Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța, plan pentru sezonul viitor Hagi - „Trebuie să construim. Sper să fiu inspirat și să fac o echipă frumoasă“ (GALERIE FOTO)

ro

19 May, 2024 17:00 1796 Marime text

 
  • Dintre cele cinci meciuri din returul turneului play-off, formația de pe litoral a câștigat numai unul, primul, 3-1 acasă cu Rapid.
 
Farul Constanța, campioana României din sezonul 2022/2023, s-a clasat pe locul patru în ediția 2023/2024 a Superligii, în care a dat dovadă de inconstanță, ratând momentele cheie ale stagiunii, atât în campionat, cât și în cupele europene.
 
În ultimul meci din play-off, „marinarii“ au jucat în deplasare cu CFR Cluj și au pierdut la scor, 1-5 (0-4), eșecul încheind o serie negativă de patru meciuri la rând, care a mai cuprins: 3-3 acasă cu Universitatea Craiova (după ce Farul a condus cu 3-0 în minutul 77), 1-4 acasă cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și 1-2 în deplasare cu FCSB, noua campioană. Practic, dintre cele cinci meciuri din returul turneului play-off, formația de pe litoral a câștigat numai unul, primul, 3-1 acasă cu Rapid. Farul a încheiat campionatul cu 36 de puncte, în play-off având patru victorii, două egaluri și patru înfrângeri, golaveraj 19-20.

„Puteam mai mult“

„Anul trecut, eram fericit, câștigasem, lucrurile au mers bine, dar anul acesta în ultimele două meciuri nu a fost așa de bine cum făcusem la un moment dat în play-off și avusesem speranță că putem fi acolo. Din  păcate, nu cred că am fost pregătiți foarte bine pe această luptă dintre echipele puternice, să putem să accesăm sau să ne gândim la Europa. Asta am făcut tot anul. Obiectivul ni l-am atins, prin accederea în play-off, dar apoi cred că puteam mai mult. Trebuia să facem mai mult, pentru că aveam lot să ne batem cu cei mari, cu cele mai bune echipe din România, și am demonstrat că o puteam face. Dar asta e, mergem înainte, atât am putut probabil. Vom evalua, vom reflecta și sperăm să facem o echipă frumoasă la anul, care să producă rezultate, să meargă acolo sus, cu speranță, și să se bată cu cele mai bune“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, după meciul cu CFR Cluj.  

„De acolo a pornit totul“

Farul a avut o primă repriză de coșmar în Gruia, gazdele încheind primele 45 de minute cu scorul de 4-0, stabilit încă din minutul 37! „CFR, o echipă verticală, puternică, care știe fotbal, a jucat foarte bine, știam că Dan aduce lucrurile lui. Trebuia să fim noi, dar am început meciul prost, cu o greșeală mare, și de acolo a pornit totul“, a spus Hagi.

„Trebuie să găsim soluții foarte bune“

„Singura mea supărare și a tuturor celor care ținem cu Farul e că am terminat prost, față de cum începusem și cum eram la un moment dat. Dar, încă o dată, la general, dacă facem o analiză rapidă și simplă a anului, nu am reacționat în momentele cheie și nu le-am câștigat. Trebuie să reflectăm și să vedem cum mergem înainte. Practic, e important ce va fi din vară încolo. Trebuie să construim. Să menținem ce am făcut bine și să eliminăm ce am greșit. Trebuie să găsim soluții foarte bune“, a mai menționat managerul tehnic al fostei campioane.

„Unii au avut randament, alții, mai mulți - nu“

Pentru sezonul viitor, Gheorghe Hagi spune că Farul are în continuare pretențiile sale. „Avem o strategie, dar bazată pe banii pe care îi avem. Voi încerca să fac iar o echipă foarte bună. Sper să fim inspirați la ce vom face, cine va rămâne cu noi și de cine ne vom despărți. Unii au avut randament, alții, mai mulți - nu și atunci vom vedea ce și cum trebuie să facem, ce să aducem, ca să putem rămâne competitivi. Pentru sezonul viitor, sunt mai multe echipe bune, care au bani și sunt competitive, și noi de la Constanța avem pretențiile noastre. Dacă mă veți vedea pe mine pe bancă, e clar că voi avea pretenții să creez o echipă frumoasă, puternică, talentată, cum îmi place mie să zic. Sper să fiu inspirat și să fac o echipă frumoasă, din ce avem și din ce putem să aducem“, a menționat Hagi.

Ultimul meci al Generației de Aur

Lider al Generației de Aur, Gheorghe Hagi va juca alături de foștii săi colegi, pe 25 mai 2024, la 30 de ani de la Campionatul Mondial din SUA 1994, la ultimul meci al acestei generații. Va fi o întâlnire de gală, cu echipa World Stars, cu 55.000 de suporteri în tribune (sold out). „Vom fi acolo și vom vedea cât vom putea. Va fi o sărbătoare frumoasă. Am înțeles că evenimentul e pregătit foarte bine. Sper ca lumea care vine să se bucure văzându-ne pentru ultima oară pe gazon, cum s-a zis. E din ce în ce mai greu pe teren, că anii trec. E important că spectatorii vor fi prezenți în număr mare. Sperăm să-i mai facem o dată fericiți“, a menționat Hagi.
         
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Eșec usturător
Farul Constanța, 1-5 cu CFR Cluj, în ultimul meci din play-off. „Marinarii“ încheie campionatul pe locul patru
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii