Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Halterofilul Vlăduț Matei, de la CS Farul Constanța De ziua sa de naștere, și-a făcut cadou trei medalii la Campionatul Național (GALERIE FOTO)

ro

20 Sep, 2024 17:00 692 Marime text
Vlăduț Matei și antrenorul Aurel Tătaru. Sursa foto: Facebook
  • Pe lângă medaliile obținute, Vlăduț Matei a stabilit și un record personal la Campionatul Național de la Arad.
 
Campionatul Naționale de Haltere pentru tineret Under-23, de la Arad, le-a adus evoluții reușite și prezențe pe podium și reprezentanților CS Farul Constanța. Printre medaliați s-a numărat și Vlăduț Matei, care a avut o bucurie dublă la întrecere.
 
Sportivul a cucerit trei medalii de bronz la categoria 81 kg, chiar în ziua în care a împlinit 17 ani! Astfel că nu va uita prea repede acest concurs, în care și-a făcut cel mai frumos cadou, pe lângă medalii, stabilind și un record personal la stilul smuls, cu 100 kg. La aruncat, a realizat 121 kg, fiind aproape de cea mai bună performanță a sa, care e de 127 kg.
 
Face haltere de la nouă ani
 
Originar din Constanța, Vlăduț Matei a început halterele la vârsta de nouă ani, primul său antrenor fiind regretatul Angheluș Beșleagă. Elev la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța, tânărul halterofil se antrenează la sala de la LPS, cu profesorii Adrian Mărgăritescu și Adrian Roșu, antrenorii de la CS Farul fiind Aurel Tătaru și Adrian Roșu. „Vlăduț este un sportiv de viitor, cu frumoase perspective. Sperăm să vină și convocarea la lotul național“, a declarat Aurel Tătaru.
 
La Naționalele de tineret de la Arad, de la CS Farul au mai urcat pe podium Cristian Benghiu - trei medalii de argint la categoria 96 kg, Ștefania Ion - trei medalii de argint la categoria 87 kg și Adrian Bădăluță - trei medalii de bronz la categoria 109 kg.   
 
Darius Tătaru, două recorduri naționale
 
Reprezentanții CS Farul au lăsat o frumoasă impresie și la faza finală a Campionatul Național, care s-a desfășurat luna trecută la Bistrița, obținând 18 medalii (șase de aur, zece de argint și două de bronz), astfel:    
 
Aur
 
3 - Darius Ștefan Tătaru (la Under-20) - cu două recorduri naționale, de juniori și tineret
3 - Andrei Eduard Oprea (la juniori 3)

Argint

3 - Ștefania Ion (la U-20)
3 - Teodor Adrian Bădăluță (la U-20)
2 - Alexandru Vasilică Decusară (la U-20)
2 - Vlăduț Mihai Matei (la U-20)

Bronz

1 - Alexandru Vasilică Decusară (la U-20)
1 - Vlăduț Mihai Matei (la U-20).
 
De la Mondiale, la Europene
 
România participă cu o delegație formată din șapte sportivi (trei la feminin şi patru la masculin) la Campionatul Mondial de haltere pentru juniori Under-20, care va fi găzduit de localitatea Leon din Spania, în perioada 19 - 27 septembrie. Între cei patru tineri halterofili tricolori se află și Darius Tătaru, care va concura la categoria 96 kg. Acesta va fi primul Campionat Mondial din cariera lui Darius, sportivul mai participând până acum la două ediții de Campionat European, în 2023 (la București) și în 2022 (în Albania). „La Campionatul Mondial, avem în vedere o clasare în primii 6, iar la stilul aruncat speranțele noastre sunt chiar mai înalte, în sensul unei prezențe pe podium“, a declarat antrenorul Aurel Tătaru.
 
După Campionatul Mondial din Spania, peste trei săptămâni, sportivul constănțean va evolua și la Campionatul European U-20, în Polonia. La această întrecere, ștacheta performanței va fi mai ridicată, fiind vizat chiar și titlul continental.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Aurel Tătaru)
 
Citește și:
 
Constanța
Tânărul halterofil Darius Tătaru debutează la Campionatul Mondial chiar în ziua de naștere a mamei sale!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii