GastroArt Borș de sfeclă (rețetă din 1931)
GastroArt: Borș de sfeclă (rețetă din 1931)
09 Jan, 2022 10:30
ZIUA de Constanta
2582
Marime text
Se ia o jumătate de sfeclă, 1 ceapă, pătrunjel, 3 cartofi, 1 felie de țelină și mărar.
Se taie tot zarzavatul julien și se prăjesc puțin în grăsime. După ce le-am prăjit, turnăm apă peste el.
La sfârșit se adaugă și cartofii cu zeama de aguridă. Dacă punem borș, îl adaugăm fiert și reducem un litru de apă care s-a pus în lingură de la început.
Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și: GastroArt Iahnie de fasole (rețetă din 1931)
GastroArt Prepararea macaroanelor cu brânză (rețetă din 1931)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii