Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 24 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Superliga 2024/2025 Farul Constanța merge la Arad pentru meciul cu UTA. Gheorghe Hagi – „Între noi și ei întotdeauna au existat meciuri echilibrate”

ro

24 Aug, 2024 14:32 313 Marime text
Gheorghe Hagi. Sursa foto: ZIUA de Constanța

Farul Constanța, campioana sezonului 2022/2023 din Superliga României, se deplasează la Arad pentru meciul cu UTA, din cadrul etapei cu numărul 7 din campionat.
 
Partida va avea loc luni, de la ora 22:00, în ceea ce va fi ultima înfruntare a rundei.
 
Astăzi, 24 august 2024, a avut loc conferința de presă premergătoare meciului cu UTA Arad. Dintre fotbaliștii „marinarilor” au participat Ionuț Vînă și Mihai Bălașa. Iată ce au declarat cei doi:

Mihai Bălașa și Ionuț Vînă. Sursa foto: ZIUA de Constanța
„Este o deplasare grea, așa cum sunt toate meciurile, mai ales pe acest început de campionat. Am avut o victorie acasă meciul trecut. Sperăm să mergem pe linia asta și mergem cu gândul la victorie pentru că avem mare nevoie de puncte. Sper ca în meciul de poimâine să nu luăm gol. Atitudinea de la antrenamente s-a schimbat. Ne focusăm mai mult pe ce avem de făcut. Lucrăm mult la finalizare. Cred că asta s-a schimbat în ultimele meciuri când am reușit să marcăm mai mult. Este un clasament foarte strâns. Dacă nu câștigi un meci, poți să ajungi din nou acolo jos. Suntem cu toții conștienți de acest lucru. Trebuie să tragem tare și să acumulăm cât mai multe puncte”, a menționat Ionuț Vînă.
 
Legat de venirea lui Denis Alibec, mijlocașul Farului a zis că este un jucător exponențial al lotului și speră să se pună cât mai curând posibil la punct cu pregătirea fizică.
 
„Ne așteaptă o deplasare la o echipă grea, cu un antrenor experimentat. Importnat este să ne facem jocul și să ne întoarcem cu cele trei puncte. M-am acomodat foarte repede. N-am avut probleme din punctul ăsta de vedere, pentru că știam majoritatea colegilor. Spreăm să nu primim gol și să marcăm. Dacă vom reuși să ne impunem jocul, cu siguranță nu vom avea probleme în a câștiga meciul. Ne-am dat seama că trebuie să intrăm foarte concentrați de la început și așa să o ținem pe toată durata meciului”, a declarat Mihai Bălașa.
 
El a mai adăugat, vizavi de defensiva fragilă a constănțenilor, că toți jucătorii trebuie să se implice în faza de apărare.
 
La conferință a fost prezent și managerul tehnic al Farului, Gheorghe Hagi. Redăm declarațiile sale:
 
„Este un adversar stabil. Staff-ul tehnic este de o perioadă lungă acolo. Joacă foarte bine, mai ales acasă. Între noi și ei întotdeauna au existat meciuri echilibrate, indiferent de poziția în clasament. Vrem să continuăm perioada bună în care suntem din ultimele meciuri”, a spus managerul „marinarilor”.
 
Ionuț Larie și Ionuț Cojocaru sunt jucătorii absenți de la Farul, din cauza accidentărilor, conform lui Gheorghe Hagi.  
 
„Important e să marchezi două-trei goluri”
 
Legat de problemele în apărare ale Farului, Hagi a spus:
 
„E clar că trebuie să ne apărăm bine, dar pentru mine e imposibil să nu greșești o dată într-un meci. Important e să marchezi două-trei goluri, să joci un fotbal bun, complet, care să te aducă la victorie. Nu ne interesează calasamentul. Deocamdată, ne interesează punctele. Sunt trei puncte în joc și trebuie să ne batem pentru ele.”
 
Mai face Farul vreun transfer?
 
Întrebat dacă va mai exista vreun transfer la Farul, Gheorghe Hagi a declarat:
 
„Suntem compleți. Suntem poate chiar mai mulți. A plecat Diogo (n.r. Diogo Queiros) pentru că erau trei jucători la mijloc. Nu am luat bani pe el.”
 
Întrebat și despre o posibilă revenire a lui Ianis Hagi la Farul, tatăl lui a preferat să nu comenteze pe marginea acestui subiect.  
 
„Poate în apărare sau în atac vom mai completa. Trebuie să ținem cont și de bani. Încă lucrăm și încercăm să găsim o alternativă bună, în caz că cineva pleacă”, a încheiat Hagi subiectul transferurilor.
 
Citește și:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii