Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 15 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Denis Alibec, căpitanul „marinarilor“, irezistibil cu Petrolul. Hagi - „Alibec e Alibec. A făcut diferența“ (GALERIE FOTO)

ro

15 Sep, 2024 17:00 312 Marime text
 
Denis Alibec a deschis scorul în meciul Petrolul - Farul. Sursa foto: Farul Constanța
 
  • Motivat, luptător și implicat total în meci, atacantul de 33 de ani a înscris golul Farului, deschizând scorul, la capătul unei curse caracteristice.
 
Titular ca vârf de lance al Farului Constanța, în meciul din deplasare cu Petrolul, în care a purtat și banderola de căpitan, Denis Alibec a avut multe reușite în partida încheiată la egalitate, 1-1, în etapa a noua a Superligii 2024/2025.
 
Motivat, luptător și implicat total în meci, atacantul de 33 de ani a înscris golul Farului, deschizând scorul, la capătul unei curse caracteristice. Denis a arătat și o bună formă fizică, iar evoluția sa a fost remarcată de Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei de pe litoral.

„De aceea e la echipa națională“   

„Alibec e Alibec, de aceea e la echipa națională. A făcut diferența. Nu mă așteptam să reziste atât de mult fizic. Dar e nouar și are multă experiență pentru a ști să-și gestioneze momentele în care accelerează și să reziste, chiar dacă nu e pregătit încă 100%“, a menționat Hagi, la Digi Sport.

„Cred că sunt pregătit să joc 90 de minute“

„A fost un meci frumos, cu ocazii și de o parte și de alta. Cred că meritam să câștigăm, am avut o șansă foarte mare la 1-0 pentru noi. Știam că Petrolul e foarte periculoasă la fazele fixe și marchează mereu în ultimele minute, iar exact asta s-a întâmplat și acum. N-am reușit să gestionăm bine situația. Pe final, ne-am retras puțin, nu am mai pus probleme în atac și s-a văzut. Am făcut faulturi prostești în apropierea careului și până la urmă Petrolul a reușit să înscrie. La gol, am scăpat singur, știam că se aruncă fundașii lor centrali, fiind slabi la unu contra unu și exact asta am făcut. Sunt bucuros că am reușit să marchez și să ies sănătos de pe teren, ceea ce e cel mai important. M-am simțit foarte bine fizic și cred că sunt pregătit să joc 90 de minute. În continuare, trebuie să avem mai multă încredere în noi, să credem că putem prinde play-off-ul. Asta ne dorim, acesta e obiectivul. Însă, dacă vom continua așa, va fi foarte greu“, a spus și Denis Alibec, potrivit sursei citate.   

Diferend verbal pe teren cu Narek Grigoryan

În tensiunea meciului de la Ploiești, căpitanul Farului a avut un diferend verbal în prima repriză cu colegul său Narek Grigoryan. „Sunt lucruri în teren care se simt. Ei doi se cunosc de doar două - trei săptămâni, lucrurile vor veni ușor - ușor, pentru că sunt doi fotbaliști foarte buni“, a menționat Hagi.

„Mă cunoașteți, știți că sunt nervos, dau totul pe teren, pentru echipa mea și sunt supărat când, să spun așa, nu sunt răsplătit pentru asta. Dar astfel de momente trec repede, la pauză mi-am cerut scuze față de Narek și nu este nicio problemă“, a punctat Denis Alibec, la Digi Sport. 

„E al doilea meci când ni se întâmplă așa ceva“

După ce a condus cu 1-0 și a ratat apoi șansa de a face 2-0, Farul s-a văzut egalată pe final, în minutul 84 și acesta a rămas rezultatul final.    
„Așa e fotbalul. Sunt mici detalii care fac diferența. Poate experiența... Așa e câte o dată, când te aștepți mai puțin. E al doilea meci când ni se întâmplă așa ceva, jucând bine și făcând față unui adversar, Petrolul, care e în formă foarte bună. Cu FCSB am pierdut în ultimele minute, acum am făcut egal. Trebuie să gestionăm mai bine finalurile de partidă, s-o ducem mai bine, ca să aducem punctele de care avem nevoie ca să urcăm în clasament. Impresia mea e că în acest sezon vom avea mult de muncit, va fi un an greu. Sperăm să facem lucrurile și să ne revenim. Ne doream mai mult din meciul cu Petrolul, dar am făcut niște greșeli, iar ele te costă. Sperăm să ne revenim și să avem constanță în rezultate. E bine să ai în viață și astfel de momente, din care trebuie să înveți foarte mult sau să simți și să vezi cât de greu e“, a mai spus Gheorghe Hagi.   

Bogdan Țîru, îndoliat

După ce Mihai Popescu și fostul căpitan, Constantin Grameni, au plecat de la Farul, fiind transferați la FCSB, respectiv Rapid, la echipa de pe litoral a revenit fundașul Bogdan Țîru. „Bogdan nu știți, dar a trecut printr-un moment foarte greu, a avut un deces, fratele, acum câteva zile. El e însă un tip puternic, am vorbit cu el, e fostul nostru căpitan, care a crescut aici. Vedem cu e și el și când apare pe teren“, a menționat Gheorghe Hagi, la Digi Sport.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Superliga 2024/2025
Farul Constanța, aproape de victorie în deplasare cu Petrolul Ploiești
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii