Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 11 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Jocurile Olimpice Paris 2024, ultima zi Programul sportivilor din România de duminică, 11 august 2024

ro

11 Aug, 2024 10:42 353 Marime text
Sursa foto: Facebook (Agenția Națională pentru Sport) 
În ultima zi a Jocurilor Olimpice Paris 2024, astăzi, 11 august 2024, sportivii din România evoluează după programul:
 
Ora 9.00
 
Atletism - Invalides
Maraton feminin - Delvine Meringor, Joan Melly
 
Ora 12.00

Lupte libere - Champs de Mars Arena
Feminin, 76 kg, recalificări (#338) - Cătălina AXENTE (România) - MARIN POTRILLE Milaimy de la Caridad (CUB)
 
Ceremonia de închidere este programată, de la ora 22.00, pe Stade de France
 
În clasamentul pe medalii, România ocupă locul 23, cu 9 medalii (trei de aur, patru de argint și două de bronz).
  

Ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Paris
 
Această ediție a fost un amestec de emoții copleșitoare și eforturi extraordinare ale sportivilor din toată lumea, într-una dintre cele mai nobile lupte: cea pentru performanța sportivă. În sufletele iubitorilor de sport va rămâne, de mâine, amintirea de neuitat a unor povești scrise prin muncă, sacrificiu, curaj și triumf. Pentru că toți cei care au ajuns acolo sunt câștigători.
 
Jocurile Olimpice sunt mai mult decât o competiție. Trebuie să rămână un simbol al unității și al speranței. Sunt un moment de reconectare cu esența sportului - fair-play, respect, camaraderie și perseverență.
 
Am trăit fiecare clipă cu intensitate, am vibrat alături de sportivi în momentele lor de glorie sau de înfrângere, am plâns și ne-am bucurat împreună cu ei, chiar dacă cei mai mulți dintre noi doar din fața ecranelor. Am fost martorii unor performanțe care au menirea să ne inspire, pentru că fiecare medalie câștigată este mai mult decât o victorie personală. Este o victorie pentru toți cei care cred în puterea sportului de a schimba vieți.
 
În această seară, cortina se va trage peste Paris 2024, lăsându-ne o certitudine pe care să o păstrăm în suflete până la ediția viitoare: sportul are puterea de a uni lumea, de a transforma imposibilul în posibil și de a ne arăta, încă o dată, că limitele există doar pentru a fi depășite.

Felicitări celor 106 sportivi tricolori! Felicitări antrenorilor, echipelor tehnice, federațiilor și întregului staff al delegației noastre la Paris! Vă mulțumim!
 
Bravo, România!, se arată pe pagina de Facebook a Agenției Naționale pentru Sport.  
 

UPDATE:
 
Sursa foto: Facebook (COSR; foto - Cristian Nistor) Maratonul e în plină desfășurare pe străzile Parisului. La kilometrul 28, sportiva României Delvine Merigor e în plutonul fruntaș.

Cealaltă sportivă a României prezentă în cursă a fost Joan Chelimo. Ea a abandonat cursa, din păcate.

Casa României din Paris și-a închis porțile, în atmosferă de sărbătoare.
 
Mai bine de două săptâmâni, Palatul Behague a fost Casa României din Paris pentru TEAM ROMANIA care a participat la Jocurile Olimpice Parsi 2024. Au fost două săptămâni frumoase, în care performațele sportive și evenimentele culturale au fost în centrul atenției într-o simbioză unică, pe bucățica de pământ românesc din inima Parisului. Bucuria cuceriri medaliilor olimpice de sportivii români a fost aplaudată a scenă deschisă în frumoasa grădină a Palatului.
 
Ultima medaliată sărbătorită a fost Mihaela Cambei, care a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului olimpic la haltere în limitele categoriei 49 kg. Alături de ea pe scena Casei României au urcat antrenorii Adrian Ionescu și Valeriu Calancea, președintele Federației Române de Haltere Alexandru Pădure, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu, președintele Agenției Naționale pentru Sport Elisabeta Lipă.
 
Mulțimiri, felicitări, aplauze, bucurie. Team Romania a luptat și a obținut rezultate peste așteptări - 9 medalii – 3AUR, 4 ARGINT, 2 BRONZ.
 

"De la Sydney 2000, sportul românesc a avut o curbă descendentă. În 2020, la Tokyo, am spus că ăsta va fi pragul sub care nu vom mai accepta ca România să mai fie vreodată, cu patru medalii la Jocurile Olimpice. Este pentru prima dată când România are o creştere importantă. Am avut un obiectiv pe care am reuşit să-l depăşim puţin", a spus Mihai Covaliu.

 

"Se cuvine să mulţumim tuturor sportivilor care au concurat aici la Paris cum am putut ei mai bine. Ştiu că se putea şi mai bine, au fost momente în care dacă nu treceam peste ele locul în clasament nu era acesta. De aceea sunt frumoase Jocurile Olimpice pentru că rezultatele sunt neaşteptate. E un final, dar drumul şi povestea continuă şi depinde de noi toţi că acest drum să fie mai frumos şi această poveste să fie de succes. Mulţumesc România!", a adăugat președintele COSR.

 

"Când am plecat de acasă am zis că îmi doresc ca România să scape de acel loc 46. Şi iată că astăzi ne bucurăm că suntem pe locul 20. Este o performanţă mare pentru România şi se datorează doar sportivilor noştri, tehnicienilor, muncii lor, muncii federaţiilor care au stat în spatele lor ca să le asigure tot ce au nevoie. Felicitări sportivilor pentru felul în care v aţi reprezentat ţara", a afirmat la rândul său Elisabeta Lipă.

 

"Mi-e foarte greu să mă despart de cele cinci cercuri olimpice. Poate surpriza va venit de la atletism, unde sportivele noastre vor încheia mâine, de ce nu, cu o medalie. Ar fi extraordinar de frumos. Le doresc succes. Vă mulţumesc tuturor sportivilor care aţi reprezentat România la aceste Jocuri Olimpice, o ediţie foarte grea. De la o ediţie la alta lupta este foarte grea, încât se câştigă medalii la sutimi şi la miimi, nu ştiu ce ne va rezerva 2028. Dar până atunci să ne bucurăm de succesul sportivilor noştri".

 
Ambasadoarea Ioana Bivolaru a declarat că, împreună cu echipa sa, s-a simțit parte din TEAM ROMANIA și a mărturisit că după închiderea Jocurilor Olimpice, va simți lipsa evenimentelor olimpice din viața ambasadei.
 
Seara s-a încheiat cu veselie, iar la tradiționala poză de grup au fost invitați, cu mic cu mare, toți cei care au contribuit la bunul mers al evenimentelor din Casa României (sursa: COSR). 
 
UPDATE:
 
Comitetul Olimpic și Sportiv Român a informat că luptatoarea Cătălina Axente nu va concura azi în recalificările categoriei 76 kg.
 
Decizia de a nu concura a fost una medicală ținând cont de accidentarea de ieri. În aceste condiții, deja a fost declarată oficial câștigătoare a meciului cubaneza MARIN POTRILLE Milaimy de la Caridad.
 
Sănătate, Cătălina!, este mesajul COSR.
 
Citește și:

Jocurile Olimpice Paris 2024
Mesajul CSM Constanța, după decizia TAS - „Sabrina, alături de tine!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii