Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Paris 2024, ziua 14 Programul sportivilor din România de astăzi, 9 august 2024

ro

09 Aug, 2024 09:29 794 Marime text
Cătălin Chirilă. Sursa foto: Facebook (COSR, foto – Cristian Nistor) 
Sportivii din România evoluează astăzi, 9 august 2024, în ziua a 14-a a Jocurilor Olimpice Paris 2024, după programul:
 
Ora 12.00
Lupte libere - Champs de Mars Arena
Feminin, 62kg, optimi (#241) - Kriszta Incze (România) - MOTOKI Sakura (JPN)
 
Ora 12.30
Kaiac-canoe - Baza nautică Vaires sur Marne
C1 - 1 .000m - Semifinala 1 - Cătălin Chirilă
Finala A este la ora 14.50.
 
Ora 20.30
Haltere - South Paris Arena 6
Cat. 71 kg - FINALA - Loredana Toma.
 
Alina Rotaru-Kottmann. Sursa foto: Facebook (COSR; foto – Cristian Nistor)La atletism, românca Alina Rotaru-Kottmann (CSA Steaua București; antrenor, Mihai Corucle) a ocupat locul 7 în finala probei de săritura în lungime, cu 6,67 m.
 
Medaliată cu bronz mondial în 2023 la săritura în lungime, Alina Rotaru-Kottmann a sărit de două ori 6,46 m, a treia și a patra săritură au măsurat 6,65 m, respectiv 6,55 m, iar ultimele două 6,67 m și 6,50 m.
 
Atleta din România se calificase în finală cu o săritură care a măsurat 6,63 metri.
 

Alina este unul dintre cei mai experimentați componenți ai lotului de atletism al României, aflându-se la a treia ediție a Jocurilor Olimpice, după Rio 2016, unde a ocupat locul 18, și Tokyo 2020, unde a terminat pe locul 17. La Paris obține cea mai bună performanță olimpică de până acum.
 
Bravo, Alina! Felicitări! Mult succes în continuare!, este mesajul Agenției Naționale pentru Sport.

 

”A fost cam la fel ca în calificări, dar un pic cam greu”, a spus imediat după concurs Alina.

”Nu prea m-am regăsit pe această pistă. Planul meu astăzi a fost să bat cât mai aproape de prag, adică să prind pragul cât mai bine, nu ca în calificări, dar la primele două sărituri au fost la fel ca în calificări. Am bătut pe o gumiță de tartan. Deci planul de acasă nu prea a funcționat. Apoi a trebuit să mă lupt cu mine la a treia săritură să intru în primele opt și mi-a reușit. Apoi mi-am dorit să atac medalia, dar n-a fost să fie.

”Se poate spune că sunt mulțumită dar îmi pare rău tare că cea de pe locul 6 are același rezultat ca mine. Se putea și mai bine. A fost o atmosferă unică. Și da, mă gândesc la Jocurile de la Los Angeles”, a recunoscut atleta și le-a aratat junaliștilor ce a găsit pe jos în drum spre zona în care avea întâlnire cu ei.... o hârtiuță pe care scria... 7! (sursa: Comitetul Olimpic și Sportiv Român)

 
Annaliese Drăgan. Sursa foto: Facebook (COSR)La gimnastică ritmică, românca Annaliese Drăgan s-a clasat pe locul 21.
 

Deși ziua a început cu emoții și o penalizare la exercițiul cu cercul, unde a fost punctată cu 27.200, Annaliese Drăgan, aflată la prima sa participare la Jocurile Olimpice, a reușit să-și îmbunătățească performanța la minge și măciuci, obținând punctaje de 30.550 și 31.650.

Annaliese a impresionat cu o evoluție excelentă la măciuci, fiind aplaudată de public pentru performanța sa.
 
Evoluția la panglică a fost marcată de emoții și oboseală, altfel că notarea de 25.450 i-a adus un total de 114.850 puncte, insuficient pentru a accede în finală, unde au trecut doar primele 10 gimnaste.

După o experiență intensă și plină de emoții, Annaliese a declarat că este mai motivată ca oricând să continue pregătirile pentru viitoarele competiții, având deja în vedere Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028.
 
Felicitări pentru grație și ambiție, Annaliese! Mult succes în continuare!, se arată pe site-ul oficial al ANS.

 

"Am avut mult de învățat de la prima mea participare la o ediție a Jocurilor Olimpice. Cum nu am nici 19 ani împliniți, e normal să mă gândesc la Los Angeles 2028. Mă voi pregăti serios pentru asta, și știu și cum. Iată, exercițiul pe care l-am făcut la măciuci este unul îndelung repetat, dovadă că mi-a ieșit cel mai bine. Așa voi face cu toate obiectele. Sunt mai motivată ca oricând acum, după acest concurs copleșitor, dar extraordinar de frumos" - a găsit puterea să ne spună Annaliese, imediat după încheierea celor patru rotații ale calificărilor. (sursa: COSR)

Citește și:
 
UPDATE. Jocurile Olimpice Paris 2024
Andreea Ana, din Mangalia, a ieșit din cursa pentru medalii. A concurat însă cu o accidentare serioasă!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii