Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Paris 2024 Cătălin Chirilă a câștigat finala B și a încheiat pe locul 9 proba de canoe simplu 1.000 m

ro

09 Aug, 2024 16:22 235 Marime text
Cătălin Chirilă. Sursa foto: Facebook (COSR; foto – Cristian Nistor) 
După ce nu a reușit să se calificae în finala A la canoe simplu pe 1.000 m, la Jocurile Olimpice Paris 2024, românul Cătălin Chirilă, din Tulcea, a evoluat, astăzi, 9 august 2024, în finala B, pe care a câștigat-o și s-a clasat astfel pe locul 9.
 

Finala B nu a semănat deloc cu semifinala durerii. La ponton, Cătălin a spus clar că trage linie, a închis durerea în suflet și a ales să lupte. A trecut primul linia de sosire, o cursă de provocare mentală, o cursă pentru ceea ce va veni. Nu munca l-a speriat, nu rezistența l-a făcut să se teamă, răbdarea de a face lucrurile așezat și fără să-și lase corpul să domine mintea, este mesajul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

 

”Nu e o dramă, sunt tot eu. Am primit o lecție ca sportiv, ca om. Toată lumea aștepta să câștig medalie. E un exemplu de presiune care e negativă. Credeți-mă, eu sunt cel mai afectat. Am tras linie după semifinală și am știut că această cursă din finala B va fi prima din seria noului ciclu olimpic, cel care se va încheia la Los Angeles 2028!” și-a asumat Cătălin eșecul (sursa: COSR).

 
Citește și:
 
UPDATE. Jocurile Olimpice Paris 2024
Cătălin Chirilă, din Tulcea, a ratat calificarea în finala A la canoe simplu pe 1.000 m
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii