Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 04 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Academia Hagi și Farul Constanța - Oaspeți de seamă la inaugurarea hotelului și noilor facilități ale bazei sportive de la Ovidiu (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

04 Sep, 2024 12:04 836 Marime text

Ziua de miercuri, 4 septembrie 2024, este una importantă și plină la Farul Constanța și la Academia Hagi. 

Pe lângă debutul, de la ora 18.00, al echipei feminine a Farului în preliminariile Ligii Campionilor, la orele prânzului are loc, inaugurarea oficială a hotelului și a noilor facilități oferite de Baza Sportivă a Academiei Hagi, de la Ovidiu. 

Este vorba de noul capitol destinat creșterii, formării și dezvoltării clubului, Farul Constanța și Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“ continuând proiectele prin care oferă cele mai bune condiții de performanță tinerilor.

Simona HalepLa eveniment sunt prezenți numeroși oameni de sport și din alte domenii, parteneri și prieteni ai Farului și ai Academiei Hagi, nelipsind Simona Halep.

Daniel Moraru (foto mijloc)De asemenea este prezent și Daniel Moraru, care poarta discuții pentru a deveni acționar la FCV Farul. 

Participă la eveniment și fostul jucător Iosif Rotariu, dar și primarul de la Ovidiu George Scupra, directorul DJST Constanta Marian Țuțuianu și Mariana Solomon. 

Totodată, la eveniment au ajuns și Elena, soția lui Ianis Hagi, însoțită de familia ei, dar și Kira Hagi, fiica lui Gică Hagi. 

De asemenea participă la eveniment și primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac

Complexul sportiv „Academia de Fotbal Gheorghe Hagi“ este cel mai mare proiect fotbalistic din sud-estul Europei, fiind situat în nordul orașului Constanța, pe centura ce leagă orașul de Ovidiu. Baza se întinde pe mai multe hectare și cuprinde stadionul principal, cu o capacitate de 4.545 de locuri, terenuri secundare de fotbal, birouri, hotel, vestiare și o varietate de corpuri cu funcții specifice.

„Academia de Fotbal «Gheorghe Hagi» este cel mai grandios proiect al fotbalului românesc. Acest proiect se doreşte a fi măsura recunoştinţei lui Gheorghe Hagi faţă de toţi cei care au avut încredere în el şi l-au susţinut de la primii paşi în fotbal şi până la retragere. Prin crearea Academiei, Gheorghe Hagi a considerat că a venit momentul ca la rândul său să ofere cât mai multor copii şansa de a se pregăti la cel mai înalt nivel şi de a avea performanţe chiar mai mari decât ale sale“, se arată pe site-ul oficial al Academiei Hagi.

UPDATE. ora 12.30

A început evenimentul de inaugurare. După o introducere a lui Sorin Teodoreanu ofițer de presă, vorbește Paul Peniu președinte Academia Hagi.

„Veți vedea în amănunt casa noastră, în care se pregătesc 800 de copii. Ne mândrim cu ei și vă vrem alături, pentru că mai avem de făcut. Se lucrează acum la parcare, la două terenuri de antrenament. Scopul nostru este măreț și unic în țară. Vom lăsa Constanței o moștenire pe care generațiile viitoare o vor duce mai departe“ - a precizat Paul Peniu președinte Academia Hagi.

În continuare invitații urmăresc pe ecran un filmuleț despre Academia Hagi, de la înființarea din 2009, construcția pornind de la zero.

În prezentarea video apar performanțele Academiei Hagi și cei mai importanți jucători promovați în fotbalul mare, ca Răzvan Marin, Ianis Hagi, Alex Cicâldău, Denis Drăguș, Florinel Coman. 

Gheorghe PopescuÎn continuare ia cuvântul Vorbește acum Gheorghe Popescu președintele FCV Farul Constanța. 

„Au fost cinci ani deloc ușori de când am venit eu la Farul. Performantele se știu. Ce inaugurăm noi aici nu ar fi fost posibil fără sprijinul partenerilor noștri. Ce a depins de noi am făcut. Am muncit enorm la centru de performanță sportivă de aici. Sperăm ca din 2026 Farul să joace pe noul stadion din Constanța, luna aceasta se pare că se semnează contractul de execuție.“ - a menționat Gheorghe Popescu.

Gheorghe HagiÎn continuare vorbește Gheorghe Hagi

„Mulțumesc celor care m-au crescut și educat, partenerilor mei, familiei. Am avut de la început în academie și club obiectivul de a fi cel mai bun. Trebuie să ai timp, talent și tineri pentru a construi ceva puternic. Încă am entuziasm și sper sa mai fac pentru Farul ce trebuie“ - a transmis Gheorghe Hagi.

Se face un tur al bazei sportive. 

De asemenea, Gheorghe Hagi susține declarații și în încăperea muzeului. 

„Mă gândeam la început că voi ajunge departe. Ce am gândit s-a împlinit, dar e loc și de mai bine. Astăzi am inaugurat clădirea și o bază sportiva ce aparțin clubului Farul, un club cu infrastructura bună și copii mulți. Am avut plăcerea de a întoarce fotbalului ce mi-a dat. Și pe mine m-au ajutat alții. 

Investiția cea mai buna e în copii. Cred ca am făcut o treabă excelentă. Nu contează câți bani s-au investit important e ca s-a făcut un lucru de calitate. Academia noastră a dat jucători la cel mai inalt nivel, muncim pentru Romania.

Avem o bază sportivă modernă. În lume nu cred ca mulți foști jucători au făcut acest lucru. Totul pleacă de la infrastructura și copii. Sperăm ca în 2026 România sa meargă la Mondiale“ - a menționat Gheorghe Hagi. 

„Mai aveți proiecte de infrastructura?“ - a fost întrebat Hagi de un ziarist.

„Îmi dai tu banii?“ - a glumit Gheorghe Hagi.

„Noi ne-am atins toate targeturile, a câștigat și Farul campionatul, Constanta era singurul oraș portuar ce nu câștigase campionatul. Sper să mai am energie să sprijin în continuare, asa cum am fost sprijinit și eu. Primul lucru pe care trebuie să îl faci, când vrei sa devii cel mai bun, este sa asiguri condiții de calitate. Sper ca generațiile următoare să dispute o finală de campionat european sau mondial, cum noi nu am reușit.

Pentru mine au fost un exemplu Ajax și Olanda, pe care mi-am creat viziunea, iar apoi am ajuns la Real Madrid și Barcelona, cluburi care m-au făcut sa conștientizez că pot deveni cel mai bun. Sunt înnebunit să progresez în fiecare zi. Farul trebuie să devină un club european. De aceea aștept noi acționari la club.

Multumesc Farul că m-a ajutat când am fost mic, restul pentru mine a fost plăcere. I-am învățat pe copii să nu aibă niciun complex de inferoritate.

Strategia e să scoatem jucători foarte buni care să joace pentru România.

Sunt Harnic Ambițios Generos și Iute (Hagi). Calitatea unui lider e să-i facă pe cei din jur să vină după el.

La noi nu contează numărul jucătorilor, ci calitatea lor. Fotbalul e un business pe care trebuie să știi să-l faci“ - a adăugat Gheorghe Hagi






Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Zi plină la baza Academiei Hagi. Inaugurarea oficială a hotelului, a noilor facilități și debutul în preliminariile Women’s Champions League
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii