Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EURO 2024. Edward Iordănescu, după România - Ucraina 3-0 „E o victorie memorabilă, istorică“

ro

17 Jun, 2024 18:40 878 Marime text
 
 
România a avut parte de un debut extraordinar la Campionatul European de fotbal din Germania, după 3-0 cu Ucraina în grupa E.
 
La final, selecționerul echipei tricolore, Edward Iordănescu, a subliniat importanța acestui succes.
  

E o victorie memorabilă, istorică, pe pământ românesc, cel puțin eu așa am simțit și le mulțumesc fanilor. Nu știu dacă aș putea să găsesc cuvintele potrivite pentru a-mi arăta recunoștința față de sprijinul fanilor. Au fost atât de călduroși și de activi pe toată durata jocului! Le mulțumesc tuturor românilor, și celor din țară, și ceor don toate colțurile lumii, pentru toate gândurile bune.
 
Dar, înainte de orice, hai să felicităm băieții, pentru că s-au pus total în slujba echipei. Am alergat mult, depășind recorduri din acest punct de vedere, și trebuie felcitați. Eu îi felicit și îi strâng în brațe.
 
Ucrainienii știau multe despre noi, dar și viceversa a fost valabilă. Sunt strategii și strategii, momente și momente. Am interpretat foarte bine majoritatea jocului, chiar și atunci când am absorbit presiunea, și când am pierdut centrul de greutate, în anumite momente.
 
Mă bucur că e o victorie categorică, în privința scorului, dar e important și că nu am primit gol.
 
Sunt fericit pentru Stanciu că a fost declarat omul meciului. Sper să mă salute în continuare și să mă bage în seamă (n.r. râde). Starul nsotru este grupul, echipa. Le mulțumesc celor care au intrat pe teren ți au dat totul, de la început și pe parcurs. Cel puțin în aceeași măsură le mulțumesc și celor care nu au jucat astăzi.
 
Va urma o analiză, au fost și lucruri nu așa de bune. E de datoria noastră să rămânem echilibrați. Echipa trebuie să se bucure, să consume momentul. E normal, sunt lucruri firești. De mâine, trebuie să ne adunăm și să ne continuăm drumul. Trebuie să ținem grupul motivate până în ultima clipă, a declarat Iordănescu.

În victoria cu Ucraina, doi jucători formați de Academia Hagi au marcat: Răzvan Marin și Denis Drăguș. Alți doi jucători crescuți la Academia Hagi au evoluat în acest meci: Ianis Hagi și Florinel Coman. De asemenea, pe banca de rezerve s-au aflat Denis Alibec și Alexandru Cicâldău.


 

Debut fabulos pentru naționala României la Campionatul European, 3-0 cu Ucraina, în fața a 35.000 de fani români. Înainte, tricolori!, este mesajul Farului Constanța.  


Sursa foto: Facebook (Echipa națională de fotbal a României)

Citește și:
 
LIVE TEXT. EURO 2024
România, victorie de SENZAȚIE la debut! 3-0 cu Ucraina! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii