Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, în prim plan și la Gala Campionilor 2024 „Vis împlinit“. După 14 ani de muncă, a venit și răsplata supremă! (GALERIE FOTO)
Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, în prim plan și la Gala Campionilor 2024: „Vis împlinit“. După 14 ani
02 Dec, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1326
Marime text
- 2024 a fost cel mai bun an al lui Emil Ghinea de când participă el la curse.
Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, a fost în prim plan, urcând pe podium, și la Gala Campionilor 2024 a Federației Române de Automobilism Sportiv, care a premiat performerii din sezonul recent încheiat.
Campionul de pe litoral a dat lovitura în stagiunea 2024 a Campionatului Național de Viteză în Coastă, devenind campion absolut al întrecerii, la bordul unui bolid Norma M20F Evo. Practic, acesta a fost cel mai bun an al lui Emil Ghinea de când participă el la curse, din 2011, reușind să obțină cea mai râvnită performanță! În plus, pilotul din Mangalia a ieșit campion cu o etapă înaintea încheierii campionatului!
„Vă aștept alături de mine pe drumul spre victorie!“
„Vis împlinit! După 14 ani de muncă, reușim împreună să aducem la Mangalia titlul de Campion Național Absolut în Campionatul Național de Viteză în Coastă! Mulțumesc familiei, echipei tehnice, partenerilor și sponsorilor! Vă aștept alături de mine pe drumul spre victorie! Ne vedem în 2025 mai puternici!“, a fost mesajul lui Emil Ghinea, la capătul unui sezon de vis.
O stagiune a recordurilor
Stagiunea 2024 din CNVC a fost și una a recordurilor pentru campionul de pe litoral, care a avut trei victorii consecutive, în etapele de la Rânca, Mediaș și Harghita, iar în ultimele două a stabilit record național absolut de traseu și a primit și titlul de King of the Hill! Recordul traseului de la Mediaș nu fusese doborât de nimeni din 2019, de când fusese stabilit de Emil Nestor. Acum, la Cupa Mediașului 2024, Emil Ghinea a stabilit timpul record de 1:25.462.
E necesar un buget considerabil
În septembrie 2024, după ce a devenit campion absolut al României, Emil Ghinea declara pentru ZIUA de Constanța: „Categoric, e cel mai bun an al meu de când particip la curse. A fost un sezon greu, pentru că bătălia pentru titlul de campion absolut, la Open, pe care am dus-o și în care am avut succes, generează costuri extrem de mari și implicit un buget considerabil. La anul, mă voi bate iar la Open doar dacă voi reuși să aduc lângă mine noi parteneri. Titlul absolut - acesta a fost targetul din sezonul de față, cel mai înalt țel din ultimii patru ani. Ne-a ieșit, dar, în continuare, avem nevoie de noi parteneri, în condițiile în care următorul vis al nostru este Campionatul European. Le mulțumesc partenerilor actuali și aștept și alții să mi se alăture. Sunt vizibil în toată țara, pe partea de motorsport sunt brand ambasador al Mangaliei și al județului Constanța. Imaginea mea poate fi folosită foarte bine, am trafic online și merg toată țara la competiții“.
Una dintre cele mai vechi discipline
Viteza în coastă reprezintă una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodată și una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România.
„Într-o cursă de viteză în coastă fiecare concurent urmărește să obțină cel mai scurt timp (de unde termenul de viteză) pe un traseu de asfalt cu diferență de nivel parcurs în urcare (de aici și denumirea de «coastă»). Startul se dă individual, la interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu. Spre deosebire de raliuri, cursele de viteză în coastă necesită doar prezența pilotului, printre automobilele prezente la start regăsindu-se și monoposturi. Conform regulamentului Federației Române de Automobilism Sportiv, un traseu poate fi omologat pentru o etapă de Campionat Național de Viteză în Coastă dacă are minim 3 km lungime, iar asfaltul este de bună calitate. Pe traseu sunt amplasate posturi ale comisarilor de traseu, iar cronometrarea se face cu un sistem de fotoceluleׅ“, este descrisă succint pe site-ul oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv întrecerea de viteză în coastă.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, campion absolut 2024 în CNVC
„Cel mai bun an al meu! Următorul vis e Campionatul European“ (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii