Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unei sportive i s-a făcut rău la festivitatea în care Klaus Iohannis a primit delegația care va reprezenta România la Jocurile Olimpice Paris 2024 (GALERIE FOTO)

ro

18 Jul, 2024 09:30 236 Marime text
 
Președintele României, Klaus Iohannis, i-a primit la Palatul Cotroceni pe membrii delegației care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice Paris 2024, competiție planetară care se va disputa în intervalul 26 iulie - 11 august.
 
Ceremonia oficială s-a desfășurat în Sala Unirii.
 
Evenimentul a avut parte și de o situație neprevăzută, canotoarei Alexandra Ungureanu făcându-i-se rău, probabil de la căldură, după cum a explicat ulterior sportiva, care a trecut fără probleme peste moment.
 
Președintele României a înmânat drapelul tricolor canotorilor Ionela și Marius Cozmiuc (soți), aceștia urmând a-l purta la ceremonia de deschidere a competiției din capitala Franței.
 
Cătălin Chirilă a depus jurământul sportivilor, Adrian Rădulescu, pe cel al antrenorilor, iar Angela Cacoveanu - pe cel al arbitrilor.
 

Momente emoționante în această seară la Palatul Cotroceni. Președintele României Klaus Iohannis le-a urat succes componenților TEAM ROMANIA care vor participa la Jocurile Olimpice Paris 2024, în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc în Sala Unirii. Imnul României pe care cu toții ne dorim să fie intonat de cât mai multe ori la Paris a răsunat în deschiderea festivității, se arată pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Spotiv Român.

 
”Sportul sparge bariere, unește culturi, promovează cooperarea și solidaritatea între națiuni, pacea și toleranța, atunci când singurele lucruri care contează cu adevărat sunt talentul, seriozitatea și munca”.

”La un secol distanță de la prima participare a României la Jocurile Olimpice și de la momentul în care a intrat în palmaresul olimpic prima medalie, veți merge în același loc ca atunci și sunt sigur că veți scrie o nouă pagină importantă în istoria sportului românesc.
 
”Vă apreciem pentru toate eforturile de până acum și vă vom urmări prestațiile la Olimpiadă. Aveți în mine un susținător și sunt convins că întreaga țară vă este alături și așteaptă ca imnul României să răsune de multe ori la Paris și să se bucure de rezultatele bune pe care le veți avea.



”Veți fi încă o dată ambasadorii țării noastre și mă bucură faptul că sunteți în număr atât de mare cei care veți purta cu onoare și mândrie drapelul României.
 
”Vă felicit și vă mulțumesc în numele statului român pentru tot ce ați realizat până acum și vă doresc mult, mult succes de acum încolo la Paris, la Olimpiadă!, a declarant Klaus Iohannis, potrivit sursei citate.

 

”Visul sportivilor de azi, din Echipa Olimpică pentru Jocurile de la Paris 2024 a crescut în fiecare zi, cu fiecare antrenament. TOȚI SPORTIVI NOȘTRI vor intra în arena olimpică pentru a le transmite tuturor celor care îi susțin că au curaj și încredere, că au atitudine și spirit de învingători!

”Fiecare sportiv, fiecare oficial, toți românii care s-au lăsat atinși sau inspirați de spiritul olimpic, au creat una dintre cele mai importante și frumoase povești din istoria României.

”Sunt convins că vom auzi din nou imnul Romaniei la Paris așa cum vom auzi și BĂTĂILE INIMILOR TUTUROR ROMANILOR,.... DIN TOATE COLȚURILE LUMII. EMOȚIILE OLIMPICE SUNT UNICE.

”Mulțumim domnule Președinte că veți fi alături de TEAM ROMÂNIA la Paris!, a punctate și Mihai Covaliu, președintele COSR.

 
Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român)
 
Citește și:

 
CSS1 Constanța
JO Paris 2024. Mesaj de încurajare pentru Andreea Preda, de la micile gimnaste - „Mult succes, Andreea! Hai România!“ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii