Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EURO 2024 România, la 90 de minute de calificarea în optimi. Pe cine ar întâlni tricolorii în faza următoare?

ro

26 Jun, 2024 12:20 1064 Marime text
 
90 de minute mai despart echipa națională de fotbal a României de calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal din Germania!

Astăzi, 26 iunie 2024, de la ora 19.00, la Frankfurt (în direct la Pro TV), tricolorii susțin ultimul meci din grupa E, contra Slovaciei.

Naționala lui Edward Iordănescu e aproape de optimi, având șanse mari să se califice chiar și cu o înfrângere cu Slovacia, ținând cont de situația din grupa E, de golaverajul României, dar și de situația din celelalte grupe (în ce privește locul trei)!

Înaintea acestor confruntări, toate cele patru formații sunt la egalitate de puncte, ordinea în clasamentul grupei E fiind următoarea: 1. România – 3p (3-2), 2. Belgia – 3p (2-1), 3. Slovacia – 3p (2-2), 4. Ucraina – 3p (2-4).

Tot astăzi, de la aceeași oră (dar pe Pro Arena), se dispută, la Stuttgart, cealaltă confruntare din grupă, din etapa a treia, Ucraina – Belgia.
 

De Ziua Drapelului, dăm totul pentru ROMÂNIA!, este mesajul de pe pagina de Facebook „Echipa națională de fotbal a României“.

 
Vezi cotele Superbet pentru confruntarea cu Slovacia

LA EURO 2024, în optimile de finală se califică direct primele două clasate în cele șase grupe, plus patru echipe de pe locul trei cu cel mai bun punctaj. Ca să ajungă în optimi direct, de pe primele două locuri, tricolorii trebuie să nu piardă cu Slovacia. România ar depăși grupa, de pe locul trei, și cu un insucces la mai puțin de cinci goluri cu Slovacia, dar cu condiția ca Belgia să învingă Ucraina.
 
Găsește inspirație pentru biletele tale verzi SuperSocial, cea mai mare comunitate de super pariori din România!
 
Până în prezent, sunt sigure de calificarea în optimi 11 naționale: Germania, Elveția (din grupa A), Spania, Italia (din grupa B), Anglia, Danemarca, Slovenia (din grupa C), Austria, Franța, Olanda (din grupa D) și Portugalia (din grupa F).

Ultimele cinci calificate se stabilesc astăzi, după meciurile finale din grupele E și F.

În funcție de locul pe care îl va ocupa în grupă (calificant pentru optimi), România ar avea parte în faza următoare de următorii adversari: Slovenia sau Olanda (dacă termină pe 1 în grupă), Franța (dacă termină pe 2), Spania sau Anglia (dacă termină pe 3).  
 
Meciul decisiv România – Slovacia este arbitrat de Daniel Siebert (Germania). Asistenți - Jan Seidel, Rafael Foltyn (Germania). Al patrulea oficial - Felix Zwayer (Germania). Arbitru VAR: Bastian Dankert (Germania). Asistenți VAR: Christian Dingert (Germania), Massimiliano Irrati (Italia).

De la România, trei jucători pot rata meciul din optimi, dacă primesc un cartonaș galben în partida cu Slovacia. Este vorba de Răzvan Marin, Marius Marin și Andrei Burcă, cei care au fost avertizați până acum în celelalte meciuri din grupă.

Dintre cei 26 de jucători români selecționați pentru EURO 2024, șapte vin de la echipe din SuperLiga României (patru de la campioana FCSB, doi de la CFR Cluj și unul de la Universitatea Craiova).

Iar șase dintre cei 26 (Alexandru Cicâldău, Răzvan Marin, Ianis Hagi, Florinel Coman, Denis Drăguș și Denis Alibec) sunt formați pe litoral.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Echipa națională de fotbal a României)

Citește și:

EURO 2024. România, foarte aproape de optimi
Denis Drăguș - „Suntem pregătiți pentru Slovacia, jucăm să luăm locul 1 în grupă“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii