Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbal. Un sezon extraordinar! George Buricea - „Sunt fericit de cât de frumos a crescut CSM Constanța“

ro

20 May, 2024 17:00 962 Marime text

 
  • În stagiunea 2023/2024, CSM Constanța se mândrește cu o calificare în Top 16 EHF European League și cu medalii de argint în Liga Zimbrilor și în Cupa României.
 
CSM Constanța, vicecampioana României la handbal, a făcut un meci mare și în finala Cupei României, conducând ostilitățile mai mult de 45 de minute în duelul contra campioanei Dinamo București, disputat în sala acesteia.
 
Într-o partidă echilibrată, Dinamo s-a impus în cele din urmă cu 23-29 (după 10-10 la pauză), fâcând diferența banca mai lungă a echipei din capitală, în condițiile în care, în ultimele șase minute, pe evoluția băieților lui George Buricea și-a pus amprenta oboseala. Dinamo s-a desprins decisiv abia pe final, iar în ultimele 10-15 minute ale meciului pe terenul campioanei s-au aflat numai jucători străini! Dinamo a câștigat Cupa României de patru ori în ultimii cinci ani, în sezonul trecut triumfând CSM Constanța.     
 
În Top 16 EHF European League
 
„Mulțumim suporterilor constănțeni, care au susținut echipa în Sala Dinamo! Felicitări, jucătorilor și staff-ului, pentru evoluția din finala Cupei și pentru parcursul din tot acest sezon extraordinar! Calificare în Top 16 EHF European League, medalie de argint în Liga Zimbrilor, medalie de argint în Cupa României!“, este mesajul CSM Constanța.
 
„Vedem și partea plină a paharului“
 
„Ne pare rău că nu am câștigat. Normal, plecăm cu un gust amar, dar, în același timp, vedem și partea plină a paharului. Cu ultimele noastre resurse de energie, am reușit să facem un meci mare, să fim egalii lor, 55 de minute sau cât a fost. Am avut niște copii pe bancă. M-am uitat de două - trei ori să schimb, dar nu am avut curajul totuși să arunc în luptă niște copii din academie. Cumva, îi depășea acest meci și nu voiam ca cei din teren, care au luptat 55 de minute, să simtă că voi da șansa unor copii, pe munca lor, să zic așa. Dar îmi felicit echipa, a făcut un meci extraordinar“, a menționat George Buricea, antrenorul principal al CSM Constanța.  
 
Cea mai bună apărare
 
Tehnicianul echipei de pe litoral și, în același timp, selecționerul Naționalei României, a subliniat că elevii săi nu trebuie să aibă capul plecat după finala cu Dinamo.
 
„Am avut de departe cea mai bună apărare, nu doar în acest meci, ci pe tot parcursul sezonului, o spun cifrele. În cupele europene, am avut un sezon extraordinar. OK, suntem pe locul doi în campionat și în Cupa României și am avut un sezon magnific în Europa, cum a spus și domnul Xavi. Eu sunt foarte fericit. Am fost în vestiar și mi-am văzut băieții puțin cu capul în pământ. Le-am spus cum pot fi așa, după un asemenea meci? Ai jucat extraordinar în sala lor, cu jumătate de echipă, că jumătate îi am prin spital. Tot timpul cu Dinamo ies meciuri foarte dure. Ăsta e handbalul, asta e frumusețea fotbalului, trebuie să existe și un învingător. Nu am fost noi de data aceasta, dar vom munci în continuare cu ce avem și sunt fericit de cât de frumos am crescut. Dinamo a meritat și titlul și cupa, îi felicit. Au o bancă mult mai lungă, cu jucători foarte experimentați. Le urez succes în continuare, chiar mi-ar plăcea să câștige un trofeu european“, a punctat George Buricea.
 
„Îmi place să joc cu Dinamo“
 
Din nou cu o evoluție de top, portarul Dan Vasile a remarcat duelurile tari pe care le-a dus CSM Constanța în acest sezon, și în cupele europene, și în campionat.
 
„Ne bucură că i-am ținut piept lui Dinamo așa cum a trebuit și că le-am dat în primul rând suporterilor o finală. În tot anul ne-am bătut cu echipe bune, și în Europa, și în campionat (unde mi s-a părut nivelul mai ridicat). Nu avem de ce să plecăm capul. Chiar dacă nu s-a câștigat, s-a dat totul pe teren. Asta ne face în primul rând să ne privim în ochi unul pe altul. Știm la sfârșitul zilei că am făcut tot ce a depins de noi. Cred că Dinamo se aștepta la această replică din partea noastră. Așa au fost meciurile cu ei, mai ales cele eliminatorii și decisive. Îmi place să joc cu Dinamo, aceata e cel mai așteptat meci de câtre echipe. Au venit aceste staruri la Dinamo, ai oportunitatea să joci contra lor și dai ce ai mai bun“, a punctat goal-keeper-ul de pe litoral.    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Handbal)
   
Citește și:
 
Handbal
CSM Constanța, medalie de argint în Cupa României. „Și-a respectat blazonul și a dat totul pe teren“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii