Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 05 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultate de excepție pentru sportivii de la CSM Constanța! Weekend plin cu meciuri așteptate

ro

05 Oct, 2024 12:28 188 Marime text
Sursa foto: Facebook/ CSM Constanța




Prima săptămână din octombrie a debutat cu rezultate de excepție pentru sportivii clubului CSM Constanța și propune un weekend plin, cu meciuri tari, care prefațează duelurile europene de la Sala Sporturilor! Cicliștii au luat 7 medalii la Campionatele Naționale, acum e rândul triatloniștilor la Campionatele Balcanice și Naționale!

Voleibalistele debutează în noul sezon al Diviziei A1, baschetbaliștii vor a doua victorie în Liga Națională, iar handbaliștii au bifat-o pe cea de-a cincea în Liga Zimbrilor și se pregătesc de debutul în EHF European League! Tuturor, le urăm succes! Hai, Constanța! Hai, România!
 
Volei senioare
 
Campionatul Diviziei A1 de volei feminin se reia, iar CSM Constanța va evolua în etapa inaugurală pe teren propriu. Formația noastră antrenată de Florin Voinea și Radu Began pornește la drum cu gânduri mari și are ca prim obiectiv calificarea în play-off. CSM Constanța mizează pe prima victorie din acest sezon, în meciul cu Universitatea Cluj, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Sporturilor, iar intrarea spectatorilor este gratuită. Meciul va putea fi urmărit în direct pe aplicația CSM Constanța (Google App & App Store), pe site-ul www.csmconstanta.ro la secțiunea LIVE TV și pe FRV TV.
 
 
Handbal seniori
 
Handbaliștii constănțeni au jucat în deplasare, în etapa a 6-a din Liga Zimbrilor, pe terenul ultimei clasate, nou-promovata CSM Făgăraș unde au controlat în totalitate jocul. Opt jucători și antrenorul-selecționer George Buricea au revenit la Constanța după participarea la cantonamentul echipei naționale de la Buzău și au reintrat în programul de pregătire pentru debutul în grupele EHF European League. Vicecampioana României s-a impus cu 34-27 (17-11) pe terenul nou-promovatei CSM Făgăraș și a ajuns la cinci succese în acest sezon.
 
 
Handbal seniori

Spectacolul cupelor europene revine, din 8 octombrie, la Sala Sporturilor! Handbaliștii de la CSM Constanța debutează în Grupa D din EHF European League contra suedezilor de la Ystads IF HF. Vicecampionii României speră să fructifice experiența câștigată în sezonul precedent, când au atins faza principală a competiției. Echipa antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu a păstrat nucleul de bază din ultimele sezoane, iar acasă mizează pe un public numeros la Sala Sporturilor. De la care așteptăm să fie, din nou, al optulea jucător al echipei! Haideți să umplem tribunele, pentru prima victorie europeană din acest sezon! Marți, 8 octombrie, de la ora 19.45! Meciul va fi în direct pe Digi Sport 2. Hai, Constanța!
 
 
Baschet masculin

 
Baschetbaliștii revin în Sala Sporturilor pentru un nou meci în campionat. După turul de forță din calificările pentru FIBA Europe Cup și deplasarea grea de la Timișoara, CSM Constanța joacă acasă cu CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea, în etapa a 3-a din Liga Națională Getica 95. Băieții antrenați de Dan Fleșeriu și Octavian Boian sunt hotărâți să repete evoluția bună din meciul de debut cu CSM Galați și să obțină cea de-a doua victorie internă din acest sezon! Susținerea fanilor este obligatorie! Sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 18.30.
 
Baschet masculin FIBA
 
Echipa de baschet masculin a Constanței își continuă aventura europeană, după ce a trecut de calificările pentru FIBA Europe Cup! Pe 9 octombrie, CSM Constanța debutează în Grupa C a competiției, la Sala Sporturilor, contra vicecampioanei Belgiei, Windrose Giants Antwerp. New entry în Europa, CSM Constanța va încerca să-și contracareze valorosul adversar cu propriile atu-uri. Legiunea americană sosită în vară a crescut valoarea echipei, care se bazează însă și pe determinarea românilor din lot, un mixt de experiență și ambiție ce poate fi formula câștigătoare pentru echipa antrenată de Dan Fleșeriu și Octavian Boian. Iar CSM Constanța mizează, ca întotdeauna, pe suporteri, care au arătat că pot fi oricând al 6-lea jucător al echipei! Haideți să umplem Sala Sporturilor! Miercuri, 9 octombrie, de la ora 20.30! Meciul va fi în direct pe canalul de youtube al FIBA Europe Cup.
 
 
Minivolei feminin U13
 
Turneul inaugural din campionatul național de minivolei feminin U13 este programat vineri, 4 octombrie și sâmbătă, 5 octombrie la Medgidia. CSM Constanța va participa cu două echipe, antrenate de Doina Cojocaru și Bianca Ioana Cojocaru. CSM Constanța A și CSM Constanța B vor evolua în Seria C, alături de CS Medgidia, Flamingo Volleyball Club Constanța și Axiopolis Cernavodă.
 
 
Minivolei masculin U13
 
Primul turneu din campionatul național de minivolei masculin U13 se va desfășura sâmbătă, 5 octombrie și duminică, 6 octombrie la București. Pregătită de antrenorul Răzvan Parpală, echipa CSM Constanța face parte din Seria B, unde se va confrunta cu Dinamo București, CSM București A și CSM București B.
 
Handbal tineret
 
Echipa de tineret a susținut cel de-al treilea meci din acest sezon în Campionatul Național de Handbal Masculin Tineret. CSM Constanța a remizat, în deplasare, cu CS Concordia Chiajna, scor 32-32, în etapa a 3-a din Seria B. Băieții antrenați de Enis Murtaza și Denis Ali au avut meciul în mână, dar au primit trei goluri în ultimele două minute. În etapa următoare, CSM Constanța stă, urmând să joace pe 20 octombrie, pe teren propriu, cu CSM Focșani 2007.
 
Ciclism

 
Cicliștii clubului au câștigat o salbă de medalii la Campionatele Naționale de Pistă care s-au desfășurat pe velodromul de la Plovdiv, în perioada 1-3 octombrie! Cadetul Matei Paris a devenit campion național la urmărire individual 2km, la scrach, eliminator și omnium și vicecampion național la time trial, după ce în prima zi câștigase o medalie de aur și la sprint individual! Echipa CSM Constanța, alcătuită din Matei Paris, Matei Cucu și Dragoș Cioclin, antrenată de Filip Grigorescu, a făcut o cursă bună la sprint olimpic și a devenit vicecampioană națională din nou, după ce în prima zi câștigase medalia de argint și la proba de urmărire pe echipe. Matei Paris a încheiat cu 5 medalii de aur și două de argint competiția națională! 
 
Triatlon

 
Sportivii de la CSM Constanța iau startul la Izvorani Triathlon Championships 2024, competiție care are loc la Baza Sportivă Navasart, în 5-6 octombrie, și care va include întrecerile Campionatului Balcanic de SuperSprint și Sprint & Ștafetă Mixtă, precum și pe cele ale Campionatului Național de Sprint și ale Cupei României la SuperSprint! Carol Popa, Raul Petre și Amalia Singuran vor concura la categoria Elite, sâmbătă, în proba individuală de Super Sprint, cursă în care se acumulează și puncte în clasamentul European Triathlon Union. Cei trei sportivi antrenați de Cristi Doicescu fac echipă cu Raluca Vîlcu pentru ștafeta mixtă de duminică. Gabriel Mihăilescu, Paul Galoiu, David Jipescu și Ioana Badea vor lua startul la Sprint, la categoriile juniori și U23, individual și ștafetă mixtă.
 
 
Citește și
Știri ConstanțaEchipa de junioare a clubului „Victoria Cumpăna” s-a clasat pe locul doi pe țară în cadrul Campionatului Național de Junioare la Gimnastică Ritmică
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii