Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EURO 2024. Marți, 2 iulie, se joacă România - Olanda Florin Niță - „Trebuie să fim ca un «zid galben», să fim uniți“

ro

01 Jul, 2024 11:21 396 Marime text


Echipa națională de fotbal a României dispută marți, 2 iulie 2024, de la ora 19.00 (în direct la Pro TV), meciul din optimile de finală de la Campionatul European din Germania, cu Olanda.

După un parcurs impresionant până acum în competiție, în care s-au calificat în prima fază eliminatorie de pe primul loc în grupa E, tricolorii susțin o nouă partidă de mare importanță, pentru calificarea în sferturi. Cu o victorie (3-0 cu Ucraina), un eșec (0-2 cu Belgia) și un egal (1-1 cu Slovacia), România abordează disputa cu Olanda cu mare încredere, spiritul ei de echipă și sprijinul suporterilor făcând diferența în partidele anterioare.

De cealaltă parte, Olanda are o istorie bogată în spate și jucători cu nume, care evoluează la mari cluburi europene, însă evoluțiile din grupă nu s-au ridicat la nivelul pretențiilor. Selecționata lui Ronald Koeman a încheiat seria D pe locul trei, după 2-1 cu Polonia, 0-0 cu Franța și 2-3 cu Austria. România nu se va putea baza contra Olandei pe fundașul stânga Nicușor Bancu, cel care e suspendat, după două cartonașe galbene primite în meciurile din grupă.       
 
Vezi cotele Superbet pentru partida cu Olanda
 
Meciul România - Olanda se joacă la Munchen, pe stadionul pe care tricolorii au debutat în competiție, la acel 3-0 cu Ucraina. Confruntarea va fi condusă de arbitrul Felix Zwayer, din Germania, care s-a mai aflat la centru la partide de la acest turneu final, Italia - Albania 2-1 și Turcia - Portugalia 0-3. De asemenea, Zwayer a fost al patrulea oficial la meciul Slovacia - România 1-1.

În aceeași zi cu România - Olanda, dar de la ora 22.,00 (în direct la Pro TV), se joacă ultima optime de la EURO 2024, Austria - Turcia, iar cine va câștiga acest meci va fi adversara din sferturi a învingătoarei din meciul România - Olanda.
 
Găsește inspirație pentru biletele tale verzi SuperSocial, cea mai mare comunitate de super pariori din România!

Tricolorii au ajuns în optimi și în urma evoluțiilor de top ale portarului Florin Niță (36 de ani), de la Gaziantep.

Ca și celelalte partide de până acum de la Euro, și aceasta cu Olanda e destul de grea, dar, dacă vom respecta ce ne transmite Mister, vom fi conectați, vom fi uniți și vom lua deciziile cele mai bune, sper să facem o surpriză. Eu încerc să mă bucur de fiecare clipă petrecută la Euro, alături de acești colegi minunați, de această echipă și familie. Sunt foarte fericit că am scris istorie, dar ne dorim să nu ne oprim aici. Sper ca după mecioul cu Olanda să fie o bucurie mult mai mare printre români. Echipa națională este vârful carierei oricărui fotbalist. Pentru mine înseamnă enorm de mult. În fața Olandei, trebuie să fim ca un «zid galben», să fim uniți. Așa, vom reuși. Ca să fiu motivat în continuare la vârsta mea, mă rog la Dumnezeu și mă antrenez, a declarat Florin Niță.


Acesta a jucat în SuperLigă la Concordia Chiajna și FCSB, de unde, în 2018, s-a transferat la Sparta Praga.

Sursa foto: Facebook (Echipa națională de fotbal a României)

Citește și:


EURO 2024. LIVE TEXT
Pentru istorie! România s-a calificat în optimi, de pe primul loc! „Generația de suflet“ a jucat cu inima!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii