Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Paris 2024 Barca de patru rame a fetelor, prima ambarcațiune tricoloră care se califică în finală

ro

28 Jul, 2024 16:00 287 Marime text
Barca de patru rame a României. Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român)
Barca de patru rame a fetelor, cu Amalia Bereș, Magdalena Rusu,Maria Lehaci și Adriana Adam, e prima ambarcațiune tricoloră care se califică în finală la Paris 2024.
 

Olanda a surprins România la start, a plecat foarte tare, româncele au alergat trei sferturi din cursă după ele și au terminat pe locul doi seria. Timpul româncelor pe ultimii 500 m au fost cel mai bun, ceea ce alimentează speranța lor pentru o finală de poveste, se arată pe pagina de Fcaebook a Comitetului Olimpic și Spotiv Român.

 

”Finala e finală. Mai avem un pic de rectificat, startul și finișul. Noi am simțit că nu am avut ritm și, cum am mai spus, dacă îmbunătățim și startul, ar putea să fie o cursă perfectă. În orice caz, suntem încrezătoare și vă invităm să ne urmăriți în finală, promitem spectacol!”, spune încrezătoare ștrocul bărcii noastre, Amalia Bereș, potrivit sursei citate.

 

”La acest nivel nimeni nu este de neînvins. A fost un pic dificil cu condițiile, vântul un pic mai multă contră, mai mult lateral, se modifică, dar gestionăm foarte bine. Doamne ajută să fie bine!”, adaugă Magdalena Rusu.

 

”Suntem în finală și acolo totul va fi altfel, vom gestiona cursa în așa fel încât să îi bucurăm pe toți cei care ne susțin. Atmosfera de aici e impresionantă!”, dezvăluie Adriana Adam.

 

”Ne bucurăm că ne-am calificat direct în finală pentru a ne focusa pe barca de 8+1, am scăpat de o cursă în plus. Azi nu a fost perfect dar ne vom strădui să fie în finală!”, a încheiat Maria Lehaci.

 
Finala fetelor de la patru rame va fi pe 1 august.
 
Băieții din barca de patru rame a României, Ciprian Tudosă, Andrei Mândrilă, Sergiu Bejan și Ștefan Berariu, vor concura în recalificări la Jocuri, după o cursă încheiată pe locul 3 în serii.
 
Echipajul de dublu rame, Florin Lehaci, Florin Arteni, debutant în această formulă la Jocurile Olimpice, a fost pe locul doi în serie și s-a calificat direct în semifinale.
 
Citește și:

UPDATE. Jocurile Olimpice Paris 2024
Scrimera Mălina Călugăreanu a avansat în optimi. Succese pentru România și la alte sporturi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii