Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima medalie olimpică a României, obținută acum 100 de ani, la Jocurile Olimpice care s-au desfășurat tot la Paris

ro

31 Jul, 2024 13:30 237 Marime text
România la Jocurile Olimpice. Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român) 
 
România a obținut prima medalie olimpică acum 100 de ani, la ediția a opta a Jocurilor Olimpice, care s-a desfășurat în Franța, la Paris, în perioada 4 mai - 27 iulie 1924.  
 
A fost a doua participare olimpică a României, care a obținut la Paris 1924 o singură medalie, bronz prin echipa de rugby, care, la începutul lunii mai 2024, a ocupat locul trei, din trei țări participante: SUA, Franța și România.
 
În turneul de fotbal, România a fost eliminată din primul tur, după 0-6 cu Olanda.
 
La tenis, Gheorghe Lupu s-a calificat în turul doi, iar la tir cea mai bună clasare a fost locul 13 (din 22 de echipe), la întrecerea de armă calibru mare.
 
La aceeași ediție 1924 a Jocurilor Olimpice, înotătorul american Johnny Weissmuller (care, peste câțiva ani, va juca în celebrul film „Tarzan“) a câștigat trei medalii de aur și una de bronz.

În această perioadă, este în desfășurare (până pe 11 august) ediția 2024 a Jocurilor Olimpice, care se desfășoară tot la Paris.
 
Citește și:
 
David Popovici a preluat ștafeta olimpică de la Răzvan Florea, din Constanța. „Fiecare să creadă în șansa și în visul lui!“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii