Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 08 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Paris 2024 Încă o medalie pentru România! Mihaela Cambei, la haltere (GALERIE FOTO)

ro

07 Aug, 2024 23:01 379 Marime text
Mihaela Cambei. Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român; foto – Cristian Nistor) 
România a ajuns la opt medalii cucerite la Jocurile Olimpice Paris 2024, după ce Mihaela Cambei a obținut argintul la haltere, la categoria 49 kg, cu un total de 205 kg.
 

Sportiva noastră a reușit un joc al nervilor în finala olimpică. A intrat la stilul smuls la 89 de kg si a stat atentă la adversare reușind să jongleze cu greutățile în favoarea sa. A urmat reușita de la 91 de kg. Chinezoiaca Hou a ratat la 93 de kg, a rămas doar cu 89 de kg ridicate. Intre timp, Mihaela a intrat hotărâtă pentru o încercare care a dus-o pe primul loc la smuls, 93 de kg Strigătul ei a declanșat bucuria suporterilor români. Pe trei la acest stil a fost indianca Saikhom, cu 88 kg.

La aruncat, Mihaela a intrat în concurs la 106 kg. Fără probleme. jocul greutăților a început între adversare. Chinezoaica a plusat din prima 110 kg. Mihaela a răspuns și ea cu aceeași greutate, indianca a ridicat din a doua 111 kg.

Medaliile s-au decis la ultima încercare. Tailandeza Khambao a ridicat în disperare 112 kg si Mihaela încă nu era sigură de medalie.

Cambei a intrat din nou în concurs la 112 kg pentru o medalie, cu toate puterile a reușit. A ratat indianca la 114 kg și apoi a reușit thailandeza să ridice haltera deasupra capului la 114 kg. Chinezoiaca a cerut 117 kg pentru aur. Prima ratată. Hou a schimbat clasamentul, a ridicat 117 kg si.... MIhaelaaa Cambei a devenit vicecampioană olimpică. Bronzul l-a câștigat thailandeza Khambao. Diferența dintre aur și argint a fost de 1 kg....., se arată pe pagina de facebok a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Declarată anul trecut cea mai bună halterofilă a Europei, Mihaela Cambei este la prima participare la o competiție olimpică.

După medalia de bronz de la Jocurile Olimpice pentru tineret de la Buenos Aires (2018), după cele șase titluri europene și două medalii cucerite la Campionatele Mondiale, Mihaela este de astăzi și vicecampioană olimpică.
 
Remarcabilă performanță! Bravo, Mihaela! România este mândră de tine!
 
Felicitări antrenorilor, colectivului tehnic și Federației Române de Haltere!, se arată pe pagina de Facebook a Agenției Naționale pentru Sport.

 
Până acum, România are trei medalii de aur, patru de argint și una de bronz la Jocurile Olimpice Paris 2024.
 
Citește și:

LIVE VIDEO
Membrii delegațiilor de canotaj, gimnastică și tenis de masă au revenit acasă de la Jocurile Olimpice Paris 2024. Ce au declarat Camelia Voinea și fiica ei, Sabrina
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii