Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO Membrii delegațiilor de canotaj și gimnastică au revenit acasă de la Jocurile Olimpice Paris 2024. Ce au declarat Camelia Voinea și fiica ei, Sabrina

ro

07 Aug, 2024 16:07 591 Marime text
 Sursa foto: captură Facebook (Agenția Națională pentru Sport)
Membrii delegațiilor de canotaj și gimnastică ale României au revenit astăzi, 7 august 2024, acasă de la Jocurile Olimpice Paris 2024.
 
Campionii au fost întâmpinați cu flori și îmbrățișări la aeroport, fiind primiți apoi la Salonul Oficial al Aeroportului “Henri Coandă” din București.

La Jocurile Olimpice, canotajul a obținut cinci medalii dintre cele șapte cucerite de România până în prezent.
 
Două de aur: Florin Enache,Andrei Cornea (dublu vâsle); Simona Radiș, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Adriana Adam, Maria Lehaci, Ancuța Bodnar, Roxana Anghel, Magda Rusu și Victoria Petreanu (canotaj 8+1);

Trei de argint: Simona Radiș, Ancuța Bodnar (dublu vâsle); Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel (dublu rame); Ionela Cozmiuc, Gianina van Groningen (dublu vâsle categorie ușoară).

Imediat după sosire, gimnasta Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța, a spus:

Mă simt puțin mai bine acum. Îmi doresc foarte mult să mi se facă dreptate, iar la final să fie un rezultat foarte bun.

Mama și antrenoarea Sabrinei, Camelia Voinea, a punctat:

S-a comis o nedreptate, dar noi, sportivii, suntem puternici.

În primul rând, vă mulțumesc că ați venit în număr atât de mare. Sper ca toată problema aceasta să se rezolve și să ne bucurăm de un rezultat foarte bun, așa cum m-am bucurat eu când am terminat exercițiile. Sper să fie bine în continuare, felicit toți sportivii români și vă mulțumim tuturor pentru susținere!, a spus Sabrina Maneca Voinea apoi, la conferința de presă.

 
Gimnastele din România au obținut rezultate deosebite, fiind la un pas de medalia de bronz în finala de la sol, care le-a fost luată printr-o mare nedreptate. În continuare, se așteaptă decizia forurilor, în urma contestațiilor și apelurilor depuse de România!  
 
Întâi, tricolorele, Sabrina Maneca Voinea (CSM Constanța), Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman și Andreea Preda (CSS1 Constanța), au participat la concursul pe echipe, în ceea ce a constituit revenirea tricolorelor într-o finală olimpică după 12 ani. Locul final ocupat a fost 7.
 
În finala de la bârnă, Sabrina s-a clasat pe locul 8, iar la sol a fost a cincea, pe locul patru clasându-se Ana Maria Bărbosu.
 
În finala de la sol însă, româncele au fost nedreptățite. Ana Maria a cucerit inițial medalia de bronz, dar apoi o contestație a unei sportive din SUA a fost acceptată, iar aceasta s-a clasat pe locul trei!
 
Contestație a făcut și România, pentru nota primită de Sabrina, mai mică față de valoarea exercițiului, însă de data aceasta apelul n-a fost acceptat!
 
Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Federația Română de Gimnastică au trimis scrisori de protest la Federația Internațională de Gimnastică și au fost depuse și două memorii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).
 

Apreciind impactul negativ asupra Anei Maria Bărbosu și Sabrinei Maneca Voinea, Federația Română de Gimnastică urmărește prin demersurile sale corectarea greșelilor de arbitraj și repunerea în drepturi a sportivelor noastre, se arată într-un comunicat de presă al FRG.  


Citește și:
 
UPDATE. Jocurile Olimpice Paris 2024
Camelia Voinea - „Cine este vinovat să răspundă! Cu acel 0.1, Sabrina are medalia mult muncită“

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii