Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Dublu eveniment editorial, sub semnul istoriei locale și al relațiilor internaționale

ro

16 Jun, 2022 00:00 3758 Marime text

  • Răzvan-Raul Ivan și Andreea Cristina Mănăilă, doctori în istorie, își vor lansa volumele, la MINAC
 
Sâmbătă, 18 iunie 2022, va avea loc, în Aula „Adrian Rădulescu” de la Muzeul de Istorie Națională si Arheologie din Constanța, un dublu eveniment editorial.
 
Este vorba de lansarea volumelor „Orașul Constanța între anii 1918-1948", de Răzvan-Raul Ivan, și „România și Afganistan. Șase decenii de relații diplomatice", de Andreea Cristina Mănăilă.
 
Cei doi autori sunt doctori în istorie, îndrumați cu rigoare și profesionalism de prof. univ. dr. Valentin Ciorbea, care va fi prezent la eveniment, prezentând volumele, alături de dr. Nicoleta Paraschiv și conf.univ.dr. Răzvan Pantelimon.
 
Obținând titlul de doctor în istorie în 2020, prof. dr. Raul Ivan este membru în Comisia de Istorie a Orașelor din România și membru asociat în Comitetul Român de Istoria Filosofiei Științei și Tehnicii-filiala Constanța, ambele comisii aflate sub egida Academiei Române.
Și-a asumat proiectul doctoral referitor la evoluția Constanței între 1918-1948, iar publicarea volumului de față este rezultatul investigațiilor surselor arhivistice locale și centrale, edite și inedite referitoare nu doar la evoluția orașului, ci și a Dobrogei în ansamblul său.
 
Lucrarea "România și Afganistan. Șase decenii de relații diplomatice", semnată de asist.univ.dr. Andreea Cristina Mănăilă (absolventă a Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, specializarea Relații Internaționale și Studii Europene, cu un master în Politică Mondială și Europeană) îndeamnă cititorul, atât cel avizat, cât și cel doritor să cunoască tema, să constate că are în față o contribuție esențială pentru înțelegerea evoluției relațiilor româno-afgane, să descifreze cauzele crizei societății afgane, a legăturilor talibanilor cu terorismul internațional, precum și motivele eșecului construcției unei societăți cu democrație similară statelor occidentale în Afganistan.
 
Evenimentul va fi moderat de către dr. Lavinia Dumitrașcu, cercetător științific a MINAC, și se va desfășura pe 18 iunie 2022, începând cu ora 11.
 
Citește și:
 
Zilele Europene ale Arheologiei celebrate de MINAC prin activități pentru copii și tineri
 
 
 
                    
 
 
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari