Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 20 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța – FC Hermannstadt 3-2 Declarațiile lui Gheorghe Hagi, după victoria obținută la meciul 500 ca antrenor (FOTO+VIDEO)

ro

20 Aug, 2024 10:51 298 Marime text
Gheorghe Hagi. Sursa foto: Farul Constanța

În încheierea etapei cu numărul 6 din Superliga României, ediția 2024/2025, Farul Constanța a întâlnit-o pe FC Hermannstadt, la Ovidiu.
 
Meciul disputat ieri, 19 august 2024, a fost câștigat de gazdele de la malul mării cu scorul de 3-2.
 
Pentru „marinari” au marcat Rivaldinho (min. 7 și 57) și Grigoryan (min. 52). Pentru sibieni, golurile au venit din partea lui Murgia (min. 48) și Dragoș Iancu (min. 83).
 
Victoria a propulsat-o pe Farul de pe locul 16 pe locul opt, fosta campioană din 2023 acumulând șapte puncte după șase runde.
 
A fost o victorie importantă și pentru Gheorghe Hagi, care a atins o bornă istorică la partida de ieri: meciul cu numărul 500 ca antrenor.
 
La conferința de presă după fluierul final, managerul tehnic al Farului a făcut câteva declarații:
„Sunt bucuros și fericit pentru băieți! Ușor-ușor, sper să ne revenim. Mai avem mult de lucru în toate aspectele, atât mental, cât și fizic și tactic. Trebuie să facem lucrurile mai bine. Când le facem bine, se vede că știm fotbal. Avem perioade bune și perioade mai puțin bune. Sper ca ei să înțeleagă lucrul ăsta. Drumul e lung, va fi greu, dar sperăm să reușim din nou”, a spus Gheorghe Hagi la conferința de presă.
 
500 de meciuri ca antrenor
 
Managerul tehnic al Farului a bifat la partida cu Hermannstadt meciul cu numărul 500 ca antrenor. Astfel, clubul de pe litoral i-a înmânat, prin președintele Gheorghe Popescu, o plachetă omagială și un tricou special, ambele personalizate pentru a aminti de acest moment.

Gheorghe Hagi primește de la Gheorghe Popescu placheta și tricoul dedicate meciului 500 ca antrenor. Sursa foto: Farul Constanța
 
„Cele 500 de meciuri reprezintă o performanță deosebită, o carieră de tehnician începută în 2001 cu cele cinci partide ca selecționer (România a pierdut atunci numai un singur meci), continuată apoi în Turcia la Bursaspor și Galatasaray Istanbul, cu ultimul obținând și primul trofeu în această postură: Cupa Turciei în 2005.

Au urmat echipele Poli Timișoara, Steaua, pe care a calificat-o în grupele Champions League, și din nou Galatasaray, nu înainte însă de a construi, în 2009, la Ovidiu, Baza Sportivă care îi poartă numele și care în 15 ani a bătut toate recordurile posibile din România în privința titlurilor de campioană: 28 de titluri!

Viitorul Constanța din 2014 și apoi, din 2021, de la unire, Farul Constanța, sunt formațiile cu care a obținut primele titluri de campion (2017 și 2023), Cupa României (2019) și Supercupa României (2019). De fiecare dată cu cel mai tânăr lot din Europa al unei campioane! Ca manager tehnic a mai reușit o performanță unică la nivel mondial: să promoveze în prima divizie 61 de jucători, dintre care 20 au făcut ulterior pasul la prima reprezentativă!”, se arată pe site-ul Farului.
 
Momentul în care Gică Hagi a primit din partea lui Gică Popescu placheta și tricoul poate fi urmărit mai jos:
 

 
Citește și:
UPDATE Farul Constanța, victorie cu FC Hermannstadt, la meciul 500 al lui Hagi din cariera sa de antrenor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii