Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbal CSM Constanța, medalie de argint în Cupa României. „Și-a respectat blazonul și a dat totul pe teren“ (GALERIE FOTO)

ro

19 May, 2024 16:41 867 Marime text
 
 
Vicecampioana României la handbal, CSM Constanța, și campioana Dinamo București s-au întâlnit astăzi, 19 mai 2024, în finala Cupei României, meci jucat în sala Dinamo din capitală.   
 
Pentru al doilea an la rând, CSM Constanța a ajuns în ultimul act al competiției.
 
Echipa de pe litoral a câștigat trofeul în 2023, după ce a eliminat-o, în sferturile de finală, chiar marea favorită Dinamo și s-a impus apoi în turneul Final 4 de la Baia Mare. Și acum, ca și atunci, CSM Constanța a disputa finala pe terenul adversarei!
 
În prima parte a finalei, CSM Constanța s-a aflat aproape tot timpul la timona jocului! Handbaliștii de pe litoral au avut 3-0 după primele 6 minute și 6-4 la jumătatea reprizei, care s-a încheiat nedecis, scor 10-10 la pauză. Portarul Dani Vasile i-a inhibat pe Akimenko și Rosta cu câteva intervenții spectaculoase, iar combinațiile rapide la 9 metri au fost eficiente în fața apărării adverse. Susținuți admirabil de aproximativ 50 de fani constănțeni, handbaliștii de la malul mării s-au bătut pentru trofeu de la egal la egal cu campionii României.

În partea secundă însă, Dinamo a revenit, iar în minutul 27 s-a distanțat la patru goluri, diferență care s-a dovedit decisivă în stabilirea învingătoarei. Scor final 23-19 pentru Dinamo, care a câștigat trofeul, CSM Constanța rămânând cu medaliile de argint.  

Pentru CSM Constanța au evoluat: Vasile 12 intervenții, Rusu – Nikolic 4 goluri, Drăgan 3, Stankovic 3 (2x7m), Căbuț 2, Nistor 2, Andrei 2, Ilie 1, Komogorov 1, Susanu 1, Chikovani, Caba. Pe bancă s-au aflat și Rareș Ștefan, Teodor Ștefan și Murtaza.
 

CSM Constanța și-a respectat blazonul și a dat totul pe teren pentru a-și apăra trofeul cucerit anul trecut!
 
Mai bine de 45 de minute, a fost echipa care a condus ostilitățile în finala Cupei României, contra campioanei Dinamo București, care s-a impus, în cele din urmă, cu 23-19, în propria sală!


 
Dani Vasile a făcut un meci mare, apărarea le-a ținut piept vedetelor lui Xavi Pascual, dar banca mai scurtă a făcut diferența, oboseala punându-și amprenta pe evoluția băieților lui George Buricea în ultimele 6 minute, când Dinamo a condus pentru prima dată cu mai mult de două goluri pe tabelă, pe terenul campioanei aflându-se numai jucători străini în ultimele 10-15 minute! Trofeul ajunge pentru a patra oară în ultimii cinci ani la Dinamo, care l-a ratat doar anul trecut, când CSM Constanța a scos-o din competiție!
 
Mulțumim, suporterilor constănțeni, care au susținut echipa în Sala Dinamo!
 
Felicitări, jucătorilor și staff-ului, pentru evoluția de astăzi și pentru parcursul din tot acest sezon extraordinar! Calificare în Top 16 EHF European League, medalie de argint în Liga Zimbrilor, medalie de argint în Cupa României! Un sezon care se va încheia oficial cu ultimul meci de campionat, pe terenul lui HC Buzău. Joi, 23 Mai, de la 18.30. Hai, Constanța!, este mesajul CSM Constanța.


Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Handbal)

Citește și:


Handbal
CSM Constanța s-a calificat în finala Cupei României (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii