Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:08 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Paris 2024 Noi dezvăluiri de la Olimpiadă. Probleme legate de maltratarea cailor sunt în atenție

ro

07 Aug, 2024 18:14 242 Marime text






 
  • Organismul de conducere ecvestru (FEI) responsabil de călăria olimpică de la Versailles a găsit poze cu cai cu limbi albastre, cauzate de lipsa de oxigen în timpul competiției de dresaj, a declarat marți medicul veterinar șef al organizației.

Problemele legate de bunăstarea cailor sunt supuse unei examinări atente la Jocurile Olimpice, în timp ce sportul se luptă cu consecințele unui incident, care a implicat-o pe sportiva britanică Charlotte Dujardin; incidentul a reînviat dezbaterile etice și temerile cu privire la viitorul său olimpic, conform știripesurse.ro.

Dujardin, de șase ori medaliată olimpică, a fost suspendată provizoriu pe 27 iulie, după ce au apărut imagini care o arătau biciuind picioarele unui cal de mai multe ori în timpul antrenamentului. FEI a analizat fotografiile de la evenimentele de dresaj de la Jocurile Olimpice realizate de unul dintre fotografii săi, a declarat medicul veterinar șef al FEI, Goran Akerstrom, adăugând că unele dintre pozele făcute la Marele Premiu de dresaj de marțea trecută au arătat scene de vătămare a animalelor.

„Îngrijorarea din acele imagini au fost limbile albastre, probabil cauzate de tensiunea ridicată a frâielor", a spus Akerstrom, adăugând că căpăstrele duble, care sunt obligatorii în turneele de dresaj de nivel superior, au jucat, de asemenea, un rol în tăierea oxigenului din limbă, provocând „durere sau disconfort inutil".

Grupurile de campanie pentru drepturile animalelor, cum ar fi PETA, au criticat călăreții pentru că folosesc căpăstru dublu.
 
Urmările scandalului

FEI nu a luat nicio măsură disciplinară, iar constatările nu vor afecta rezultatele dresajului. Veterinarii organismului au notificat juriul competiției, care apoi i-a convocat pe călăreții în cauză pentru o "discuție" pe această temă, a spus Akerstrom.

După incidentul de la Dujardin, FEI, cu sediul în Elveția, a promis că va fi intransigentă în asigurarea bunăstării animalelor la Versailles. Revizuirea fotografiilor pentru prima dată a inclus un strat de controale speciale legate de bunăstarea cailor.

Oficialii FEI au sancționat anterior un călăreț brazilian pentru o hiperflexie controversată a gâtului și au descalificat unii cai cu sângerări minore în timpul Jocurilor Olimpice.
 
 
Citește și
 LIVE VIDEOMembrii delegațiilor de canotaj și gimnastică au revenit acasă de la Jocurile Olimpice Paris 2024. Ce au declarat Camelia Voinea și fiica ei, Sabrina
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii