Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugby Meci atractiv la Constanța. Tomitanii înfruntă pe stadionul „Mihai Naca“ o echipă din Africa de Sud!

ro

26 Sep, 2024 17:00 664 Marime text
Sursa foto: Facebook (Cristian Cojocaru)
 
  • Afrikaanse Volkskool Sport (AVS) vine din țara campioană mondială în 2023 la rugby în 15 seniori, cu patru titluri supreme în palmares.
  
Stadionul „Mihai Naca“ din Constanța găzduiește duminică, 29 septembrie 2024, de la ora 14.00, un atractiv meci de rugby, între echipele Under-18 de la Tomitanii Constanța și Afrikaanse Volkskool Sport (AVS), din Africa de Sud, reprezentantă a țării campioane mondiale în 2023 la rugby în 15 seniori, care are în palmares patru titluri mondiale!
 
„Așteptăm toti constănțenii la stadion să susțină echipa Tomitanilor împotriva unei formații care vine de la cel mai înalt nivel rugbystic mondial. Tomitanii este o formație sută la sută crescută cu copiii județului Constanța“, a declarat Cristian Cojocaru, președinte și antrenor la Tomitanii Constanța.
 
Copiii de la Tomitanii au fost selectați și lansați în performanță printr-o largă campanie, lansată de Asociația Județeană de Rugby Constanța (președinte, Florin Constantin). De copii s-au ocupat și se ocupă, în diferite puncte din județ, specialiști precum Sorin Trancă (Constanța), Adrian Țacu (Ghindărești), Robert Diaconescu, Cristian Husea, Cornel Suciu (Năvodari), Cornel Vasile (Mihail Kogălniceanu), Mirel Barbu (Medgidia), Florin Băcioiu (Cumpăna), Dan Radu și Marcel Giucăl (Ovidiu).
 
AVS este o organizație care se concentrează pe organizarea de evenimente culturale și sportive pentru școlari din comunitățile vorbitoare de afrikaans. Oferă studenților oportunități de a participa la diverse activități care le promovează talentele atletice și moștenirea culturală. Evenimentele pot include sporturi tradiționale, competiții culturale și alte activități care promovează munca în echipă, pregatirea fizica și un sentiment de comunitate în rândul tinerilor elevi. Organizația joacă un rol vital în păstrarea și promovarea culturii și valorilor Afrikaans prin educație și implicare extracurriculară.
 
„Adversara noastră este reprezentanta unei școli de rugby din Africa de Sud, care se află într-un turneu de zece zile în România, cu un efectiv de 56 de sportivi. A jucat la Brașov și la București, iar stagiul de încheie la Constanța, urmând a ne măsura și noi forțele cu ei. Pentru acest meci, AVS aliniază o echipă cu jucători născuți în anii 2007 și 2008, iar Tomitanii oferă replica cu sportivi născuți în 2008 și 2009. Pentru noi sunt onorante asemenea dueluri“, a mai spus Cristian Cojocaru.  
 
Luna trecută, un grupul numeros de tineri rugbyști de la Tomitanii Constanța au participat, la București, la acțiunea națională cu rol de selecție în rugby-ul juvenil românesc. A fost un stagiu de evaluare la care au participat tineri rugbyști din întreaga țară, obiectivul fiind identificarea „vârfurilor“ de la echipele din România în vederea echipei naționale Under-18, pentru viitoarele Campionate Europene, dar, cu același prilej, au fost monitorizați și sportivi mai mici ca vârstă, până la cei născuți în 2011.
 
Cristian Cojocaru a subliniat că tinerii rugbyști de la Tomitanii au impresionat.
 
„Au fost două zile de selecție și patru meciuri foarte bune pentru noi. Avem trei - patru copii care au rămas în vederile echipei naționale Under-18 a României. Și la meciul echipei noastre, formată din copii născuți 2008 - 2009 cu generație 2007 din București ne-am ținut destul de bine. La fiecare categorie, 2008, 2009, 2010, s-au remarcat opt - nouă dintre copiii noștri“, a declarat Cristian Cojocaru.
 
În sezonul intern de juniori 2024/2025, Tomitanii Constanța va participa cu echipele Under-14 (în campionatul AMRB), Under-16 și Under-18.   
 
În stagiunea anterioară, clubul de la malul mării a făcut o figură frumoasă în campionate. Tomitanii s-au menținut în prim-planul rugby-ului juvenil românesc, clasându-se în careul de ași cu ambele echipe cu care au participat la turneul final.
 
După locul patru pe țară ocupat cu echipa Under-16, formația Under-14 (antrenor principal, Cristian Cojocaru; antrenor secund, Laurențiu Ionescu) s-a clasat și mai bine, pe poziția a doua la nivel național, cucerind medalia de argint (și devenind astfel vicecampioană a României) la turneul final de la Cluj-Napoca, la care au participat nouă echipe, dintre cele 20 care au evoluat în campionat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, întâlnire cu Simona Halep (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii