Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 06 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Ionuț Vînă a bifat meciul 200 în primul eșalon. Ce record a depășit fotbalistul acum 12 ani, la debut (VIDEO)

ro

06 Oct, 2024 17:00 259 Marime text
Ionuț Vînă. Sursa foto: ZIUA de Constanța
  • În primul său meci în Liga 1, Ionuț Vînă l-a înlocuit în teren pe Nicolae Dică.
 
În meciul Farul Constanța - Dinamo 1-1, din etapa a 12-a a Superligii 2024/2025, Ionuț Vînă, mijlocașul „marinarilor“, a ajuns la o cifră rotundă în ce privește partidele sale în primul eșalon din România: 200.
 
Titular contra lui Dinamo, Ionuț Vînă a jucat până în minutul 67, când a fost înlocuit de Dragoș Nedelcu. În vârstă de 29 de ani, fotbalistul a debutat în prima ligă acum 12 ani, în meciul Rapid – FC Viitorul 2-1, jucat pe 30 septembrie 2012, în etapa a zecea a sezonului 2012/2013, primul jucat de FC Viitorul în eșalonul de elită. În Giulești, Vînă, care e un produs al Academiei Hagi, l-a înlocuit pe Nicolae Dică, cu trei minute înainte de finele timpului regulamentar de joc. Tânărul jucător a debutat cu numărul 95 pe tricou (de la anul nașterii sale), iar în disputa cu Rapid devenea cel mai tânăr jucător care evolua în acel sezon în Liga 1, depăşind recordul colegului său Mihai Bălaşa (mai mare decât el cu o lună), cel care era până atunci cel mai mic jucător din primul eşalon.
 
În primele nouă etape din sezonul 2012/2013, pentru FC Viitorul debutaseră în Liga 1 14 tineri jucători: Bejan, Puţanu, Lazăr, Iancu, Chiţu, Benzar, Cârstocea, Cristea, Herea, Mladen, Albu, Gavra, Bălaşa şi Vaştag.
 
„Bine ai (re)venit!“
 
În iunie 2023, Ionuț Vînă a revenit pe litoral, la Farul Constanța. „Bine ai (re)venit Ionuț Vînă! Mijlocașul Ionuț Vînă este de astăzi noul jucător al Farului. Produs al Academiei Gheorghe Hagi, Ionuț Vînă (28 ani) are în palmares 1 titlu de campion (2017), două Cupe ale României (2019, 2020) si o Supercupă a României (2019). Pentru clubul nostru a mai evoluat în peste 100 de meciuri (107), în care a marcat 8 goluri și a oferit 10 pase decisive. Mult succes în tricoul Farului, Ionuț!“, a fost mesajul clubului constănțean.
 
„De copii nu spuneți nimic“
 
În partida contra lui Dinamo, managerul tehnic al Farului, Gheorghe Hagi, a apelat din nou la tinerii jucători Alexandru Stoian și Iustin Doicaru, iar la final a subliniat evoluția lor. 
 
„De copii nu spuneți nimic, că au intrat la 0-1, au jucat bine și am egalat. Am băgat doi copii de 2007, sub presiunea rezultatului. De asta nu spuneți nimic, Farul nu a făcut nimic sau e normal?! E normal să bagi doi copii de 2007... Mi-o asum eu. Îi felicit că amândoi au intrat bine, mai ales Stoian foarte bine, Doicaru a avut-o și el, a făcut cât a putut, putea face mai mult, dar sunt mulțumit de cum cresc amândoi. Important era să câștigăm. Vom vedea, vom analiza. Sperăm ca în următoarele partide să avem mai multă șansă, să jucăm la fel de bine sau mai bine, să fim mai eficienți, nu ca la Buzău. Acum a fost altceva“, a punctat Gheorghe Hagi.
 
Cei care au intrat de pe bancă au adus un plus
 
Managerul tehnic al fostei campioane a României a remarcat și că, la partida cu Dinamo, cei care au intrat de pe bancă au adus un plus în jocul Farului. În afară de Stoian și Doicaru, aumai fost introduși în joc în partea secundă Ciobanu, Țîru și Nedelcu, Ciobanu având și o bară.
 
„Au adus prospețime, chiar Țîru, Nedelcu, au dus niște lucruri. Mi-a plăcut și Mihai Bălașa, că l-am pus în bandă, dar încă mai are de lucrat mult. Știu ce poate. Încă nu e la potențialul său maxim, a fost unul dintre cei mai talentați fundași centrali ai noștri, primul jucător pe care l-am dat, potențial foarte mare, joacă toate cele patru poziții din apărare, are ambele picioare, e atletic, știe jocul, are joc de cap. Putea fi mult mai mult la echipa națională, eu așa cred. E pe drumul bun, trebuie să stai bine fizic, degeaba știi mult fotbal“,a arătat Hagi.  
 
„E dezamăgire, nu frustrare“        
 
Gheorghe Hagi a reclamat că Farul trebuia să primească mai multe lovituri de la 11 m în meciul cu Dinamo.
 
„Avem un gust amar. Am început prost meciul, făcând o greșeală mare. Din autul care a fost în dreapta, s-a dus în stânga, ne-au surprins. Am luat gol repede, după ce le-am zis că Dinamo începe foarte bine meciurile. Dar am avut și în prima repriză ocazii să marcăm, n-am cedat la pauză, am dominat meciul, am încercat să jucăm. În repriza a doua am condus jocul autoritar.
 
Ocazii multe, am avut penalty-uri… Penalty-uri, nu unul! Dar ce să facem, acesta e fotbalul. Nici nu se vede la VAR, nici nu se duce. Prima repriză la Dican clar, la Ganea nu știu dacă a fost. Iar la Alibec au fost două penalty-uri! Aceasta e calitatea unui atacant, să pivoteze în careu. Îmi pare rău, e penalty. Nu unul, două! Dar nu merge! Asta e, mergem înainte, dezamăgiți, cum erau și băieții în vestiar. Trebuie să muncim și vom vedea.
 
Am pregătit meciul cum trebuia, am încercat, când am fost noi și am făcut ce trebuie, am dominat, am pasat, am avut ocazii. Trebuie să schimbăm lucrurile ca să câștigăm, asta ne dorim. E dezamăgire că avem doar o victorie în ultimele șase etape, nu frustrare“, a spus managerul tehnic al Farului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Superliga 2024/2025
Farul Constanța a remizat cu Dinamo pe teren propriu. Hagi - „Avem un gust amar“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii