Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Paris 2024 Mesajul CSM Constanța, după decizia TAS - „Sabrina, alături de tine!“

ro

10 Aug, 2024 22:12 1601 Marime text
 Sabrina și Camelia Voinea. Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)
Apelul gimnastei Sabrina Maneca Voinea și al Federației Române de Gimnastică depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) împotriva deciziei de arbitraj din finala de la sol a Jocurilor Olimpice Paris 2024 a fost respins.
 
Astfel, sportiva, care e pregătită de mama ei, Camelia Voinea, nu a primit medalia de bronz, singura modificare fiind că sportiva de la CSM Constanța a urcat de pe locul cinci pe patru în clasament.
 
În urma deciziei TAS, CSM Constanța a postat un mesaj de susținere față de tânăra gimnastă.
 

Sabrina, alături de tine!
 
Știm cât de mult ai muncit și cât timp ai investit în a fi cea mai bună! Pentru noi, toată implicarea ta, devotamentul în competiții și antrenamente este mai presus de orice medalie, de orice recunoaștere a unor arbitrii sau decizii. Știm cât ai muncit de la cea mai mică vârstă susținută necondiționat de către mama, antrenoarea și cea care ți-a deschis calea către medalii și care ți-a insuflat dorința de a obține mai mult și de a te autodepăși.
 
Toate provocările prin care trecem ca sportivi sunt doar etape care ne fac mai puternici în drumul nostru spre performanță. Privim înainte cu mândrie pentru că știm că ai dat totul în sala de gimnastică și nimic nu te va opri. Ne mândrim cu tine și cu toată delegația României! Felicitări Sabri, felicitări Ana Maria Bărbosu pentru medalie și tuturor celor care ne-au reprezentat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024!
 
Team is everything!, este mesajul clubului de pe litoral.

 
În mediul online, au apărut și mesaje de susținere și din partea fanilor.
 

Fruntea sus, Sabrina, chiar dacă ai parte de o nedreptate, cu sau fără medalie, ești o campioană! Mai ai multe de spus în Gimnastica Mondială! Mereu alături de tine!
 


Capul sus Sabrina, ai valoare, fii puternică, luptă pentru a demonstra că ești cea mai bună, un capitol s-a încheiat, privește spre viitor cu speranță, te așteaptă un viitor strălucit!
 
Sabri drag și scump, tu ești campioana noastră, indiferent de decizia TAS! Dna Camelia și Sabri, vă iubim și suntem alături de voi!, sunt trei dintre mesaje.

 
TAS a hotărât să-i acorde medalia olimpică de bronz la sol unei alte gimnaste din România, Ana Maria Bărbosu.

Aceasta contestase și ea decizia de abitraj, care o lăsase în afara podiumului.
 
Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a postat și el un mesaj în urma deciziilor de astăzi, 10 august 2024, de la TAS.
 

S-a făcut dreptate! Am reuşit să obținem, în fața instanței sportive, medalia de bronz pe care Ana Maria Bărbosu a câştigat-o pe merit la sol! Bravo, Ana Maria, este răsplata firească a unei performanțe pentru care ai muncit atâția ani!
 
Mă bucur cǎ, până la urmă, adevărul a ieşit învingător, așa cum ar trebui sǎ fie într-o competiție care are la bază valorile olimpismului.
 
Rămâne o umbră de tristețe pentru cǎ de aceeaşi decizie nu beneficiază şi Sabrina Voinea, așa cum era normal. Însă pentru mine şi cred că pentru fiecare român, Sabrina rămâne o câştigătoare! Pentru că prin toată atitudinea ei demnă şi frumoasă a demonstrat lumii întregi că românii sunt conştienți de valoarea lor şi că ştiu să lupte pentru asta!
 
Cred cǎ aceasta este o lecție importantă pe care gimnastele noastre olimpice ne-o transmit – să nu renunțăm niciodată să luptăm atunci când ştim că avem dreptate!, este mesajul lui Marcel Ciolacu.

 
Citește și:
 
Jocurile Olimpice Paris 2024
TAS a decis ca Ana Maria Bărbosu să primească medalia de bronz! „Cu un ochi râdem, cu unul plângem“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii