Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Superliga 2024/2025, etapa a 5-a UTA primește vizita liderului Oțelul Galați. „Nu mai vreau să cedăm puncte acasă“

ro

09 Aug, 2024 11:37 334 Marime text
 
  Mircea Rednic, antrenorul echipei UTA. Sursa foto: captură Facebook (UTA Arad)
Etapa a cincea a Superligii 2024/2025 este deschisă vineri, 9 august 2024, de meciul FCSB - Farul Constanța, iar runda continuă în următoarele trei zile.

Liderul clasamentului, cu zece puncte, Oțelul Galați, joacă în deplasare cu UTA (locul 7, cu 5 puncte), sâmbătă, 10 august 2024, de la ora 19.00.
 
În etapa precedentă, Oțelul a câștigat pe teren propriu cu FC Hermannstadt, cu 1-0, în timp ce UTA a învins în deplasare, cu același scor, nou promovata Unirea Slobozia.
 

Oțelul Galați e o echipă foarte bună, care s-a adaptat la filozofia lui Dorinel Munteanu. Toată lumea aleargă, toți ascultă, nu fac prostioare ca ai mei. Suntem mulțumiți de atmosfera de pe stadionul nostru, am văzut și că spectatorii au răbdare. Mă bucur că am recuperat trei puncte dintre cele patru pierdute acasă. Nu mai vreau să cedăm puncte pe teren propriu, de aceea suntem concentrați pe jocul de sâmbătă. E și un pic de oboseală, noi am jucat luni, ei au jucat vineri, având astfel un avantaj de două zile, a declarat Mircea Rednic, antrenorul echipei UTA, care nu se va putea baza pe portarul Iliev, care are rupture musculară.

 
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Oțelul a anunțat transferul a doi internaționali ai Republicii Moldova, Maxim Cojocaru (atacant, 26 de ani) și Victor Bogaciuc (mijlocaș central, 24 de ani).   

În etapa viitoare, Oțelul Galați ar fi trebuit să joace acasă cu CFR Cluj, însă, la cererea oaspeților (pentru a pregăti cât mai bine jocurile din preliminariile Conference League), partida a fost amânată la o dată care va stabilită ulterior. Dorinel Munteanu, antrenorul echipei gălățene, a comentat această amânare:

Nu am fost întrebați, la noi a devenit o normalitate acest lucru, ca echipele angrenate în cupele europene să beneficieze de avantaje, deși aceste cluburi au bugete de zeci de milioane de euro și-și pot face două echipe. Sunt lucruri pe care nu le înțeleg și, chiar dacă îmi spun punctul de vedere, nu mă pot pune contra curentului.

 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!
 
În această etapă, Farul Constanța (locul 9, cu 4 puncte) joacă în deplasare contra campioanei FCSB (aflată pe poziția a 15-a, penultima, cu două puncte, dar cu un meci în minus). Meciul e programat vineri, 9 august 2024, de la ora 21.00.
 
După meciul din preliminariile Ligii Campionilor cu Sparta Praga (1-1, marți, 6 august), trei fotbaliști de la FCSB, Darius Olaru, William Baeten și David Miculescu, se confruntă cu probleme de ordin medical. Oricum, Gigi Becali, finanțatorul campioanei, a anunțat că, împotriva Farului, vor fi menajați mai mulți jucători din echipa de bază, în perspectiva returului cu formația din Cehia. De la Farul vor lipsi Ionuț Larie și Ionuț Cojocaru (accidentați).

În etapa precedentă, echipa de pe litoral a înregistrat prima victorie stagională, 2-0 acasă cu Poli Iași, meci în care a marcat și primele goluri din acest sezon. De cealaltă parte, FCSB nu a evoluat în runda a patra, partida din deplasare cu FC Botoșani fiind amânată. 

Vezi oferta Superbet pentru partida cu FCSB!
 
Program etapa a 5-a
 
Vineri, 9 august
Ora 21.00 FCSB – Farul Constanța
 
Sâmbătă, 10 august
Ora 17.00 FC Hermannstadt – FC Botoșani
Ora 19.00 UTA – Oțelul Galați
Ora 22.00 Gloria Buzău - Rapid
 
Duminică, 11 august
Ora 19.00 Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Universitatea Craiova
Ora 22.00 CFR Cluj – Unirea Slobozia
 
Luni, 12 august
Ora 19.00 Petrolul Ploiești – Universitatea Cluj
Ora 22.00 Poli Iași – Dinamo.

Clasament
 
1. Oțelul Galați – 10p
2. Universitatea Craiova – 8p
3. Universitatea Cluj – 8p
4. Sepsi OSK – 8p
5. Dinamo – 7p
6. Unirea Slobozia – 5p
7. UTA – 5p
8. Petrolul Ploiești – 5p
9. Farul – 4p.
10. CFR Cluj – 4p
11. Gloria Buzău – 4p
12. Rapid – 3p
13. FC Botoșani – 3p (3m)
14. Poli Iași – 3p
15. FCSB – 2p (3m)
16. FC Hermannstadt – 2p.
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!
 
La finalul sezonului regular al Superligii, echipele clasate pe locurile 1-6 intră în play-off, în care se va juca tur - retur, în total zece etape. Locul 1 din play-off, campioana, va participa în preliminariile Ligii Campionilor. Locul 2 are asigurat locul în preliminariile Conference League, iar locul trei din play-off va juca baraj cu echipa care câștigă barajul dintre locurile 1 și 2 din play-out, pentru a evolua în preliminariile aceleiași competiții continentale. Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct, în timp ce locurile retrogradabile 7 și 8 din play-out joacă baraj de menținere / promovare în Superligă cu locurile 3 și 4 din Liga 2.
 
Citește și:

Superliga 2024/2025
Farul Constanța vrea să dea lovitura pe terenul campioanei FCSB. „Avem moral și încredere“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii