Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EURO 2024. LIVE TEXT Pentru istorie! România s-a calificat în optimi, de pe primul loc! „Generația de suflet“ a jucat cu inima!

ro

26 Jun, 2024 18:18 1123 Marime text


UPDATE:

Meciul s-a încheiat, România s-a calificat în optimi, de pe primul loc în grupă! În optimi, tricolorii se vor duela cu Slovenia sau Olanda. Clasament final grupa E: 1. România - 4p, 2. Belgia - 4p, 3. Slovacia - 4p, 4. Ucraina - 4p. În optimi merg România, Belgia și Slovacia, Ucraina pleacă acasă.   

UPDATE:


De la margine se arată trei minute de prelungire. România e foarte aproape de optimi, la acest scor!

UPDATE:

În minutul 86, schimbare la România, Rus în locul lui Răzvan Marin.

UPDATE:

Niță respinge cu piciorul, în minutul 64, la o situație importantă a slovacilor. Un minut mai târziu, o altă ocazi bună a Slovaciei, șut puțin pe lângă! În minutul 66, noi schimbări la România, ies Ianis Hagi și Drăguș, intră Man și Pușcaș.  

UPDATE:

În minutul 61, Răzvan Marin și Drăguș au ocazii bune de a marca. La Frankfurt plouă foarte tare.

UPDATE:

Prima schimbare în echipa României, în minutul 58: iese Florinel Coman, intră Sorescu.

UPDATE:

A început repriza a doua.

UPDATE:

S-a încheiat prima repriză. România - Slovacia 1-1. Și în celălalt meci, Belgia - Ucraina, e egal la pauză, 0-0. 

UPDATE:

Drăguș trage pe lângă în minutul 43.

UPDATE:

Se verifică un posibil penalty la un fault asupra lui Ianis Hagi! Se dă penalty! Execută Răzvan Marin și egalează, în minutul 37!  

UPDATE:

Un nou șut al lui Rațiu, în minutul 33, portarul slovac reține.

UPDATE:

În minutul 24, Slovacia marchează pentru 1-0, prin Duda. cu o lovitură de cap!

UPDATE:


În minutul 22, o minge se scurge periculos prin fața porții lui Niță, după o lovitură liberă a Slovaciei bătută în careu. 

UPDATE:

Șut Răzvan Marin din lovitură liberă, care nu-și atinge ținta, în minutul 13.

UPDATE:

În minutul 11, Rațiu are o acțiune excelentă, trage din careu, dar portarul respinge. Mingea ajunge la Ianis Hagi, care șutează peste!

UPDATE:

Meciul a început!

UPDATE:

Și la această partidă, suporterii români, mult mai mulți decât cei slovaci, creează o atmosferă senzațională pe stadionul din Frankfurt. Momentul intonării Imnului Național al României a fost înălțător!


La Campionatul European de fotbal din Germania a sosit ora marelui meci pentru tricolori, înfruntarea decisivă pentru calificarea în optimi!

Partida România – Slovacia se joacă astăzi, 26 iunie 2024, la Frankfurt, în ultima etapă a grupei E, de la ora 19.00 (în direct la Pro TV).

Echipa de start a României: Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu (cpt.) - I. Hagi, Drăguș, Fl. Coman.

Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu, Alibec, Bîrligea, Cicâldău, Man, Mihăilă, Mogoș, Nedelcearu, Olaru, Pușcaș, Racovițan, Rus, Sorescu, Șut.

Înaintea acestor confruntări, toate cele patru formații sunt la egalitate de puncte, ordinea în clasamentul grupei E fiind următoarea: 1. România – 3p (3-2), 2. Belgia – 3p (2-1), 3. Slovacia – 3p (2-2), 4. Ucraina – 3p (2-4).

Tot astăzi, de la aceeași oră (dar pe Pro Arena), se dispută, la Stuttgart, cealaltă confruntare din grupă, din etapa a treia, Ucraina – Belgia.

Naționala lui Edward Iordănescu e aproape de optimi, având șanse mari să se califice chiar și cu o înfrângere cu Slovacia, ținând cont de situația din grupa E, de golaverajul României, dar și de situația din celelalte grupe (în ce privește locul trei)!

LA EURO 2024, în optimile de finală se califică direct primele două clasate în cele șase grupe, plus patru echipe de pe locul trei cu cel mai bun punctaj. Ca să ajungă în optimi direct, de pe primele două locuri, tricolorii trebuie să nu piardă cu Slovacia. România ar depăși grupa, de pe locul trei, și cu un insucces la mai puțin de cinci goluri cu Slovacia, dar cu condiția ca Belgia să învingă Ucraina.

În funcție de locul pe care îl va ocupa în grupă (calificant pentru optimi), România ar avea parte în faza următoare de următorii adversari: Slovenia sau Olanda (dacă termină pe 1 în grupă), Franța (dacă termină pe 2), Spania sau Anglia (dacă termină pe 3).

Până în prezent, sunt sigure de calificarea în optimi 11 naționale: Germania, Elveția (din grupa A), Spania, Italia (din grupa B), Anglia, Danemarca, Slovenia (din grupa C), Austria, Franța, Olanda (din grupa D) și Portugalia (din grupa F).

Ultimele cinci calificate se stabilesc astăzi, după meciurile finale din grupele E și F. 

După meciurile din grupa E, de la ora 19.00, astăzi se mai joacă două meciuri, ultimele din faza grupelor de la EURO 2024:

ora 22:00: Cehia - Turcia (Pro Arena, grupa F - Hamburg)
ora 22:00: Georgia - Portugalia (Pro TV, grupa F - Gelsenkirchen). 

Sursa foto: Facebook (UEFA EURO 2024, Echipa națională de fotbal a României)

Citește și:


EURO 2024
România, la 90 de minute de calificarea în optimi. Pe cine ar întâlni tricolorii în faza următoare?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii