Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul rugbyst Sorin Pândichi, bun și la kureș. A câștigat o categorie a competiției de la Mihail Kogălniceanu. „O experiență nemaipomenită!“ (GALERIE FOTO)

ro

30 Jun, 2024 17:00 758 Marime text
  • Fost internațional al României la nivel juvenil, Sorin Pândichi a început rugby-ul la clubul din Mihail Kogălniceanu, cu antrenorul Cornel Vasile, urcând apoi toate treptele în sportul cu balonul oval, până în prima ligă.
 
Stadionul din localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a găzduit competiția de lupte tradiționale tătărești - kureș, în organizarea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, în colaborare, ca în fiecare an, cu Primăria Mihail Kogălniceanu, manifestarea fiind deja o tradiție pentru comunitatea locală și nu numai.
 
Și de această dată, au participat etnici tătari din toate organizațiile locale ale UDTTMR, dar au fost prezenți și oaspeți de seamă.
 
„Concurenții care se vor înscrie la cele trei categorii din concurs vor pleca acasă fie cu premii de participare, fie cu premiile specifice câștigătorilor. Competiția, care se va desfășura pe stadionul din localitatea Mihail Kogălniceanu, este deschisă tuturor iubitorilor de sport, indiferent de etnie. Îi invităm pe toți prietenii comunității tătare să ni se alăture și să petrecem împreună o după-amiază frumoasă, din programul căreia nu vor lipsi și multe alte surprize”, a transmis UDTTMR înainte de întrecere.
 
În finală, l-a învins pe vărul său!
 
La categoria localnici, care a avut opt participanți, a câștigat Sorin Pândichi, din Mihail Kogălniceanu, care l-a învins în finală chiar pe vărul său, Hristu Puiu! Sorin Pândichi este fost rugbyst de nivel înalt, a jucat inclusiv la Naționala României, la nivel juvenil, la multe categorii de vârstă. El a participat acum în premieră la o competiție de kureș și a avut succes. „A fost o experiență nemaipomenită, foarte frumoasă! Am zis să-mi încerc și eu norocul și iată că am câștigat. Finala a fost una specială, având în vedere că m-am duelat cu vărul meu. Victoria mi-a aparținut mie“, a declarat Sorin Pândichi.

Doi foști rugbyști, adversari într-o finală de kureș!
 
Interesant este că și vărul lui Sorin Pândici este fost rugbyst! Originar din Mihail Kogălniceanu, Hristu Puiu a început și el acest sport în localitate, cu antrenorul Cornel Vasile, după care a mai jucat la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța și la CSM Constanța, care a fost ultima sa echipă. Cu CSM Constanța a ieșit campion național Under-20 anul trecut, iar cu juniorii de la LPS „Nicolae Rotaru“ a fost de două ori vicecampion al României.    
 
Ultima dată, a jucat în Germania
 
În prezent, nici Sorin Pândichi nu mai face rugby, a încheiat cariera sportivă, iar de curând a pășit pe un alt drum în viața sa, armata. „Îmi place foarte mult acest domeniu, de mic am fost atras de el“, a spus Sorin Pândichi. Tânărul a început rugby-ul la clubul din Mihail Kogălniceanu, cu antrenorul Cornel Vasile, urcând apoi toate treptele în sportul cu balonul oval, până în prima ligă, unde a jucat atât la Steaua, cât și la Timișoara. Ultima dată, a evoluat la o formație din Germania, la Frankfurt.

Declarat cel mai tehnic jucător

Sorin Pândichi a fost internațional al României la nivel juvenil, la multe categorii de vârstă. A jucat și la Cleopatra Mamaia, și la CS Năvodari (în Divizia Națională de Seniori). A participat cu echipa națională Under-18 de rugby în 15 la Campionatul European de la Kaliningrad, iar cu selecționata de la aceeași categorie de vârstă, dar de rugby în 7, la Europeanul de Gdansk. În 2013, când echipa de rugby Under-12 din Mihail Kogălniceanu s-a încoronat din nou regină a României, apărându-şi cu succes trofeul cucerit cu un an înainte, Sorin Pândichi a fost declarat cel mai tehnic jucător al campionatului!

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Sorin Pândichi
 
Citește și:
 
Tablou romantic la Mamaia
Rugbystul Sorin Pândichi și-a cerut iubita de soție, într-o zi specială (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii