Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT CSS1 Constanța, festivitate care a adus recunoaștere prezenței gimnastei Andreea Preda la Jocurile Olimpice Paris 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

15 Jul, 2024 14:33 899 Marime text
Performanța calificării la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 de către gimnasta Andreea Preda a fost subliniată și i s-a adus recunoaștere de către clubul la care este legitimată, CSS1 Constanța, cu ocazia unei festivități care s-a desfășurat, astăzi, 15 iulie 2024, la Complexul Sportiv „Tomis“ din Constanța.

În absența sportivei, care este în pregătire la Izvorani (dar a intrat online la eveniment), premiile și distincțiile i-au fost oferite mamei sportivei, care a reprezentat-o la eveniment.

Festivitatea a reunit conducerea Clubului Sportiv Școlar nr. 1 Constanța, antrenorii gimnastei, sportive ale CSS1 și alți reprezentanți ai sportului.

La evenimentul din sala de la Complexul Tomis au fost prezenți George Mircioi, directorul CSS1 Constanța, Marian Țuțuianu, directorul executiv al DJST Constanta, Nicoleta Copoiu, reprezentantul Asociației Județene de Gimnastică, și antrenorii Cătălin Meran, Mădălina Hârbu și Ciprian Crețu.

Andreei Preda i s-a oferit un premiu de excelență de 3.000 de lei, iar gimnasta a mai primit o diploma de excelență, ca și antrenorii Petruța Marcu, Cătălin Meran și Ciprian Crețu.

UPDATE: Ora 14.20

Festivitatea a inceput. 

În deschiderea evenimentului, George Mircioi subliniază importanta performantei gimnastei.

Alături de Andreea Preda sunt online si antrenoarea Petruța Marcu și Monica Marinescu, director adjunct CSS1.

Gimnastica e un sport de o zi. Andreei îi doresc din toată inima ca acea zi să fie cea mai bună din viața ei. Să nu aibă emoții, să nu se gândească la absolut nimic, să aibă încredere în ea și să știe că marea performanță o ating doar cei dedicați și muncitori. Sunt mândră că poate în momentele de cumpănă nu a renunțat și a mers înainte. Succes, Andreea, mulțumim, mami, baftă tuturor, hai România!, a spus Monica Marinescu.  


Flori și cadouri primesc și alte două gimnaste de la CSS1, Miruna Botez și Alexandra Florea. La final, micile gimnaste i-au urat Andreei în cor mult succes.

Despre Andreea Preda

Originară din comuna Costinești, județul Constanța, Andreea Preda a fost selectată și înscrisă la CSS1 Constanța în anul 2012 de către prof. Petruța Marcu. Gimnasta s-a pregătit la Constanța, la sala de gimnastică de la Complexul Sportiv „Tomis“ cu prof. Petruța Marcu până în anul 2019.

Sub îndrumarea prof. Petruța Marcu, Andreea Preda a participat la concursurile naționale de juniori din 2019, unde a fost remarcată și de Octavian Belu și Mariana Bitang și convocată la CNOPJ Deva, împreună cu prof. Cătălin Meran (CSS1 Constanța).

Gimnasta a continuat pregătirea la CNOPJ Deva, împreună cu prof. Cătălin Meran, obținând prima mare performanță în 2020, la CE de la Mersin (Turcia) - medalie de aur cu echipa și medalie de bronz la bârnă. În anul 2022, a fost promovată în lotul național de senioare a României, iar în anul 2024 în lotul olimpic. O perioadă, a avut dublă legitimare, CSS1 Constanța - CSM Constanța.

Andreea Preda a impresionat în concursurile de selecție pentru alcătuirea lotului tricolor al României pentru JO 2024 Paris, lotul tricolor, la gimnastică, fiind reprezentat de Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea (CSM Constanța), Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda (CSS1 Constanța) și Andrei Muntean.

„Andreea a demonstrat prin foarte multă muncă și ambiție că merită locul în echipa care va participa la Jocurile Olimpice Paris 2024. În lupta pentru calificare în echipa olimpică, la ultimele trei verificări care au culminat cu competiția internațională Romgym Trophy, a arătat încredere, constanță, perseverență, reziliență, calități esențiale pentru un viitor medaliat olimpic. Cei peste 30 de profesori, peste 800 de sportivi ai Clubului Sportiv Școlar nr. 1 Constanța și părinții acestora sunt alături și o susțin necondiționat pe Andreea Preda în aventura olimpică! După 20 de ani de la medaliile olimpice câștigate de Simona Amânar, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța are din nou un sportiv calificat la Jocurile Olimpice!“, se arată într-un comunicat al CSS1 Constanța.




 Sursa foto+video: ZIUA de Constanța

Citește și:


Andreea Preda, din sala de gimnastică a CSS1 Constanța, la Jocurile Olimpice Paris 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii