Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 01 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Paris 2024 Barca de 8+1 a României s-a calificat în finală

ro

01 Aug, 2024 12:09 305 Marime text
Barca de 8+1 a României. Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român; foto – Cristian Nistor) 
Barca de 8+1 a României, la masculin, formată din Florin Lehaci, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Constantin Adam, Bogdan Baitoc, Laurențiu Danciu, Mihăiță Țigănescu și Adrian Muntean, a terminat pe locul 3 în recalificări și s-a calificat în finală la Jocurile Olimpice Paris 2024, la canotaj.
 

Strategia antrenorilor a dat roade și România se poate mândri cu 9 echipaje în finale, între primele 6 națiuni, în 9 probe, din 12 bărci tricolore aflate la startul competiției.
 
Cursa băieților a fost pe viață și pe calificare, românii au plecat bine de pe culoarul 5 și la jumătatea cursei erau pe locul 4.
 
A urmat finișul, acela care arată o pregătire excelentă, fizică și psihică. România a trecut linia de sosire a 3-a, după Olanda și Germania, cu 5:30.00.
 
Felicitări, băieți! Succes în finală!, este mesajul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

 
Tot la canotaj, Mihai Chiruță s-a calificat în finala B a probei de simplu masculin, după ce a obținut locul 5 în semifinale, cu timpul de 6:52.95.

Într-o companie selectă, campioni mondiali și olimpici lângă el, Mihai s-a străduit, dar cursa a fost câștigată de germanul Zeidler, campion mondial, bielorusul Y. Zalaty și grecul Ntsuskos, campion olimpic la Tokyo 2020. Succes, Mihai! Visul continuă!, precizează COSR.

 
După cursă, Mihai a declarat:
 

“Totuși e o finală, e finala B. Mă voi lupta să o câștig pe aceasta! A fost ceva minunat să concurez împotriva celor mai buni din lume și siguranța asta e un start bun pentru viitor. Urmează să mă antrenez mai mult, să visez mai mult. E un start, nu un final pentru mine. Sunt tânăr, sunt puțini care ajung aici la vârsta mea și sunt foarte încrezător că în viitor va fi mai bine. Îmi place să fac lucrurile în felul meu și să merg pe un drum pe care eu îl construiesc”. (sursa: COSR)

 
Citește și:
 
Jocurile Olimpice Paris 2024
David Popovici, medalie de bronz la 100 m liber! „Sunt foarte fericit că a ieșit cum mi-am dorit“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii