Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volei Jucătoare de la CSM Constanța, remarcate la Naționala Under-18 și la Campionatul Balcanic. Urmează Campionatul European! (VIDEO)

ro

30 Jun, 2024 17:00 254 Marime text
  • Turneul din Albania, de la Tirana, a fost o campanie de pregătire pentru Campionatul European U-18, care va debuta la Blaj, în România, pe 1 iulie 2024.
 
Echipa națională feminină de volei Under-18 a Români a încheiat Campionatul Balcanic, de la Tirana, pe locul 4, iar jucătoarele Constanței Bianca Cucu și Alexia Ruci au fost principalele realizatoare în meciurile contra Macedoniei de Nord, Albaniei și Serbiei.
 
România U-18 a avut în componență la competiție patru jucătoare selecționate de la CSM Constanța: Bianca Cucu (în vârstă de numai 13 ani), Alexia Ruci, Maria Știrbu (căpitanul Naționalei) și Nicole Toma. Turneul din Albania, de la Tirana, a fost o campanie de pregătire pentru Campionatul European U-18, care va debuta la Blaj, în România, pe 1 iulie 2024.
 
La Balcaniadă, România U-18 a cedat cu Bulgaria în meciul de debut, în trei seturi, iar apoi s-a impus cu Macedonia de Nord, cu 3-0 (25-18, 25-17, 25-17), partidă în care Bianca Cucu a fost principala realizatoare, cu 13 puncte, având o contribuție la victorie și Alexia Ruci, cu 7 puncte, alături de coordonatoarea Maria Știrbu, cu 4 puncte.
 
Pentru a se califica în semifinale, România avea nevoie de o victorie cu Albania, pe care tinerele tricolore au și izbutit-o, în trei seturi (25-15, 25-13, 26-24). Bianca Cucu (14p) și Alexia Ruci (7p) au fost principalele realizatoare pentru România, iar la victorie au contribuit și celelalte jucătoare ale CSM Constanța, Maria Știrbu (4p) și Nicole Toma (3p).
 
În semifinale, România a cedat cu favorita turneului, Turcia, în trei seturi, și a luptat pentru un loc pe podium împotriva Serbiei, în finala mică, în care a cedat cu 1-3 (20-25, 25-10, 28-30, 11-25), ocupând astfel la final locul patru. A fost un meci în care, din nou, Bianca Cucu (19p) și Alexia Ruci (15p) au fost principalele realizatoare, cu Maria Știrbu având o contribuție de 4 puncte și Nicole Toma de 3 puncte.
 
Citește și:
 
Fenomen în volei
La 13 ani, Bianca Cucu, de la CSM Constanța, cea mai bună realizatoare a României în preliminariile Euro Under-20!

 
Campionatul Balcanic a fost câștigat de Turcia, Bulgaria a venit pe locul 2 și Serbia pe locul 3. România U-18 nu a intrat în pauză, făcând din Albania deplasarea la Blaj, unde se pregătește pentru Campionatul European U-18, care va fi în perioada 1-13 iulie 2024. Din lotul tricolor pentru Euro fac parte: Eva Marin, Bianca Cucu, Alexia Toma, Sara Buricea, Daria Cocan, Catrin Stefanov, Alexia Ruci, Ioana Cricleviț, Daria Ocenic, Daria Stănculescu, Ștefania Neagu, Carla Pârv, Vanesa Grigore, Maria Știrbu, Eva Vizitiu, Alexandra Colesnicov și Alesia Balica. Stafful României în cuprinde pe Adrian Radu (antrenor principal), Gabriel Enache, Adrian Negrei (antrenori secunzi), Mihai Mincă (kinetoterapeut).
 
La turneul final al Campionatului European participă 16 echipe, care vor juca în grupe la Blaj (grupa A) și la Heraklio (grupa B). Blaj va găzdui apoi și semifinalele, și finalele. România debutează în competiție  pe 1 iulie, contra Spaniei, de la ora 17.30.  
 
Jucătoarele de la CSM Constanța convocate la lotul național au avut un sezon extraordinar la malul mării. Nicole Toma, Alexia Ruci, Maria Știrbu și Bianca Cucu au devenit campioane naționale U-17 cu CSM Constanța, Bianca Cucu fiind și medaliată cu bronzul național alături de echipa U-15 de la CSM Constanța. La clubul de pe litoral jucătoarele sunt antrenate de Bianca Ioana Cojocaru, Natalia Cojocaru și Vanesa Deșliu.
 
Și reprezentativa masculină Under-18 a României (antrenori - Răzvan Parpală, de la CSM Constanța, Andrei Butuc și Bogdan Nicolae) participă la Campionatul European, care se va disputa în Bulgaria (10 - 21 iulie 2024). Tricolorii pregătesc evoluția la Euro, iar, după antrenamentele de la Rm. Vâlcea, lotul a mers în Turcia, pentru trei partide amicale în compania reprezentativei similare a Turciei. Voleibaliștii revin la Rm. Vâlcea, iar pe 8 iulie este preogramată plecarea spre Plovdiv. România va debuta la Euro împotriva Belgiei, pe 10 iulie, de la ora 12.30.       
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Volei)
 
Citește și:

CSM Constanța volei
Bianca Cucu - MVP al turneului final, Diana Miron - premiul special. O poveste magică și la speranțe! (GALERIE FOTO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii