„Obiectiv atins“ Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, locul doi la Open în clasamentul general 2023 al CNVC Masters
„Obiectiv atins“: Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, locul doi la Open în clasamentul general 2023 al CNVC
17 Oct, 2023 17:00
ZIUA de Constanta
1284
Marime text
- Ultima etapă a CNVC Masters a fost Trofeul Audi Brașov 2023, defășurat pe cunoscutul traseu dintre Brașov și Poiana Brașov.
Obiectiv îndeplinit pentru Emil Ghinea în ediția 2023 a Campionatului Național Masters la Viteză în Coastă, pilotul din Mangalia clasându-se din nou pe podium la Open!
Multiplul campion național a concurat cu un bolid Norma M20F, iar evoluțiile sale pe parcursul întrecerii au atins un nivel înalt. Ultima etapă a CNVC Masters a fost Trofeul Audi Brașov 2023, defășurat pe cunoscutul traseu dintre Brașov și Poiana Brașov. Pe podiumul clasamentului anual de la Open au urcat: 1. Jerome France - 75p, 2. Emil Ghinea - 66p, 3. Octavian Ciovică - 63p.
„O etapă cât tot anul competițional la un loc“
„Final de CNVC Masters- obiectiv atins: locul II la Open în clasamentul general 2023. Etapa cu numărul 5 a Campionatului Național de Viteză în Coastă Masters - Trofeul Brașov a fost o etapă cât tot anul competițional la un loc: vreme perfectă, spectatori mulți, organizare perfectă, competitivitate mare, un invitat special (n.r. Geoffrey Schatz, multiplu campion al Franței de viteză în coastă) și bucuria de a pilota. Toată energia pozitivă m-a determinat să merg foarte rapid, să scot timpi incredibili pentru mine și echipa mea și să mă apropii de ceea ce îmi doream și era posibil - locul II la Open în clasamentul final 2023.
Felicitări, Jerome France, pentru rezultatul de final de an, pentru sportivitatea și fair play-ul de care ai dat dovadă la fiecare cursă! Felicitări, Costel Cășuneanu, pentru evoluția ta și acomodarea rapidă cu monopostul tău deosebit. Felicitări, Mihai Leu, Dodo Pițigoi, Călin Făgădar, Claudiu Ciucă, Claudiu Motoc, Dominic Marcu, Radu Benea, pentru ritmul și rezultatele voastre de anul acesta.
Mulțumesc familiei, echipei mele tehnice și fanilor, fără de care eu nu aș fi putut duce lupta asta până la final. Mulțumesc partenerilor pentru susținere!“, este mesajul lui Emil Ghinea.
Una dintre cele mai accesibile forme de motorsport
După cum se precizează pe site-ul oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv, viteza în coastă reprezintă una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodată și una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România.
„Într-o cursă de viteză în coastă fiecare concurent urmărește să obțină cel mai scurt timp (de unde termenul de viteză) pe un traseu de asfalt cu diferență de nivel parcurs în urcare (de aici și denumirea de «coastă»). Startul se dă individual, la interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu. Spre deosebire de raliuri, cursele de viteză în coastă necesită doar prezența pilotului, printre automobilele prezente la start regăsindu-se și monoposturi. Conform regulamentului Federației Române de Automobilism Sportiv, un traseu poate fi omologat pentru o etapă de Campionat Național de Viteză în Coastă, dacă are minim 3 km lungime iar asfaltul este de bună calitate. Pe traseu sunt amplasate posturi ale comisarilor de traseu, iar cronometrarea se face cu un sistem de fotoceluleׅ“, este descrisă succint întrecerea de viteză în coastă, conform sursei citate.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Sursa foto: Facebook (Neculcea Marian)
Citește și:
Mangalia
Copiii, în vizită la pilotul campion Emil Ghinea. „M-am bucurat să le povestesc despre sport și motorsport“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii