Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 08 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Constanța Sala Sporturilor, care poartă numele Simonei Amânar, primește botezul oficial (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

08 Oct, 2024 17:36 290 Marime text
Sala Sporturilor din Constanța poartă, din 2022, numele marii campioane Simona Amânar, iar astăzi, 8 octombrie 2024, clădirea emblematică a orașului primește botezul oficial, în prezența multiplei campioane olimpice, mondiale și europene la gimnastică. 

Inițiator al evenimentului este Agenția Națională pentru Sport, prin DJST Constanța; parteneri: ISJ Constanța, CSS1 Constanța, CS Farul Constanța.

Simona Amânar a dezvelit inscripția Sala Sporturilor „Simona Amânar“ de la intrarea in Sala Sporturilor, după care campioana a pătruns în Sală, în aplauzele celor prezenți. 

La eveniment sunt prezente numeroase persoane apropiate de Simona, antrenori, oficiali de club, foste colege, numeroși invitați.

Sunt prezentate activitatea, cariera și palmaresul extraordinar al Simonei.

Este intonat imnul de stat al României. 

„Mă bucur să fiu astăzi aici alături de oameni dragi, care mi-au îndrumat pașii în gimnastică, foste colege și mulți mulți alții. Mulțumesc ANS, DJST Constanta pentru aceasta inițiativa de a da numele Simona Amânar Sălii Sporturilor. Gimnastica nu e ușoară și nu trebuie renunțat“ - a menționat Simona Amânar.

Simona Amânar a chemat alături de ea persoanele care au sprijinit-o. Campioana primește felicitari, flori si distinctii. Un buchet de flori este și din partea Primăriei Cumpăna.

În continuare, mici gimnaste de la CSS1 Constanța susțin un moment artistic. Ele vor fi urmate de fetitele de la CS Farul Constanța.

Inițiativa acordării numelui „Simona Amânar“ Sălii Sporturilor i-a aparținut, acum doi ani, Ministerului Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, ca o recunoaștere a meritelor sportive și a calității umane a fostei gimnaste.

„Pe 8 octombrie, Simona Amânar va oferi constănțenilor ocazia de a cunoaște un campion autentic și un om special, un veritabil model pentru tinerele generații.
Mâine, 08.10.2024, o vom avea printre noi pe această campioană de excepție, care va „boteza” oficial Sala Sporturilor din orașul natal“, menționează DJST Constanța.


Născută în orașul de la malul mării, dar stabilită de mai mulți ani la Timișoara, alături de familie, Simona Amânar este și cadru universitar, dar şi oficial în sport, făcând parte, printre altele, și din Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, ca reprezentant al sporturilor olimpice de vară. Din 1997, Simona este cetățean de onoare al Constanței.
Simona Amânar a început să practice gimnastica de la vârsta de 5 ani, la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 din Constanța, iar evoluția sa a fost fulminantă, marcată de multă muncă, dar și de succese răsunătoare.

În cariera sa prodigioasă, Simona a obținut şapte medalii (trei de aur, una de argint şi trei de bronz) la Jocurile Olimpice, la ediţiile din 1996 (Atlanta) şi 2000 (Sydney), zece medalii mondiale (şase de aur şi patru de argint) şi 12 europene. Cu echipa României, a câștigat patru titluri mondiale consecutive.
 
La Jocurile Olimpice din anul 2000, cea care a fost numită „gimnasta perfectă“, fiind foarte bună la toate cele patru aparate, a realizat o săritură extrem de dificilă, care îi poartă de atunci numele. Totodată, alături de Nadia Comăneci, Simona este singura sportivă din România laureată (în 2001, la Londra) cu trofeul World Sports Awards (echivalent al Oscarului în Sport).   


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:
Sala Sporturilor din Constanța va purta numele marii campioane Simona Amânar
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii