Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Rivaldinho și-a propus ca în noul sezon să depășească borna „8“ din stagiunea trecută (GALERIE FOTO)

ro

27 Jun, 2024 17:00 880 Marime text

 
  • În meciul amical cu Zimbru Chișinău, Farul Constanța a condus cu 5-1 la pauză. 
 
Aflată în perioada de pregătire, Farul Constanța a disputat, la baza proprie, de la Ovidiu, și două meciuri amicale, 0-1 cu Cerno More Varna (Bulgaria) și 5-3 cu Zimbru Chișinău (formație care a încheiat pe locul 3 campionatul din Republica Moldova și va evolua în turul 2 al Conference League).
 
Al doilea meci, în care Farul a condus cu 5-1 la pauză, s-a jucat pe durata a două reprize de câte 60 de minute, iar marcatorii au fost I. Cojocaru (7, 27), Grigoryan (11), M. Popescu (31), Rivaldinho (60) / Justice (8), Alaribe (83) și Pegza (116).
 
„Putem evolua și mai bine“
 
„A fost un meci reușit, bun, mai ales în prima repriză. Echipa a jucat bine, ne-am mișcat bine, am făcut presiunea cum trebuie, dar sunt sigur că putem evolua și mai bine. Este o perioadă foarte grea, în care trebuie să tragem de noi. Avem antrenamente tari, dar asta facem an de an. Ne va face bine în campionat. Clubul are un concept bine stabilit, toată lumea știe ce are de făcut. Sunt sigur că vom avea un sezon reușit. Din ce văd, echipa arată bine. Cred că Farul are toate condițiile pentru a fi acolo sus, unde îi e locul. Personal, pot face și mai mult. În sezonul trecut, am dat opt goluri (n.r. în toate competițiile), iar în stagiunea următoare sper să fac și mai bine. E foarte bine la baza noastră, cred că nu are nimeni în țară ce avem noi aici, e foarte bine că nu am plecat în altă parte în pregătire. Avem și familiile aproape, e un plus pentru noi. Pentru mine, ca atacant, e important să marchez. Indiferent dacă e meci amical, antrenament sau partidă oficială, un atacant trăiește din goluri“, a declarat atacantul Rivaldinho (29 de ani), la Farul TV.
 
Voia să mai înscrie
 
Autor a două goluri și a unei pase decisivă în meciul cu Zimbru Chișinău, atacantul Ionuț Cojocaru (20 de ani) și-ar fi dorit să mai înscrie, la restul de ocazii pe care le-a avut.  
 
„A fost un antrenament bun, ne-am impus stilul de joc, am avut posesia, am dat și foarte multe goluri. Echipa m-a ajutat să am aceste realizări. Mă simt foarte bine acum pe teren, după accidentare, și îmi doresc să continui la fel. Am avut și alte ocazii, am vrut să dau hattrick, dar nu s-a putut. Sper ca și în următorul meci să ajut echipa cu goluri și pase decisive. Ne simțim bine după cele două săptămâni de antrenament, ne-am încărcat bateriile cu foarte multe antrenamente. Suntem sănătoși și așteptăm cu nerăbdare începerea campionatului. Urmează și alte meciuri amicale grele și importante. Vom vedea la ce nivel ne aflăm. Încercăm să progresăm din meci în meci, astfel încât în ziua primului meci oficial să fim 100% și să câștigăm“, a menționat Ionuț Cojocaru, potrivit sursei citate.
 
„În amicale e cel mai bun antrenament“
 
Tânărul atacant a oferit pasa decisivă la golul apărătorului Mihai Popescu (31 de ani), care a fost folosit în această partidă fundaș dreapta.
 
„Vremea nu prea ne ajută, e foarte cald, dar așa vor fi temperaturile și în timpul campionatului. Trebuie să ne adaptăm, ca să fim pregătiți la primele meciuri oficiale. Când joc lateral, am mai multe oportunități, mă bucur că am fost acolo, iar Cojo m-a văzut și mi-a pasat. Per total, ne bucură că am făcut un joc bun și am câștigat. Avem de acumulat mult în perioada de pregătire. În primul rând, mă bucur că suntem sănătoși, cât mai mulți dintre noi, sperăm să ne pregătim din ce în ce mai bine și să evoluăm și mai bine în amicale, pregătind partidele oficiale. În amicale e cel mai bun antrenament, în ele ne sudăm relațiile de joc, sperăm ca împreună să ne îndeplinim obiectivele“, a precizat Mihai Popescu.      
 
„Vrem să ne batem acolo sus“
 
Titular în ambele amicale de până acum ale Farului, mijlocașul Nicolas Popescu (21 de ani) spune că, de la zi la zi, se simte tot mai bine pe teren. În amicalul cu Zimbru a pasat decisiv la unul dintre golurile lui Cojocaru.
 
„În meciurile amicale, e important să acumulăm cât mai mult, să alergăm, să ne reintrăm în ritmul de joc, ca să fim pregătiți la începerea campionatului. De la zi la zi, mă simt din ce în ce mai bine. Normal, s-a adunat oboseala, ne e și nouă greu, dar așa e în pregătire, știm asta. Trebuie să suferim și să ne pregătim bine, pentru că doar așa vom fi 100% la startul noului sezon. Antrenamentele sunt bune și avem toate condițiile, nu ne lipsește nimic la baza noastră. Nu avem nicio scuză să nu arătăm bine. Ușor-ușor, îmi intru și eu în ritm și sunt sigur că reușitele vor veni. Sezonul va fi unul greu, ca toate celelalte, echipele s-au întărit și arată bine. Va fi o luptă grea, dar noi vrem să ne batem acolo sus, ca în fiecare an, pentru că acesta e obiectivul. Mai avem două săptămâni să mai punem la punct lucrurile. Sper ca în amicalele rămase să arătăm și mai bine și să câștigăm. Pentru noi, importante sunt victoriile, indiferent de meci“, a punctat Nicolas Popescu.   
 
Următoarele partide amicale ale echipei constănțene se vor disputa astfel:

- pe 29 iunie, de la ora 11.00, cu Petrocub Hâncești (campioana Moldovei)
- pe 29 iunie, de la ora 17.00, cu Petrocub Hâncești (campioana Moldovei)
- pe 3 iulie, de la ora 17.00, cu Petrocub Hâncești (campioana Moldovei) - în direct la Farul TV.
- pe 5 iulie, de la ora 18.00, cu CSA Steaua.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
     
Citește și:
 
Farul Constanța a învins Zimbru Chișinău, într-un meci cu opt goluri (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii