„Tulcea cultural – loc de pescuit cultură tulceană”
03 Nov, 2021 00:00
03 Nov, 2021 00:00
03 Nov, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
4911
Marime text
Răsfoind netul după noutăți culturale dobrogene demne de remarcat, am descoperim un site atrăgător, www.tulceacultural.ro, unde sunt postate cărți, reviste și ziare, care se pot citi on-line sau descărca (download) gratuit.
Site-ului s-a realizat cu sprijinul financiar al Primăriei Tulcea, în cadrul proiectului „Tulcea cultural. Real și virtual”, în care, de asemenea, s-a digitalizat și postat colecția veche a revistei de cultură tulcene „Steaua Dobrogei” (aproximativ 5000 de pagini din cele 21 de numere apărute între anii 1999-2014).
Site-ul încearcă să devină un loc REAL și VIRTUAL al culturii dobrogene. Pentru a-și atinge acest obiectiv dublu, o sumă de reviste de cultură tulcene, ziare publicate mai demult sau relativ recent și cărți ale unor autori tulceni, vor fi digitalizate și publicate pe www.tulceacultural.ro.
În același timp, paginile site-ului vor fi în permanență conectate la realitatea culturală a Tulcei, cu tot ce înseamnă acest lucru: lansări de carte și reviste, spectacole, expoziții etc.
Variantei digitale a revistei „Steaua Dobrogei” i se va alătura o serie de alte reviste, ziare și cărți, care își așteaptă rândul pentru a fi transformate în biți și pixeli, și plasate în uriașa bibliotecă virtuală a lumii, pe care o reprezintă internetul.
Acestora li se vor adăuga și recenzii ale unor cărți contemporane, articole culturale, retrospective și multe altele.
Vă invităm să răsfoiți „paginile” site-ului www.tulceacultural.ro, pentru a „pescui” ultimele noutăți despre evenimentele culturale din orașul nord-dobrogean, dar și pentru a avea acces gratuit la cărți și reviste mai vechi.
Pagina de Facebook cu același nume, Tulcea cultural, este coordonată de scriitorul Nicolae C. Ariton, care, de peste un deceniu, s-a dedicat scrierii unor volume de proză - ficțiune și non ficțiune - dedicate istoriei orașului Tulcea, sub titlul generic „Misterele Dunării”, administrând, de asemenea, blogul cu același nume, cea mai citită publicație online de cultură istorică tulceană.
Citește și:
Tulcea culturală Casa Avramide și evenimentele culturale ale toamnei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii