Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 08 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Marea campioană Simona Amânar, la Constanța. Declarații pe marginea botezului Sălii Sporturilor, care îi poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

08 Oct, 2024 15:59 348 Marime text
Eveniment deosebit, astăzi, 8 octombrie 2024, la Constanța, Sala Sporturilor (care, din 2022, poartă numele marii campioane Simona Amânar) urmând a primi botezul oficial, în prezența multiplei campioane olimpice, mondiale și europene la gimnastică.

Ceremonialul va avea loc de la ora 17,30, iar, în deschidere, de la ora 16.00, Simona Amânar (care, ieri, 7 octombrie 2024, și-a serbat ziua de naștere) susține o conferință de presă, alături de oficiali ai sportului constănțean.  

Inițiator al evenimentului de astăzi este Agenția Națională pentru Sport, prin DJST Constanța; parteneri: ISJ Constanța, CSS1 Constanța, CS Farul Constanța.

La conferința de presă mai participa Marian Țuțuianu, directorul executiv al DJST Constanta, fostul director al CS Farul Ilie Floroiu, dar și soțul Simonei Amânar, Cosmin Tabără.

„Am niște emoții colosale, lângă mine e unul dintre idolii mei, un model pentru tineri. Mă bucur că Sala Sporturilor poartă numele acestui reper“ - a precizat Marian Țutuianu.

Simona Amânar

„Mulțumesc întregii echipe pentru această inițiativă, mă bucur că am reușit să vin acasă de ziua mea, de la 13 ani de când am plecat la Deva nu am mai sărbătorit-o la Constanța. Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și celor care vor fi astăzi în sală. Am concurat de multe ori în această sală, am cele mai frumoase amintiri în această sală“ - a precizat Simona Amânar.

„Mă bucur că sunt astăzi alături de Simonica, sunt foarte multe amintiri frumoase, când concura ea se organizau multe competiții. O felicit pe Simona pentru întreaga carieră și pentru ce a făcut pentru sport. După Sydney a venit în Constanța într-o caleașcă cu cai albi, a fost un moment de bucurie și emoție care i s-a pregătit atunci Simonei. A rămas un mare om pentru mine, dincolo de marile ei performanțe“ - a precizat Ilie Floroiu.

„Nu voi uita niciodată unde am făcut primii pași în gimnastică“ - a mai menționat Simona Amânar

„Mulțumesc Constanței ca a dat-o pe Simona și că a ales-o pe ea sa dea numele Sălii Sporturilor, sunt mulți sportivi mari la Constanța. Pe lângă activitatea sportiva au contat și moralitatea ei și conduita ei de viață. A venit la Timișoara, dar a rămas legată de Constanța. Sunt impresionat de modul cum o tratați, e o onoare mare pentru noi. Numele Amânar este unul internațional, Simona este angrenată în continuare în sport“ - a menționat Cosmin Tabără, soțul Simonei Amânar.

Astăzi Simona Amânar a vizitat Scoala Spectrum, dar și scoala la care a invatat, Școala Gimnazială nr.30.

„Nu m-am așteptat să fiu eu cea care a dat numele sălii, sunt mulți campioni la Constanța, dar am înțeles că au contat rezultatele mele. Urmăresc gimnastica de la Constanța, sunt la curent cu ce se întâmplă. Trebuie trecut peste eșecuri, sa nu renunti, eu nu m-am dat bătută. Fără munca nu se poate. Important este sa te menții în top. Când ești bun vin și rezultatele. Constanța poate avea din nou o mare gimnastă ca mine, Cătălina Ponor, Dana Sofronie sau Camelia Voinea“ - a precizat Simona Amânar. 


Simonei i s-a oferit apoi un tort aniversar și i s-a cantat La Mulți Ani pentru ziua de naștere de ieri.

Clădire emblematică a orașului, Sala Sporturilor din Constanța poartă numele Simonei Amânar la inițiativa Ministerului Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, ca o recunoaștere a meritelor sportive și a calității umane a fostei gimnaste.

„Pe 8 octombrie, Simona Amânar va oferi constănțenilor ocazia de a cunoaște un campion autentic și un om special, un veritabil model pentru tinerele generații.
Mâine, 08.10.2024, o vom avea printre noi pe această campioană de excepție, care va „boteza” oficial Sala Sporturilor din orașul natal“, menționează DJST Constanța.


Născută în orașul de la malul mării, dar stabilită de mai mulți ani la Timișoara, alături de familie, Simona Amânar este și cadru universitar, dar şi oficial în sport, făcând parte, printre altele, și din Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, ca reprezentant al sporturilor olimpice de vară. Din 1997, Simona este cetățean de onoare al Constanței.
Simona Amânar a început să practice gimnastica de la vârsta de 5 ani, la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 din Constanța, iar evoluția sa a fost fulminantă, marcată de multă muncă, dar și de succese răsunătoare.

În cariera sa prodigioasă, Simona a obținut şapte medalii (trei de aur, una de argint şi trei de bronz) la Jocurile Olimpice, la ediţiile din 1996 (Atlanta) şi 2000 (Sydney), zece medalii mondiale (şase de aur şi patru de argint) şi 12 europene. Cu echipa României, a câștigat patru titluri mondiale consecutive.
 
La Jocurile Olimpice din anul 2000, cea care a fost numită „gimnasta perfectă“, fiind foarte bună la toate cele patru aparate, a realizat o săritură extrem de dificilă, care îi poartă de atunci numele. Totodată, alături de Nadia Comăneci, Simona este singura sportivă din România laureată (în 2001, la Londra) cu trofeul World Sports Awards (echivalent al Oscarului în Sport).   
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:
Constanța
Simona Amânar își serbează ziua de naștere. Sala Sporturilor, care îi poartă numele, primește botezul oficial

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii