Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Jocurile Olimpice Paris 2024. Ceremonia de deschidere, un spectacol grandios (GALERIE FOTO)

ro

26 Jul, 2024 20:36 319 Marime text
 

 
UPDATE:

Flacăra olimpică a ajuns pe Sena, adusă cu o barcă. Începe primul act al ceremonialului de deschidere. Prima ambarcațiune care trece este cea a Greciei, cu o delegație de 101 sportivi. Urmează echipa refugiaților. Afganistanul are șase sportivi. În continuare, se deplasează ambarcațiunile care transportă Africa de Sud, Albania, Algeria, Germania, Andorra, Angola, Antigua și Barbuda, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Aruba, Austria, Azerbaidjan, Bahamas și Bahrain. După 
această delegație, începe un moment artistic susținut de Lady Gaga. 


UPDATE:

Reîncep defilările țărilor: Bangladesh, Barbados, Belgia, Belize, Benin, Bermuda, Bhutan, Bolivia, Bosnia-Herțegovina, Botswana, Brazilia, Brunei, Bulgaria, Burkina Faso, Burundi, Capul Verde, Insulele Cayman, Cambodgia, Camerun, Canada (cu peste 300 de sportivi), Republica Centrafricană, Chile, China (388 sportivi). În continuare, pe margine un dans de french cancan, care încheie primul act al ceremonialului de deschidere.

UPDATE:

În continuare, spectacolul spune povestea medaliilor care li se vor oferi celor care vor urca pe podium.   

UPDATE:

Începe actul al treilea, cu un spectacol muzical inspirat din istoria Franței. În continuare, un recital Aya Nakamura.     

UPDATE:

Se reia defilarea pe Sena: Cipru, Columbia, Insulele Comore, Congo, Insulele Cook, Coreea, Costa Rica, Coasta de Fildeș, Croația, Cuba, Danemarca, Djibouti, Republica Dominicană, Dominica, Egipt (148 de sportivi), El Salvador, Emiratele Arabe Unite, Ecuador, Eritrea, Spania (382 de sportivi), Estonia, Eswatini, Etiopia, Fiji, Finlanda, Gabon, Gambia, Georgia, Ghana. Dintre delegațiile participante nu lipsesc nici Honduras, Hong Kong, Ungaria, India, Indonezia, Iran, Irak, Irlanda, Islanda, Israel, Italia (370 sportivi), Jamaica.

UPDATE:

În continuare,  sunt prezentate statui cu figuri proeminente ale Franței, din diferite domenii. Este interpretat imnul Franței.     

UPDATE:

Continuă defilarea: Japonia, Iordania, Kahahstan, Kenia, Kîrgîstan, Kiribati, Kosovo, Kuweit, Laos, Lesotho, Letonia, Liban, Liberia, Libia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia de Nord, Madagascar, Malaezia, Muntenegru, Mozambic, Myanmar, Namibia, Nauru, Nepal, Nicaragua, Niger, Nigeria, Norvegia.    

UPDATE:

Actul al optulea este dedicat festivităților și modei de la Paris. 

Ediția 2024 a Jocurilor Olimpice de vară, găzduită de capitala Franței, Paris, este deschisă oficial în seara zilei de 26 iulie 2024, cu un spectacol care se anunță grandios.

Pentru prima dată în istoria competiției planetare, festivitatea de deschidere nu se  desfășoară pe un stadion, parada țărilor participante, la care vor participa în jur de 10.500 de persoane (sportivi și oficiali), urmând a avea loc pe fluviul Sena, cu numeroase bărci, cale de șase kilometri.

Spectacolul va avea o durată de 3 ore şi 45 de minute, urmând a cuprinde și numeroase momente artistice, spectacole de sunet, lumină și culoare.

Festivitățile vor avea punctul final în piața Trocadero.  

Festivitatea de deschidere îi reunește pe membrii celor 205 de comitete olimpice participante, printre care și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, care are 106 sportivi calificați la JO Paris 2024.  

Purtătorii drapelului României la această ediție a Jocurilor Olimpice sunt soții Ionela și Marius Cozmiuc, campioni la canotaj.

Sursa foto: Facebook (Paris 2024, Comitetul Olimpic și Sportiv Român)
  
Citește și:


Jocurile Olimpice Paris 2024
Ceremonia de deschidere are loc vineri, 26 iulie. Ce sportivi și antrenori din Constanța participă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii