Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Paris 2024 Ceremonia de deschidere are loc vineri, 26 iulie. Ce sportivi și antrenori din Constanța participă

ro

26 Jul, 2024 09:42 315 Marime text


Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024 (ediția a 33-a) are loc astăzi, 26 iulie, de la ora 20.30, fiind transmisă în direct la TVR 1 şi TVR Sport.

Pentru prima dată în istoria competiției, festivitățile nu se vor mai desfășura în interiorul unui stadion, ci pe fluviul Sena, pe un traseu care însumează șase kilometri.  

La paradă, care va dura trei ore și 45 de minute, vor participa aproape 10.500 de persoane (sportivi și oficiali), de la cele 205 de comitete olimpice participante.

În lotul României se află și mai mulți sportivi și antrenori din Constanța.

La gimnastică, din lot fac parte sportivele Sabrina Maneca Voinea (CSM Constanța) și Andreea Preda (CSS1 Constanța), dar și Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei.

La înot, participă sportiva Rebecca Aimee Diaconescu, de la CSM Constanța.  

Clubul de pe litoral îl are reprezentant și pe canotorul Leontin Iliuță Nuțescu.

La lupte, va evolua Răzvan Arnăut (CS Farul Constanța, antrenor la club – Grigore Gheorghe), dar și Andreea Ana, care e legitimată la CSA Steaua București, dar e originară din Mangalia, unde a fost descoperită și lansată în performanță de antrenorul Marian Oancea.   

Din lotul tricolor de tenis de masă nu lipsește Eliza Samara (CSA Steaua București), constănțeanca formată în școala de campioni de la LPS „Nicolae Rotaru“, care va bifa cu această ocazie a cincea participare la Jocurile Olimpice!

De asemenea, selecționerul lotului feminin este celebrul antrenor constănțean Viorel Filimon, iar lotul masculin îl are ca antrenor pe Andrei Filimon, fiul lui Viorel Filimon. Nu în ultimul rând, psiholog al lotului României este Mioara Șincan, din Constanța.

La Paris va evolua și constănțeanca Ebru Bolat, la yachting, aceasta fiind prima sportivă din România care va fi prezentă la acest sport la Jocurile Olimpice.    
  
Competiția se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august 2024, dar unele sporturi și-au programat primele meciuri înainte de ceremonia de deschidere.

Jocurile Olimpice Paris 2024 vor fi transmisă în direct de TVR Sport, TVR 1, TVR 2 şi TVR Moldova.
 
Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român)

Citește și:


UPDATE
Comitetul Olimpic și Sportiv Român, reacție oficială după ce atleta Florentina Iușco a fost suspendată pentru dopaj
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii