Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Paris 2024 Atleta Alina Rotaru Kottmann, în finala de la săritura în lungime

ro

06 Aug, 2024 22:46 384 Marime text
Alina Rotaru Kottmann. Sursa foto: Facebook (COSR) 
 
Atleta din România Alina Rotaru Kottmann s-a calificat în finala de la săritura în lungime la Jocurile Olimpice Paris 2024.
 
Alina Rotaru Kottmann s-a clasat a 5-a în Grupa A a calificărilor, cu o performanță de 6.63 m.
 
A avut o primă săritură de 6.45 m, a urmat a doua, de 6.46 m, iar a treia a fost cu noroc – de calificare în finală. În clasamentul final, românca este a 9-a.
 
Finala este  joi, 8 august 2024.
 
Extrem de fericită, Alina le-a declarat ziariștilor prezenți în număr mare la zona mixtă după calificarea sa în prima finală olimpică, la a treia ediție a Jocurilor Olimpice la care participă:
 

”Am avut emoții mari. La încălzire i-am spus antrenorului că nu am emoții și era ceva anormal, dar în timpul concursului am avut emoții foarte mari. Mai ales înainte de ultima săritură. La groapa la care am sărit eu, vântul a fost din față și nu ne-a ajutat, în timp ce la fetele din cealaltă grupă a bătut din spate. În finală însă toate vom avea aceleași condiții. Acum mi-a luat ceva până să mă obișnuiesc cu pista care e foarte rapidă, iar contactul trebuie să fie foarte rapid. La primele două sărituri nu prea m-am înțeles cu ea, dar a treia a fost săritura așteptată. Am bătut mult mai în față ca să nu depășesc săritura, dar și așa a ieșit bine.
 
”În ultima zi, în finală, vreau să intru în primii 8. Suntem o generație care am ajuns la maturitate și acum încep să apară rezultatele. În finală, cea mai mare presiune va fi la prima săritură. Este cea mai grea pentru că îți arată nivelul la care ești în momentul respectiv. Atunci voi ști exact unde mă aflu. Sper să prind o zi bună” (sursa: COSR).

 
Canoiștii Ilie Sprincean și Oleg Nuța sunt în semifinale la canoe dublu, pe distanța de 500 m.
 
Scăpați de emoțiile debutului și cu dorința de a arăta ceea ce au pregătit acasă, Ilie Spincean și Oleg Nuță au terminat cursa din sferturi pe locul 2, după Brazilia. Încă sunt nemulțumiți de timp, 1:40.00, acasă la Snagov au fost mult mai rapizi, precizează COSR.
 

”Când am ajuns în start, la serii, parcă au venit toate peste noi, am plecat prea tare din start și țopăia barca. Acum am încercat cu o frecvență mai mică și am mers mai bine!”, povestește Ilie.

 ”Eram puțin dezamăgit de dimineață, să fiu sincer, nu e ceea ce ne reprezintă pe noi, nu e ceea ce am muncit acasă, a fost o amestecătură de emoții!", confirmă Oleg.
 
Băieții mai au o cursă până la finală, poimâine. Sunt hotărâți să dea totul. Succes, băieți!, se arată pe pagina de Facebook a COSR.

 
  • Mihăiță Novac a ratat calificarea în finală la aruncarea suliței.
 
Atletul român a terminat pe locul 8 în Grupa A din calificări, după ce a aruncat 81,08 m la a treia încercare.
 
  • Echipa de polo a României părăsește turneul olimpic. România a pierdut, 7-10, cu Muntenegru și a încheiat grupa A pe ultimul loc.
 

România încheie o grupă de foc pe ultimul loc, dar cu cea mai tânără echipă de la Jocuri. Grecia, Italia, SUA și Croația se califică în sferturi, Muntenegru și România părăsesc competiția.
 
Folosiți experiența olimpică pentru a crește în unitate și valoare de grup și individuală, băieți! Succes mai departe în carieră! Team Romania vă așteaptă la următoarea ediție de Jocuri!, este mesajul COSR.

 
Citește și:

Jocurile Olimpice Paris 2024
Camelia Voinea - „Cine este vinovat să răspundă! Cu acel 0.1, Sabrina are medalia mult muncită“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii