Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Paris 2024 Ana Maria Bărbosu, mesaj emoționant - „Sabrina, Jordan, gândurile mele sunt cu voi!“

ro

12 Aug, 2024 14:05 582 Marime text
Ana Maria Bărbosu. Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român; foto – Cristian Nistor) 
Medaliată cu bronz la sol la Jocurile Olimpice Paris 2024, după verdictul Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), gimnasta din România Ana Maria Bărbosu a transmis, prin intermediul unei rețele de socializare, un mesaj plin de empatie și de fairplay către Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța, și americanca Jordan Chiles.
 
Cea din urmă a fost deposedată de medalia de bronz, iar sportiva constănțeană, care spera și ea să primească aceeași medalie, nu a avut succes cu memoriul la TAS.
 

Sabrina, Jordan, gândurile mele sunt cu voi. Știu prin ce treceți, și eu am trecut prin același lucru. Dar mai știu că veți reveni mai puternice. Sper, din adâncul sufletului meu, că toate trei vom fi pe podium la următoarele Jocuri Olimpice. Ăsta e visul meu cel mare.
 
Această situație nu ar fi existat dacă persoanele responsabile ar fi respectat regulamentul. Noi, sportivii, nu trebuie să fim scoși vinovați, iar ura care e îndreptată căre noi e dureroasă. Am vrut să închei această ediție a Jocurilor Olimpice în spiritul olimpismului”, este mesajul Anei Maria Bărbosu.

 

Bravo, Ana! Suntem mândri de tine!, a apreciat Federația Română de Gimnastică inițiativa sportivei.

 
Partea americană nu acceptă verdictul TAS și intenționează să atace decizia la Curtea Supremă Federală a Elveției și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
 
Federația Română de Gimnastică a emis un comunicat de presă în lumina ultimelor evenimente.
 

Dorim să vă informăm că Federația Română de Gimnastică este la curent cu poziția emisă recent de către Comitetului Olimpic al Statelor Unite referitor la demersurile pe care aceștia doresc să le urmeze.
 
Federația Română de Gimnastică, alături de partenerii săi, evaluează situația actuală și vă va informa periodic cu privire la acțiunile intrepreinse.
 
Având în vedere situația juridică sensibilă în care ne aflăm, dorim să vă informăm că poziția noastră va fi transmisă exclusiv prin intermediul comunicatelor de presă. Facem un apel la dumneavoastră în sensul de a înțelege această situație și de a ne acorda liniștea necesară pregătirii următorilor pași pentru a ne susține sportivele la cel mai înalt nivel posibil, este mesajul FRG.

 
Citește și:

Jocurile Olimpice Paris 2024
Mesajul CSM Constanța, după decizia TAS - „Sabrina, alături de tine!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii