Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Paris 2024 Eliza Samara, debut cu victorie și calificare în „16“-imi. „Un meci care a captivat privitorii!“

ro

28 Jul, 2024 09:35 191 Marime text
 Eliza Samara. Sursa foto: Facebook (COSR)
Jucătoarea constănțeană de tenis de masă Eliza Samara, legitimată la CSA Steaua București, dar formată la școala de campioni de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, a debutat cu dreptul la Jocurile Olimpice Paris 2024, în proba de simplu.

Aflată la a cincea participare la Jocurile Olimpice, Eliza a întâlnit-o în primul meci la Paris pe Solomiya Brateyko, din Ucraina, de care a dispus cu 4-3 (6-11, 11-3, 8-11, 11-9, 13-11, 9-11, 11-4)!

În runda următoare, Eliza Samara o va întâlni pe învingătoarea meciului Sarah Hanffou (Camerun) / Cheng I-Ching (Taipei).

Ce meci și ce bucurie pentru Elizabeta Samara, care a debutat la Paris într-un meci care a captivat privitorii!

Aflată la a cincea prezență la Jocurile Olimpice, tricolora a pornit cu o victorie pe tabloul de simplu feminin, triumf pentru care a muncit enorm la masa de joc, unde a eliminat-o pe Solomiya Brateyko, din Ucraina.

Elizabeta Samara a pătruns printre primele 32 de sportive ale competiției olimpice și a apelat la toate resursele pentru a obține calificarea. Duelul s-a dovedit a fi unul echilibrat, cu momente bune de ambele părți în seturile pe care sportivele le-au câștigat.

Fulgerătoare în lovituri când oportunitatea a apărut și cu experiența de partea sa, Elizabeta Samara a absorbit presiunea momentului, iar în setul decisiv a ajuns în cel mai bun punct al jocului contra sportivei din Ucraina, pe care a eliminat-o de pe tablou cu 4-3, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Tenis de Masă.

”Mă bucur de atmosferă și de tot ce se întâmplă aici. Nu a fost ușor, mi-a pus ceva probleme, dar e bine că am câștigat!”, a declarat Eliza la zona mixtă, potrivit COSR.

 
Cel mai bun rezultat olimpic al Elizabetei Samara a fost locul 5 cu echipa, la Tokyo 2020.
 
Un alt component al lotului României, Eduard Ionescu, a avut un debut olimpic cu victorie de senzație!
Eduard Ionescu. Sursa foto: Facbook (COSR. Foto – Cristian Nistor) 
El a câștigat cu 4-3 meciul cu nigerianul Quadri Aruna (cap de serie nr. 4), după ce a fost condus cu 3-0: 8-11, 9-11, 6-11, 11-8, 12-10, 11-9, 13-11!
 
Partida a durat 52 de minute.
 

Ce meci! Ce concentrare! Ce revenire spectaculoasă a tânărului Eduard Ionescu, debutant la Jocurile Olimpice în competiția de simplu masculin la tenis de masă! Ce emoții! Eduard Ionescu a făcut un meci mare! A fost condus cu 3-0 la seturi, dar dorința de a nu părăsi competiția i-a dat puterea să revină, să egaleze și să ducă meciul în decisiv. S-a luptat pentru fiecare minge și a învins, la avantaje, demonstrându-și mentalitatea de învingător! Felicitări, Edi!, se arată pe pagina de Facebook a COSR.

 
Citește și:

Team România la Jocurile Olimpice Paris 2024
Victorie pentru jucătorii de tenis de masă Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii