Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EURO 2024 România, pregătită pentru încă un meci mare, cu Belgia. „Generația de suflet“ poate face pasul decisiv spre optimi

ro

21 Jun, 2024 10:46 1158 Marime text
 
 
  • O echipă cu multe staruri, Belgia joacă împotriva României cu cuțitul la os, însă tricolorii, care au un moral de fier după prima partidă, sunt deciși să facă o nouă partidă memorabilă.

După evoluția entuziasmantă contra Ucrainei, de la debutul la Campionatul European de fotbal din Germania, care i-a adus o victorie cu 3-0, echipa națională a României susține al doilea meci în grupa E, împotriva Belgiei.

Partida este programată sâmbătă, 22 iunie 2024, de la ora 22.00, la Koln, în direct la Pro TV. Aflați pe primul loc în clasamentul grupei, tricolorii (poziția a 47-a în ierarhia FIFA) pot face pasul decisiv către optimi în disputa cu echipa de pe locul trei mondial, care a cedat însă surprinzător în primul meci de la EURO 2024, 0-1 cu Slovacia. După prima etapă din grupa E, clasamentul arată astfel: 1. România – 3p (3-0), 2. Slovacia – 3p (1-0), 3. Belgia – 0p (0-1), 4. Ucraina – 0p (0-3). Primul meci din etapa a doua a grupei E, Slovacia – Ucraina, se joacă vineri, 21 iunie, ora 16.00 (la Dusseldorf), în direct la Pro TV.

Vezi oferta Superbet pentru partida cu Belgia

O echipă cu multe staruri, Belgia joacă împotriva României cu cuțitul la os, însă tricolorii, care au un moral de fier după prima partidă, sunt deciși să facă un nou meci mare. De altfel, și Ucraina a aliniat o formație garnisită cu vedete, dar nu a avut nicio șansă în fața României, „Generația de suflet“, așa cum a fost numită de selecționerul Edward Iordănescu.

Meciul îl va avea la centru pe arbitrul polonez Szymon Marciniak, cel care a condus finala Mondialului din 2022 și finala Champions League din 2023.

Joc epuizant contra Ucrainei

„A început cursa contracronometru a tricolorilor pentru a fi pregătiți 100% de următorul duel de la EURO: Belgia - România, sâmbătă, 22 iunie, ora 22:00, la Köln. Reveniți luni seara în cantonamentul din Würzburg, jucătorii naționalei s-au odihnit după jocul epuizant câștigat contra Ucrainei, iar seara au avut programat un nou antrenament. Au participat pe teren doar 14 jucători, în timp ce restul au rămas la hotel, unde au intrat în programul de refacere. De miercuri, selecționerul Edward Iordănescu îi va avea pe toți tricolorii pe gazon, pentru a pregăti la capacitate maximă cel de-al doilea meci de la EURO împotriva belgienilor“, s-a arătat pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Șase dintre cei 26 de jucători convocați de selecționerul Edward Iordănescu pentru EURO 2024 (Alexandru Cicâldău, Răzvan Marin, Ianis Hagi, Florinel Coman, Denis Drăguș și Denis Alibec) sunt formați pe litoral. Iar șapte dintre cei 26 vin de la echipe din SuperLiga României (patru de la campioana FCSB, doi de la CFR Cluj și unul de la Universitatea Craiova).

Găsește inspirație pentru biletele tale verzi SuperSocial, cea mai mare comunitate de super pariori din România!

Edward Iordănescu a intrat în top 10

În meciul cu Ucraina, selecționerul României, Edward Iordănescu (46 de ani) a ajuns la 25 de meciuri pe banca Naționalei, intrând cu acest prilej între primii zece selecționeri din istorie la numărul de partide, trecând de Cosmin Contra (care are 24 de partide).

Topul este condus de tatăl lui Edward Iordănescu, Anghel Iordănescu, cu 100 de jocuri în trei mandate diferite (1993-1998, 2002-2004 și 2014-2016). Urmează în clasament Victor Pițurcă (95m), Mircea Lucescu (58m), Emerich Jenei (51m), Costel Rădulescu (49m), Angelo Niculescu (38m), Valentin Stănescu (36m), Ștefan Kovacs (34m) și Gică Popescu I (28m), urmat de Edward Iordănescu.

Acesta din urmă a reușit calificarea la EURO 2024 de pe primul loc, neînvins, dintr-o grupă cu Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra. Are 13 meciuri oficiale consecutive fără înfrângere. A condus România (în confruntarea cu Ucraina) spre a doua victorie la un Campionat European (după 3-2 contra Angliei, la EURO 2000) și la cel mai categoric succes de la toate turneele finale (de Campionat European sau Mondial) la care tricolorii au fost prezenți.
 
Sursa foto: Facebook (Echipa națională de fotbal a României)

Citește și:


LIVE TEXT. EURO 2024
România, victorie de SENZAȚIE la debut! 3-0 cu Ucraina! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii