Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Jocurile Olimpice Paris 2024 David Popovici s-a calificat en-fanfare în finala de la 200 m liber!

ro

28 Jul, 2024 22:03 310 Marime text
David Popovici. Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român)

Înotătorul român David Popovici a susținut cu puține momente în urmă semifinala la 200 m liber de la Jocurile Olimpice Paris 2024.

David atinsese semifinala cu cel mai bun timp din serii, 1:45.65, iar acum a realizat 1:44.53, care a fost cel mai bun timp și din semifinală!

Astfel că David s-a calificat en-fanfare în finala de mâine seară și e mare favorit la câștigarea medaliei de aur!   
 
Înotătorul român a dominat semifinala în care a luat startul, conducând cursa pe toate cele patru lungimi de bazin. David și-a făcut cursa sa oprind cronometrul la 1:44.53. Doar el și britanicul Duncan Scott au coborât azi sub 1 minut și 45 de secunde.
 
Atmosfera din Defense Arena l-a impresionat pe David.
 
”Sunt foarte mulțumit, singurul obiectiv era să mă calific în finală, si primul, e bine. Publicul e incredibil, am mai fost la Jocurile Olimpice, dar în pandemie nu era public și mă bucur că acum văd și eu ce înseamnă publicul de la Jocurile Olimpice. Înotul a umplut un stadion, pentru că nu e o sală aici, e un stadion. Atmosfera mă și copleșește, mă și emoționează, mă impulsionează, înotând aici simți că trăiești. E o frică, dar frica asta te face să simți că trăiești cu adevărat!”, a răspuns David la întrebările presei la zona mixtă.
 
Succes, David! Finala de la 200 m liber e mâine seară!, se arată pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
UPDATE:

În proba feminină de la 200 m liber, Rebecca Diaconescu, de la CSM Constanța, s-a oprit în semifinală, în care, cu 1:59.58, a ocupat locul opt, ultimul, în prima serie.

Ultimul timp care a prins finala, din cele două serii ale semifinalei, a fost 1:56.37.

Oricum, chiar și așa, performanța Rebeccăi de a atinge penultimul act al probei, la vârsta de numai 18 ani și la prima participare olimpică, este una deosebită.  

Citește și:

UPDATE. Jocurile Olimpice Paris 2024
David Popovici s-a calificat în semifinală la 200 m liber cu cel mai bun timp. Penultim act și pentru Rebecca Diaconescu! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii