Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tineri rugbyști de la Tomitanii Constanța, evaluați, într-o acțiune de amploare, pentru echipele naționale ale României

ro

14 Aug, 2024 17:00 345 Marime text
Clubul Tomitanii Constanța s-a menținut în prim-planul întrecerilor interne de juniori. Sursa foto: Facebook (Tomitanii Constanța)
  • În stagiunea recent încheiată, clubul Tomitanii Constanța a făcut o figură frumoasă în campionatele naționale, clasându-se în careul de ași cu ambele echipe cu care a participat la turneul final.
 
O acțiune cu rol de selecție în rugby-ul juvenil românesc se va desfășura la finele acestei săptămâni, la București, iar în acest eveniment sunt implicați și tineri rugbyști de la Tomitanii Constanța.
 
După cum a precizat Cristian Cojocaru, antrenor CS Tomitanii Constanța, clubul de pe litoral va fi prezent cu o delegație numeroasă, de 59 de persoane, dintre care 53 sunt sportivi. Este un stagiu de evaluare la care participă tineri rugbyști din întreaga țară, obiectivul fiind identificarea „vârfurilor“ de la echipele din România în vederea echipei naționale Under-18, pentru viitoarele Campionate Europene, dar, cu același prilej, sunt monitorizați și sportivi mai mici ca vârstă, până la cei născuți în 2011.
 
Cristian Cojocaru, membru în comisie
 
În acțiunea din capitală, care se derulează în intervalul 16 - 18 august 2024, sunt incluse și patru partide amicale. O comisie, din care face parte și Cristian Cojocaru, în calitate de antrenor regional pentru juniori pe zona Dobrogea, va fi cu ochii pe tinerii rugbyști, iar acțiunile de genul acesta vor continua. „Căutăm valori pentru loturile naționale, de la vârste fragede. Vor avea loc mai multe stagiuri de acest gen. Tomitanii Constanța participă cu sprijinul Consiliului Județean Constanța - prin programul «Rugby-ul, sportul meu preferat» - dar și ajutorul sponsorilor noștri“, a declarat Cristian Cojocaru.
 
„Îmbunătățirea permanentă a nivelului“
 
În ce privește antrenorii regionali pentru juniori, Biroul Federal al Federației Române de Rugby a desemnat șase asemenea tehnicieni, care există în cadrul FRR (pentru Transilvania - 2, Moldova - 2, Dobrogea - 1 și Muntenia - 1), acesta fiind un element important de noutate cu care a venit anul 2024 în activitatea internă la nivel de juniori.
 
„Principala responsabilitate a Antrenorilor Regionali este de a identifica, monitoriza și pregăti în cadrul Selecționatelor Regionale sportivi ce vor putea face parte din echipele naționale de juniori. Aceștia vor colabora direct cu antrenorii de juniori ce aparțin de cluburile din regiunea respectivă, în vederea îmbunătățirii permanente a nivelului de performanță al sportivilor selecționați“, s-a arătat pe site-ul oficial al Federației Române de Rugby.
 
În noul sezon, participă cu echipele Under-16 și Under-18   
 
În sezonul intern de juniori 2024/2025, care va începe în septembrie 2024, Tomitanii Constanța va participa cu echipele Under-16 și Under-18.   
 
În stagiunea recent încheiată, clubul de la malul mării a făcut o figură frumoasă în campionate. Tomitanii s-au menținut în prim-planul rugby-ului juvenil românesc, clasându-se în careul de ași cu ambele echipe cu care au participat la turneul final.
 
După locul patru pe țară ocupat cu echipa Under-16, formația Under-14 (antrenor principal, Cristian Cojocaru; antrenor secund, Laurențiu Ionescu) s-a clasat și mai bine, pe poziția a doua la nivel național, cucerind medalia de argint (și devenind astfel vicecampioană a României) la turneul final de la Cluj-Napoca, la care au participat nouă echipe, dintre cele 20 care au evoluat în campionat.
 
În finală, Tomitanii au întâlnit Șoimii București, formație care s-a impus cu 8-0 și a cucerit titlul de campioană națională. În acest meci însă, echipa de pe litoral a jucat din minutul doi până la final cu un om în minus, după un cartonaș roșu.
 
După evoluțiile de succes în meciurile din grupă, cu CSFP Baia Mare și Rugby Cluj Junior (partide în care Alex Mavlea, respectiv Andrei Ion au fost desemnați jucătorul meciului), Tomitanii au avansat în grupa pentru locurile 1-3, alături de Șoimii București și CSA Steaua.
 
Tomitanii au învins CSA Steaua cu 17-5 (învingătorii cucerind și distincția de jucătorul meciului, prin Nicolas David Timofei, originar din Ghindărești), iar apoi au întâlnit în meciul pentru titlul Șoimii București.   
 
„Astăzi a fost încă o zi magică! Încă o medalie, Încă o diplomă, Încă o experienta, Încă o generație și de fiecare dată cu același gând, suntem mereu alături de copiii Județului Constanța! Forza Tomitanii!“, a menționat Cristian Cojocaru, după ce echipa de pe litoral a cucerit medalia națională de argint.
 
Anterior, în competiția Under-16 (juniori 3), Tomitanii se clasase pe locul patru în România (o poziție lăudabilă) la turneul final de la Cluj, la care s-au calificat cele mai valoroase opt echipe din țară. În partida pentru medalia de bronz, Tomitanii au cedat cu 24-26 în fața CSS Bârlad. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 
Rugby
Echipa Under-14 de la Tomitanii Constanța, vicecampioană națională. „A fost încă o zi magică!“ (GALERIE FOTO)

  
UPDATE. Rugby
Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța a jucat pentru locul trei pe țară. „Din nou în careul de ași!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii