Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 11 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugby Weekend plin pentru Tomitanii Constanța, cu meciuri pe teren propriu și la București. Cuplaj pe stadionul „Mihai Naca“

ro

11 Oct, 2024 10:34 375 Marime text
Meci pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanța. Sursa foto: Facebook (Tomitanii Constanța)

Clubul de rugby Tomitanii Constanța (președinte și antrenor, Cristian Cojocaru) are parte de un weekend plin în competițiile de juniori în care e angrenat.

Sâmbătă, 12 octombrie 2024, în Campionatul de minirugby AMRB, la copii Under-14 (născuți în 2011 și 2012), la București, în complexul Steaua, se dispută primul turneu din seria celor patru, Tomitanii jucând de la ora 11.00, cu CS Olimpia – Flamingo, și de la ora 12.30, cu ACSOV Pantelimon Rugby Academy.

Celelalte trei turnee sunt programate pe 9, 16 și 23 noiembrie 2024, pe Stadionul Național Arcul de Triumf din București, în deschiderea meciurilor test de seniori: pe 9 noiembrie – Canada – Chile (ora 13.00), România – Tonga (ora 18.00); pe 16 noiembrie – România – Canada (ora 18.00); pe 23 noiembrie – România – Uruguay (ora 18.00).

Duminică, 13 octombrie 2024, stadionul „Mihai Naca“ din Constanța găzduiește un interesant cuplaj.

De la ora 11.00, în Divizia Națională U-18 (juniori II), seria Muntenia, etapa a treia, Tomitanii se duelează cu CT Dinicu Golescu / CS Rapid, iar de la ora 13.00, în runda a treia din Divizia Națională U-16 (juniori III), seria Muntenia, se dispută partida Tomitanii – ACS Șoimii București.

„Vrem să facem o figură frumoasă, cu echipele noastre, și în noul sezon competițional. Clubul Tomitanii Constanța își derulează activitatea cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, prin programul «Rugby-ul, sportul meu preferat»“, a declarat Cristian Cojocaru.


În stagiunea anterioară, clubul de la malul mării a lăsat o impresie deosebită în campionate. Tomitanii s-au menținut în prim-planul rugby-ului juvenil românesc, clasându-se în careul de ași cu ambele echipe cu care au participat la turneul final.
 
După locul patru pe țară ocupat cu echipa Under-16, formația Under-14 s-a clasat și mai bine, pe poziția a doua la nivel național, cucerind medalia de argint (și devenind astfel vicecampioană a României) la turneul final de la Cluj-Napoca, la care au participat nouă echipe, dintre cele 20 care au evoluat în campionat.

Copiii de la Tomitanii Constanța (aproximativ 80, la cele trei categorii de vârstă) au fost selectați și lansați în performanță printr-o largă campanie, lansată de Asociația Județeană de Rugby Constanța (președinte, Florin Constantin). De copii s-au ocupat și se ocupă, în diferite puncte din județ, specialiști precum Sorin Trancă (Constanța), Adrian Țacu (Ghindărești), Robert Diaconescu, Cristian Husea, Cornel Suciu (Năvodari), Cornel Vasile (Mihail Kogălniceanu), Mirel Barbu (Medgidia), Florin Băcioiu (Cumpăna), Dan Radu și Marcel Giucăl (Ovidiu). 

Citește și:

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, întâlnire cu Simona Halep (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii