lor, muncii federaţiilor care au stat în spatele lor ca să le asigure tot ce au nevoie. Felicitări sportivilor pentru felul în care v aţi reprezentat ţara", a afirmat preşedinta, potrivit Agerpres.

"Mi-e foarte greu să mă despart de cele cinci cercuri olimpice. Poate surpriza va venit de la atletism, unde sportivele noastre vor încheia mâine, de ce nu, cu o medalie. Ar fi extraordinar de frumos. Le doresc succes. Vă mulţumesc tuturor sportivilor care aţi reprezentat România la aceste Jocuri Olimpice, o ediţie foarte grea. De la o ediţie la alta lupta este foarte grea, încât se câştigă medalii la sutimi şi la miimi, nu ştiu ce ne va rezerva 2028. Dar până atunci să ne bucurăm de succesul sportivilor noştri", a adăugat Elisabeta Lipă.

Ea nu a dorit să comenteze decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv care a hotărât ca medalia de bronz la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris, să revină gimnastei Ana Maria Bărbosu, în urma memoriilor făcute de Federaţia Română de Gimnastică şi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, până la anunţul oficial al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

Înaintea ultimei zile a Jocurilor Olimpice, România are nouă medalii, trei de aur, patru de argint şi două de bronz. Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu), argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg, iar bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber şi de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol.

Citește și
Jocurile Olimpice Paris 2024TAS a decis ca Ana Maria Bărbosu să primească medalia de bronz! „Cu un ochi râdem, cu unul plângem“
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii