Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Mesaje, în tribună, pentru Denis Alibec. Căpitanul, comparat cu un diamant. „Toată Dobrogea te susține!“ (GALERIE FOTO)

ro

23 Sep, 2024 17:00 1272 Marime text

 
  • Revenirea lui Denis Alibec la Farul Constanța e benefică pentru fosta campioană a României, iar Denis a înscris deja de trei ori și evoluează meci de meci cu o mare ambiție.
 
Farul Constanța a câștigat cu 2-1 meciul cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe prin golurile lui Denis Alibec, ambele din penalty. Căpitanul echipei de pe litoral a făcut din nou un meci mare, răsplătind susținerea și prețuirea de care se bucură și din partea tribunei, fanii apreciind în mod deosebit devotamentul său pentru culorile alb-albastre și puterea sa de luptă.
 
Atacantul de 33 de ani a promis că în țară va mai juca doar la Farul și s-a ținut de cuvânt. Revenirea sa e benefică pentru fosta campioană a României, iar Denis a înscris deja de trei ori și evoluează meci de meci cu o mare ambiție, onorând banderola de căpitan, ceea ce e pe placul suporterilor. Aceștia se bucură că îl au din nou în teren pe șeptar, iar afecțiunea lor se vede și prin mesajele și banerele pe care le afișează. Cum a fost și la partida cu Sepsi OSK, când, la un sector de la tribuna a doua a stadionului de la Ovidiu, au fost mesaje alb-albastre de genul „Bine ai venit, Denis Alibec, aici este casa ta!“ și „Toată Dobrogea te susține“, alături de steaguri tricolore, poza mare a fotbalistului originar din Mangalia sau un tricou cu numele și numărul jucătorului plus un diamant desenat.
 
La finalul partidei, căpitanul Farului s-a dezbrăcat de tricou și li l-a aruncat ultrașilor din peluză.
 
„Fiecare jucător s-a autodepășit“
         
Farul a câștigat trecând peste monentul dificil din timpul partidei, în care a trebuit să joace o perioadă în inferioritate numerică, în urma eliminării fundașului Mihai Bălașa. Puterea de luptă a fariștilor a fost subliniată și de managerul tehnic al Farului, Gheorghe Hagi.
 
„Mi-am felicitat echipa, e fericire. Am știut că va fi un meci foarte greu, contra unei echipe care a fost mereu imprevizibilă. Am încercat să-i echilibrez pe băieți, să-i pun mental foarte bine, în direcția care trebuie, întrucât aveam nevoie să fim conectați și la ofensiv, și la defensiv, la ce trebuie să facem ca să câștigăm. Am început foarte bine, așa cum plănuisem, apoi a venit acea eliminare, o nouă provocare. Bine că am dat indicațiile și am așezat echipa cum trebuie. Fiecare jucător s-a autodepășit, a muncit. Nu putem vorbi de realizări mai mult decât de munca pe care au făcut-o. La sfârșit însă, era să fim egalați. Era păcat, ar fi fost al treilea meci în care pățeam așa ceva. Din fericire, nu a fost cazul și acum și suntem bucuroși pentru această victorie. Sunt puncte importante, dar trebuie să muncim în continuare, încă suntem în datorie. Încercăm să ne revenim ușor-ușor, să arătăm mai bine și din punct de vedere fizic, și mental. Trebuie să fim mai pragmatici“, a declarat Hagi.
 
„Nu există echipă favorită“
 
În partida următoare, Farul va juca în deplasare cu Gloria Buzău, ultima clasată.
 
„Contează fiecare meci, ne luptăm mereu pentru cele trei puncte, așa cum am făcut-o și la Ploiești, unde am controlat partida, am dat ritmul jocului. Cu Sepsi știam că întâlnim un adversar care ne provoacă la multă tranziție. A fost un joc bun. Am dominat, am fost și dominați, dar am trecut cu bine peste acele momente. O partidă tare, dar băieții au meritat victoria. Un succes frumos, bun. Ne așteaptă meciul de la Buzău, o deplasare foarte grea, chiar dacă întâlnim o nou promovată. Fiecare echipă a transferat jucători, și-a făcut lot bun. Aici cred eu că a crescut campionatul și e din ce în ce mai dificil. Nu există echipă favorită și trebuie să arăți la fiecare meci că ești mai bun ca adversarul“, a punctat Gheorghe Hagi.
 
„Important e să nu ne lăsăm dominați“
 
Obiectivul Farului e să dicteze rimul și intensitatea meciului pe toată durata partidei. „Important e să nu ne lăsăm dominați, când se întâmplă așa poți lua gol. Trebuie să avem puterea de a domina de la început până la final. Le spun mereu, dar se pare că nu suntem capabili să facem aceasta însă. La un moment dat, va veni. În trecut, am făcut-o, dar când aduci jucători care nu sunt pregătiți sau nu au jucat o perioadă, fără un ritm de joc și o intensitate cum trebuie, îți trebuie câteva luni să ajungi la un nivel de top. Degeaba mental stai bine și știi fotbal, dacă nu stai bine și fizic. Chiar dacă am fost un decar, îmi plac ambele faze, dar prima dată antrenăm să atacăm. Iar apoi trebuie să ne și apărăm, să facem lucrurile ca lumea. Când vom fi puternici, vor veni iar rezultatele bune“, a punctat managerul tehnic al Farului.
 
Gheorghe Hagi despre:
 
  • Spiritul de luptă al Farului - „Putem spune și că echipa și-a regăsit spiritul de luptă, nu că înainte nu ar fi fost, dar au fost și greșeli individuale. Acum parcă ne-am apărat și mai bine. Fotbalul are ambele faze, trebuie să te și aperi, nu numai să ataci. Dacă știi să le faci bine pe ambele, cu siguranță poți câștiga meciuri“.
 
  • Inferioritatea numerică din meciul cu Sepsi OSK - „A fost o provocare pentru mine, de mult nu m-am mai aflat în această situație. Băieții au interpretat foarte bine situația, am ales și sistemul bine. Atât Grigoryan, cât și Radaslavescu au jucat bine în tandem cu Denis. Au câștigat mingi, mijlocașii i-au susținut, am făcut ce trebuie“.
 
  • Ratarea penalty-ului de către Grigoryan - „Jucătorii mai vorbesc între ei, era decizia lor. Bine că a dat Denis gol a doua oară, la repetare. Dar nu contează, se întâmplă, Narek voia să dea gol și el, asta e. Să exerseze mai mult la antrenamente și vom vedea“.
 
  • Cartonașul roșu primit de Mihai Bălașa - „E fotbal, se întâmplă, ce să zic eu? Trebuie să-mi văd de ale mele, să mă conectez la ce trebuie să facem cu jucătorii. E adevărat că am pierdut pentru meciul următor un jucător valoros, și în apărare, unde aveam niște lipsuri. Trebuie să ne antrenăm bine și să găsim formula potrivită, așa cum a fost și la meciul cu Sepsi“.
 
  • Tinerii Farului - „Avem mai mulți tineri din pepinieră cu noi, la echipa mare, dar nu-i pot băga pe toți acum. Mai ales într-o asemenea situație, când echipa nu era într-o perioadă bună. Trebuie să ai grijă mare când și cum faci lucrurile. Sperăm să facem bine și să vină și timpul lor. Un tânăr trebuie să aibă răbdare și să-și forțeze lucrurile, așa cum a forțat Radaslavescu. A intrat, la Ploiești a jucat așa și așa, iar acum a jucat bine. A început să muncească bine, să fie mijlocaș și să facă ambele faze, așa cum o făcea înainte de a pleca de la noi. A jucat pe același post și a făcut-o bine“.  
 
  • Revenirea pe teren a lui Bogdan Țîru ca farist - „Felicitările mele lui Bogdan, pentru că știți prin ce a trecut. Nu-i ușor, dar are putere, tărie, e fostul nostru căpitan. S-a întors acasă și îl ajutăm să-și revină. Se simte bine cu noi. L-am luat la acest meci doar să fie în cantonament, nu eram așa convins că poate să joace acum. Dar l-am întrebat și mi-a spus că poate. Mă bucur și felicitările mele“.
 
  • Intrarea omului de afaceri Daniel Moraru în acționariatul FCV Farul - „Când se va întâmpla, Farul vă va da știrea care trebuie. Mai mult nu pot să spun acum. La momentul oportun, când va fi, Farul va da un comunicat și veți vedea. Farul trebuie să anunțe asta și o va face la momentul potrivit. În secunda când se va oficializa, ne vom bucura și vom anunța. Ușor-ușor, vor veni și oamenii care trebuie, astfel încât Farul să-și poată îndeplini obiectivele pe care și le dorește“.
              
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Ionuț Cercel, al 62-lea jucător format de Academia Hagi și debutat în prima ligă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii